Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs vezérigazgató-helyettes Budapest, június 15.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Várkonyi Gellért FRH Nonprofit Zrt Régióvezető.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Pongorné Dr. Csákvári Marianna igazgató
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
Önkormányzatok finanszírozása
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Bencze Szilvia pénzügyi referens Vidékfejlesztési Minisztérium
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Kormányszóvivői tájékoztató Sikeres Magyarországért Hitelprogramok Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Veres János pénzügyminiszter.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
Garanciaintézmények szerepe Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Bendó János RFH Nonprofit Zrt.
MFB – az ország fejlesztési bankja
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Vállalkozói mikrohitelek
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Előadó: Bendó János RFH Nonprofit Zrt ÉMO Régióvezető.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Válságkezelés Fejlesztéssel ! Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Muzamel László szeptember 17.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Támogatott fejlesztési források vállalkozások részére Spilák Lajos régióvezető Nagykanizsa, január 26.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém, december 05.

MFB Finanszírozási programok Vállalkozói szektor MFB Vállalkozás- finanszírozási Program MFB Kisvállalkozói Hitel MFB Közösségi Közlekedés- fejlesztési Finanszírozási Program MFB Önkormányzati Szállítói Előleg- visszafizetési BGP Agrár szektor Agrárfejlesztési Hitelprogram Agrár Forgóeszköz Hitelprogram TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram Önkormányzati szektor MFB Önkormányzati Infrastruktúra- fejlesztési Program Önkormányzati Kisösszegű Hitel Lakossági szektor Patika Hitelprogram Termékstruktúra

Értékesítési csatornák Közvetlen hitelezés 50 M HUF fölött Programok keretében vagy egyedi feltételekkel MFB központban Refinanszírozás Kizárólag programok keretében Hitelintézeteken és pénzügyi vállalkozásokon keresztül Közvetítői értékesítés 50 M HUF alatt Jelenleg MFB Kisvállalkozói Hitel keretében Országos közvetítői hálózaton keresztül MFB kockázatvállalás

Támogatott MFB programok jellemzői Árfolyam-garanciával biztosított forrás EURIBOR kamatbázis Ügyfélre megállapított egyéni referenciaráta magasabb mint az ügyfélkamat KKV tv. MFB tv. 3 havonta változó HUF-ban Adósminősítés Fedezettség

Támogatástartalom és -intenzitás Csekély összegű támogatás esetén (de minimis) támogatástartalom 100 illetve 200 ezer EUR vállalkozás szintjén 3 év vonatkozásában Csoportmentességi támogatás esetén támogatásintenzitás régiónkénti maximum projekt szintjén valamennyi támogatást figyelembe vége

MFB beruházási hitelek jellemzői Kedvezményes kamatozás Hosszú lejárat Állami támogatási szabályoknak való megfelelés

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program

Szerteágazó hitelcélok:  Vállalkozásfejlesztés  Innovációs beruházások  Beszállítói tevékenység erősítése  Telephely bővítés  Beruházáshoz kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozás MFB Vállalkozásfinanszírozási Program

A program egyes jellemzői:  Kormányhatározatban rögzített keretösszeg: 450 milliárd Ft  Nagyvállalatok számára is elérhető hitelprogram  Hosszú lejáratú hitel – de legfeljebb 15 év  Akár 3 év türelmi idő – Csak kamatfizetés  Hitelintézetek, pénzügyi vállalkozások refinanszírozásával és 50 millió Ft feletti hitel esetében MFB Zrt-nél is elérhető. MFB Vállalkozásfinanszírozási Program

Néhány további jellemző :  Állami árfolyam-fedezet  Forinthitel EURIBOR kamatbázison  Kedvezményes kamatozás: 3 havi EURIBOR (kb. 0,2%) + MFB refinanszírozási kamatfelár (2,5%) + hitelintézeti kamatfelár (legfeljebb 3,5%) = Összesen kb. 6,2 %/év  Állami támogatás: támogatástartalom az ügyfélkamat és az egyéni referencia ráta különbségének a hitelszerződés időpontjára diszkontált jelenértéke MFB Vállalkozásfinanszírozási Program

Típusberuházási hitel és zárt végű pénzügyi lízing Hitelösszeg millió Ft Ügyleti kamat3 havi EURIBOR + RKV* + max.3,5 %/év Futamidőlegfeljebb 15 év Türelmi időlegfeljebb 3 év Saját erő Legalább 10%, illetve 25% (de minimis, illetve regionális csoportmentességi támogatási kategória esetén) Rendelkezésre tartási díj0,4 %/év Törlesztés ütemezése negyedéves, féléves Megjegyzés:* RKV az MFB Zrt. refinanszírozási kamatfelára, melynek mértéke 2013-ban 2,5 %/év.

MFB Kisvállalkozói Hitel

Stratégia – az MFB KVH főbb jellemzői  Kedvezményes beruházási források mikro- és kisvállalkozások részére  MFB – egységes és automatizált hitelbírálat alapján – vállalja az ügyfélkockázatot  Előnyös biztosítéknyújtási előírások a fedezeti problémák enyhítésére – beépített intézményi készfizető kezesség  Gyors forráshoz jutás – Országos elérhetőség biztosítása  Közvetítői helyismeret, kapcsolatrendszer kihasználása  Forrás- és limitkérdések megoldása a hitelintézeti partnerek esetén

MFB Kisvállalkozói Hitel A hitel felhasználható  vállalkozási tevékenység végzésre szolgáló ingatlan beruházáshoz (vásárlás, építés, átalakítás),  a vállalkozási tevékenység végzéshez szükséges használt és új gépek, berendezések, felszerelések, járművek beszerzésére,  vállalkozási tevékenység végzéséhez szükséges tárgyi eszköz működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárlására.

MFB Kisvállalkozói Hitel TípusBeruházási hitel Hitelösszeg1-50 millió Ft (de kezdő vállalkozások 1-25 millió Ft) Ügyleti kamat3 havi EURIBOR + 5,0% Futamidő15 év Türelmi idő2 év Saját erő Legalább 10%, illetve15%, valamint 20% (az adósminősítés, illetve az intézményi kezességvállaló függvényében Saját forrásLegalább 5%, illetve 10% (a saját erő függvényében) Biztosíték mértéke100 % Biztosíték formája Ingatlan, ingó, óvadék, tulajdonosi kezesség, intézményi készfizető kezességvállalás (Garantiqa Zrt vagy MV Zrt.)

RFH Nonprofit Zrt. – Közép-dunántúli Régió László Csaba régióvezető Tatabánya, Fő tér 36. Szucsikné Gyöpös Enikő Körtvélyes Tivadarné vezető tanácsadó tanácsadó Veszprém, Jutasi út Székesfehérvár, Tolnai u. 1.

Köszönöm a figyelmet! További MFB információk: