Hogyan tud az informatikában költséget csökkenteni egy magyar vállalat? Előadó: Kirov Kiril Ügyvezető-igazgató Alphasonic Kft. 2013.október 9. www.alphasonic.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÖLTSÉGELSZÁMOLÓ RENDSZER. A TruExpense rendszer Csökkentse kiadásait a magyarországi piacon egyedülálló TruExpense költségelszámoló rendszer segítségével!
Advertisements

„Az utóbbi évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy minél nagyobb egy online hirdetés, annál hatékonyabb.” „…a banner mérete jelentõsen befolyásolja az.
S ZOFTVERSZOLGÁLTATÁSOK : B ILINCS VAGY S ZABADULÁS ? Zsoldos Sándor IPR-Insights Consulting & Research.
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Windows Virtualizáció
Első tapasztalatok az NIIFI-nél üzemelő infrastruktúra cloud szolgáltatással kapcsolatban Stefán Péter NIIFI RICOMNET Miskolc.
Virtualizációs technikák
Az új rendszer a CobraConto.NET.
Virtualizált Biztonságos BOINC Németh Dénes Deák Szabolcs Szeberényi Imre.
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Iroda a felhőben.
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
A B2B e-kereskedelem sajátosságai
A B2B e-kereskedelem sajátosságai Előadó: Dimitrova Dessislava Cégvezető, Alphasonic Kft Április 17.
Készítette: Bátori Béla 12.k
Karbantartás- és eszköz menedzsment Maintenance Assistant™ rendszerrel
Intranet portál bemutató
Informatikai fejlemények a kormányhivatalban
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Naprakész Microsoft technológiák banki környezetben Bessenyei László Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.
1 GTS Szerver Virtualizáció – Ügyvitel a felhőben.
Tectia MobileID Express – Kétfaktoros erős autentikáció – 5 percen belül üzemkészen! január 16.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Hol szökik a hatékonyság
Települési Testületi adat Tár - TTT 2008 – Törökbálinti Önkormányzat Papíralapú munkafolyamatok kiváltása Testületi munka teljes körű támogatása Naprakész.
Somogyi Csaba Üzemeltetési szakértő Microsoft Magyarország Kft.
Informatikai megoldások egy kézből
Kabai József AZ SQL-LEDGER SZABAD ÜGYVITELI RENDSZER
E-NAPLÓ Szabó László.
Dokumentumkezelés GTM szeminárium sorozat Kontor 2004 ügyviteli keretrendszer Előadók: Szalontai Zoltán (T-Systems) Albert István (MSDN Kompetencia Központ)
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Avnet Technology Solutions Szakértő IT disztribúció világszerte 1955 óta Szedlár István.
© Polycom, Inc. All rights reserved. Gyors és hatékony ügyfélkezelés Videókommunikációs megoldások a KKV szektor számára Tohai Tibor| HRP Europe Kft.
Hálózatkezelési újdonságok Windows 7 / R2
Windows Server 2012 Kiadások, licencelés, lehetőségek
Microsoft TechNet IT vezetőknek
Ők kerestek meg minket Tentálen – Könyvelő iroda, 15 felhasználó SBS 2003, Outlook levelezés Nincs saját fix ip cím, exchange POP3-al töltötte le a leveleket,
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
1 C | © 2010 Cisco | EMC | VMware. All rights reserved. Úton a cloud computing (felhő modell) felé Slamovits Tibor, EMC üzletág-vezető, kormányzat.
Az információrendszerek kialakulása
Nagy teherbírású rendszerüzemeltetés a felhőben. Miről lesz szó? Cloud áttekintő Terheléstípusok és kezelésük CDN Loadbalancing Nézzük a gyakorlatban.
Versenyelőny az informatika segítségével! Előadó: Dimitrova Dessislava Ügyvezető, Alphasonic Kft Október 8.
Eszköz és identitás kezelés Korlátlan fájl szerver kapacitás Másodlagos adatközpont Korlátlanul skálázódó infrastruktúra Biztonságos DMZ Hibrid adat-
Miért jó nekünk kutatóknak a felhő?
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
Okos kütyük a mindennapi életünkben 
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
Mobilitas Illés Zoltán Heizlerné B. Viktória Dr Illés Zoltán Készült az "Országos koordinációval a.
Előadó: Hortobágyi Ágoston
Hálózatok a mai világban
Az INFORMATIKA – HOZZA vagy VISZI a PÉNZT? Előadó: Dimitrova Dessislava Cégvezető, Alphasonic Kft Március 12.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Desktop virtualizáció Microsoft VDI használatával Háló Gyula.
Az INFORMATIKA nem költség, hanem TERMELŐESZKÖZ!
Irány a felhő Előnyök, tapasztalatok Sárdy Tibor
Előadó: Hortobágyi Ágoston
Fejlesztés gyorsítása felhő technológiákkal Microsoft Azure Pack a LogMeInnél ÁPRILIS 01, 2015.
Üzleti igények avagy Mit kellene megbeszélnem az informatikai vezetőmmel? Bőgel György CEU Business School.
LEASING HSF közgyűlés Nemes Krisztián HATÉKONYABB FINANSZÍROZÁS KOMBINÁLJA A BIZTONSÁGOS TERVEZÉST A RUGALMASSÁGGAL.
2010-es komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kincses Róbert ügyvezető.
Készlet- és termelésoptimalizálás bevezetésének tapasztalatai egy dinamikusan fejlődő KKV vállalatnál Esettanulmány Dr. Lelkes Zoltán.
Csoportmunkát támogató szoftverek
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
Felhő alapú vállalati rendszerek
Hálózati struktúrák, jogosultságok
Kisvállalati hálózat kialakítása raspberry szerverrel
Előadás másolata:

Hogyan tud az informatikában költséget csökkenteni egy magyar vállalat? Előadó: Kirov Kiril Ügyvezető-igazgató Alphasonic Kft október 9.

A mai világban ahhoz, hogy gördülékenyen menjen az üzlet szükség van egy jól működő és gyors Informatikai infrastruktúrára.

Mi köze van a cégvezetőnek az informatikához, ha nem informatikus? Ki a döntéshozó?

Az informatikai beszerzéseket nem optimalizálva végzik. Sok pénzt kidobnak felesleges beszerzésekbe, csak azért, mert a „valahol ezt használják” ?

Mi a helyzet a vállalti informatika terén? Magyarországon az utolsó IT beruházási ciklus a világválság kitörése előtt volt. Jelenleg a magyar vállalatok nagy része 5 – 7 éves IT parkkal rendelkeznek.

Mennyibe kerül a cégtulajdonosnak az, hogy a felhasználó minden reggel 5 percet vár a gép bekapcsolásától a tényleges munkakezdésig? 1 felhasználó – évi Ft. 30 felhasználó – évi Ft. 300 felhasználó - …….. Kifizetett munkabér, arra az időszakra, amikor a felhasználó a számítógépre vár.

Mennyibe kerül az elavult rendszer üzemeltetése? Mennyibe fáj a kiesett munkaidő, az elmaradt üzlet? Mennyi pénz megy el olyan fejlesztésekre, amelyek soha nem térülnek meg? A nem optimálisan működő informatika hatásai

8 Nézzünk a rendszergazdák szemével: a számítógép Vele vagy nélküle? Szükséges rossz? Mindenhol van… Mindenhol használják… Mindig baj van vele… és lassú is… Mindig a rendszergazda a …..hibás… Mindenhol szükség van rá valóban?Mindenhol szükség van rá valóban?

9 Nézzünk a rendszerépítők szemével: a számítógép Sok gép - sok munka! Sok-sok különálló rendszer Ráfordítás és bevétel arány... Mindenhol apró beállítások… valami mindig kimarad…. Garanciális ügyintézés… Visszajárogatás És mindez mennyi idő!? Nem lehetne gyorsabban??És mindez mennyi idő!? Nem lehetne gyorsabban??

10 Nézzünk a Felhasználók szemével: a számítógép Nagyban segítik a munkavégzéstNagyban segítik a munkavégzést Tulajdonképpen nélkülözhetetlenekTulajdonképpen nélkülözhetetlenek Viszont a korszerűsítésre és a működtetésre folymatosan adagolni kell a pénzt…Viszont a korszerűsítésre és a működtetésre folymatosan adagolni kell a pénzt…

11 Az új szoftver ÚJ hardvert igényel Adatbiztonság Egyedi meghibásodások amelyek ad-hoc jellegű kiadások Rendszergazdai költségek Munkaidő kiesés És sokszor akkor kell fizetni ha nem működik!!!! „JUTALOM A HIBÁÉRT!!!” Nézzünk a Felhasználók szemével: a számítógép

12 Ön szerint mi a vállalati informatikai infrastruktúra célja? A munkavégzéshez szükséges alkalmazások biztosítása! Bárhonnan és Bármikor! és Bármikor!

13 Mit gondol? Van-e olyan optimálisan teljesítő infrastruktúra melynek fenntartási költsége tökéletesen tervezhető és nagyságrendekkel kevesebb, mint a hagyományos megoldásokat alkalmazó PC-s hálózat? ?

Virtualizált munkaállomások hagyományos számítógépek helyett. Eljött a „Rendszerváltás” ideje. Informatikai felhőbe megyünk vagy inkább ügyesen beruházunk?

15 Egy gép erőforrásait egy időben többen használhatják! Hogyan működik? A munkaállomás virtualizáció alapelve.

Hagyományos PC Infrastruktúra Felhasználói komponensek Web böngésző Asztali alkalmazások Költséges üzemeltetés Adatbiztonsági problémák Korlátozott távoli hozzáférés Szerver komponensek Web alkalmazások Ügyviteli alkalmazások Hagyományos Munkaállomás Adatközpont Saját telephelyen, vagy szolgáltatónál

Az felhasználói alkalmazások a szerveren futnak Könnyű installálni menedzselni, karbantartani Biztonságos – az alkalmazások és az adatok védve vannak Virtualizalt munkaállomás Infrastruktúra Application Servers Virtualizált környezet Szerver komponensek Web alkalmazások Ügyviteli alkalmazások Virtualizált Munkaállomás Felhasználói komponensek Web böngésző Asztali alkalmazások Adatközpont Saját telephelyen, vagy szolgáltatónál

Ahelyett hogy gyorsabb számítógépeket kelljen beszerezni, inkább más alapokra át kell tenni az informatikát.

Új trendek az informatikában. A mobilitás teret hódit

Kisebb beruházás Kiszámítható informatikai kiadás Skálázható, rugalmasan bővíthető Kisebb üzemeltetési költség Üzleti mobilitás biztosítása Gyors hibaelhárítás, üzleti kontinuitás Nagyobb adatbiztonság Előnyök a virtualizált munkaállomásokkal megépített infrastruktúra esetén.

3xVirtual Rendszer Szerver Virtualizáció Storage Virtualizáció Desktop Virtualizáció 3xVirtual Rendszer- Háromszoros Virtualizáció redundanciával KKV-k számára fejlesztett nagy vállalati infrastruktúra Szerver Virtualizáció Storage Virtualizáció Desktop Virtualizáció

Ncomputing L300 „Az első Választás" Az első alacsony költségű vékony kliens, amely ténylegesen helyettesíti a PC-t. A legjobb Ár/Teljesítmény arány: PC szerű felhasználói élmény, teljes képernyős video 1920x1080 Full HD transparens USB 2.0 Rendkívül hatékony erőforrás felhasználás Könnyű üzembe helyezés, egyszerű menedzselés 22

Hogy néz ki egy „számítógép mentes” iroda a gyakorlatban? „Zöld“ Csendes Gyors Hatékony Gazdaságos Megbízható A felhasználó nem akar többé PC-t látni

Köszönöm a figyelmüket! Kirov Kiril Alphasonic Kft. Ügyvezető-igazgató