Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projekt vezetés és kontroll – Mi történik a gépházban?
Advertisements

Tudnivalók a CPR kapcsán
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
Nemzetközi tudomány – magyar kézből Interacta 1996 óta az ügyfelekért.
Valós idejű tesztlefedettség- monitorozás JEE környezetben Dr. Ferenc Rudolf, Szegedi Tudományegyetem Bakota Tibor, FrontEndART Szoftver Kft.
Lakásépítések és felújítások minőségi kérdései Új utak a lakáspiacon Budapest, szeptember 23. Vida Attila vezérigazgató.
„Mérd az időt!” Csatlakozz az OMSZ és a KvVM programjához!
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
A szaktanácsadás támogató szerepe
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
GabonaMarket.hu A jó gazdálkodás jövője!. Régi GOSZ terv valósult meg • Tudástranszfer Termelők részére – A korábbi tapasztalatok befolyásolják a későbbi.
AZ MSZ SZABVÁNYSOROZAT SZÜKSÉGESSÉGE
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
Néhány gondolat az almasavbontásról
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Brüsszel milyen messze van
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Minőségbiztosítás és megfelelőség az ingatlanfejlesztésben
A SABEDU Kft. Oktatási Ágazata Tarr Dániel december 09. A Sabedu Kft. oktatási ágazati céljai Az e-learning technológiák megismertetése és elterjesztése.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Minőségirányítás a felsőoktatásban
2007-es minőségügyi tevékenység BTK. A feladat Önértékelés készítése - szervezeti felépítés - oktatási és kutatási tevékenység személyi és infrastrukturális.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
2004. március eEgészség – Digitális Aláírás Workshop 2004 Március Tim Zoltán, CISA Insurance Technology Kft. „Megbízható harmadik fél szolgáltatás,
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
Vizsgaelnöki felkészítés április FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1223 BUDAPEST Park u. 2.
TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Programzáró szakmai nap Szolnok, november 12. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet.
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány A projektgenerálás egy eszköze az EFOG elektronikus projektgerátor.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
A fenntarthatóság anyagi és kommunikációs motivációja CARBON SOLUTIONS GLOBAL LTD.
Családbarát munkahelyek és települések kialakításának támogatása Milyen értéket kínál a pályázónak a program?
Türje Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül a „Türje Községben az egészségügyi alapellátás.
Előadó: Markovich Béla, ügyvezető, Mapei Kft.. Hogyan érjem el, hogy a viszonteladóm ne akarjon megkerülni? Mit tegyek, hogy a viszonteladók az én termékeimet.
Műegyetem - Kutatóegyetem Járműtechnika, közlekedés és logisztika.
Paksi atomerőmű. A paksi atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműve. Épült: Alapkiépítés: 1760 MWe.
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai.
Társasházak energiahatékony felújítása Csikai Mária Energia Klub Igazgató helyettes
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Vető Géza ügyvezető.
Életciklus elemzés (LCA)
AGRÁRINNOVÁCIÓS MŰHELY A RÓNA – JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ÉAOP
„Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken” GEO-TEAM.
Cégbemutató - MasterClean Turizmus Panoráma üzleti reggeli Nagy Balázs ügyvezető igazgató.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
Kulcs a sikeres kivitelezéshez Előadó: Rontó Géza, Védő és dekorációs bevonatok termékfelelős, Mapei Kft.
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Ásotthalmi tanyavilág élni akar Gátsoron DAOP-4.1.3/B Ásotthalmi tanyavilág élni akar Kissoron DAOP-4.1.3/B Az Európai Unió támogatásával,
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
BIM törekvések Magyarországon - MABIM bemutatkozó előadás
A határtérség.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Elektronikus számlázás - technológiai tapasztalatok
Információvédelem Menedzselése XX. Szakmai Fórum
Projekt neve Cég neve Előadó neve
World map.
Mérnöki Szolgáltató Kft. Cégbemutató
A szociális vezetőképzés EDDIGI Tapasztalatairól
Horváth Sándor Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
Motivációs szeminárium
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Előadás másolata:

Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft. Hogyan járul hozzá a MAPEI a fenntarthatóbb otthonok és környezet kialakításához? Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft.

A MAPEI és a Fenntarthatóság ZÖLD Politikánk mottója: Valaki úgy tartja, hogy a saját, egyéni környezetvédő tevékenysége csak csepp a tengerben. Mi pedig a MAPEI-nél úgy tartjuk, ez több egy kis tóba ejtett kőnél: hullámokat ver.

A MAPEI és a Fenntarthatóság alappillér 1. Igazmondás: A Mapei Fenntarthatósággal kapcsolatos nézőpontja konkrét tényeken alapszik, amely több, mint 75 éves, valós építési tapasztalatoknak köszönhető. 2. Tartósság: világszerte bizonyított, megbízható építési megoldások, amelyekkel elkerülhetőek a későbbi beavatkozások akár az építményben, akár infrastrukturális projektekben. 3. Kutatás - Fejlesztés: olyan termékek fejlesztése, amelyekkel csökkenthető az energiafogyasztás, növelhető a teljesítmény és az épület biztonsága.

A MAPEI és a Fenntarthatóság alappillér 4. Tanúsítványok: a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak és minősítéseknek is megfelelő termékek, amelyek szintén konkrét mérési adatokkal igazolhatóak.

A MAPEI és a Fenntarthatóság 5. Referenciák

A MAPEI és a Fenntarthatóság Bizonyíték 1. Első lépések: A MAPEI már az 1980-as években bevezetett a világpiacra egy vizes diszperziós, nagyon alacsony oldószertartalmú ragasztó és egyéb építőipari termékből álló termékcsaládot. 2. K+F: éves árbevételének 5%-a, 18 K+F laboratórium, 7500 munkavállaló 12%-a K+F területen dolgozik. 3. LEED-nek megfelelő termékek: éves árbevételének 5%-át fordítja K+F-re, és ennek 70%-át közvetlenül LEED-nek megfelelő termékek fejlesztésére. Több, mint 150 MAPEI termék rendelkezik LEED megfelelősséggel.

A MAPEI és a Fenntarthatóság Bizonyíték… 4. Green Label Plus tanúsítvány: textil – és kerámiaburkolatok ragasztóira meghatározott magas minőségű szabványok a beltéri levegőminőség javítására. 5. BioBlock® penészedés-gátló technológia: megakadályozza a penészedésért felelős mikroorganizmusok megtelepedését a felületen. 6. Low Dust csökkentett porzású ragasztók: a levegőminőség javítására és a felhasználók egészségének védelmében. 7. Energiamegőrző stratégiák: optimalizált gyártástechnológia

A MAPEI és a Fenntarthatóság Bizonyíték 8. Újrahasznosított anyagok használata: 4-10% arányban, egyes termékek esetében 30%-ban, környezetbarát csomagolás. 9. Szállítmányozási stratégiák: gyárak a piacok közelében épülnek. 10. Új, zöld beruházások: az új gyárak esetében is LEED kialakításra törekedünk. 11.Speciális Zöld képzések kivitelezőknek, tervezőknek. 12. Globális környezetvédelmi stratégia: „Responsible Care” programban való részvétel, azaz nemzetközi vegyipari kötelezettségvállalás.

A MAPEI Kft. és a Fenntarthatóság Egyedülálló szakember képzési rendszer – évente 6-7000 főnek tartunk szakmai képzést (kivitelezők, tervezők, szakiskolák, építőanyag kereskedők stb.), amelyben központi szerepet kap az ECO környezetbarát technológiáink megismertetése. Teljes körű szakmai háttér biztosítása, szaktanácsadás minden piaci szereplőnek bármely építési feladat során. Teljes körű szakmai projekt támogatás a kivitelezőknek, hogy milyen előnyökkel jár az ECO rendszerek használata.

A MAPEI Kft. és a Fenntarthatóság Információ- és tudásanyagok terjesztése a magánépíttetők felé, milyen szempontokat mérlegeljenek otthonuk kialakításánál. LEED-nek megfelelő, tanúsítványokkal rendelkező, környezetbarát technológiák ajánlása. Folyamatos, állandó minőségellenőrzés a sóskúti Mapei gyár laborjában.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!