Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel www.kvfp.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tőkebefektetések a KKV-szektorban
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Az MFB Invest tőkebefektetési lehetőségei
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Pécs, február 28.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 29. Tőkefinanszírozás.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Forrásteremtés struktúraváltáshoz, technológiai fejlesztéshez Török József Üzletfejlesztési igazgató Lovasberény, szeptember 20.
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
A tőkebefektetés 50 árnyalata Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, december 11.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Zalaegerszeg, október 2.
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Tájékoztató jellegű információk!

Versenyképesség javítása külső befektetővel

4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése tőkebefektetéssel fejlesztési tőke! tulajdonosok: Magyar Állam (Magyar Fejlesztési Bank Zrt.) Budapest Bank Nyrt. Erste Bank Hungary Zrt. Garantiqa-Hitelgarancia Zrt. MKB Bank Zrt. OTP Bank Nyrt. üzleti alapon működik, és üzleti alapon hoz döntéseket KISVÁLLALKOZÁS-FEJLESZTŐ PÉNZÜGYI ZRT. ÉS ALAPÍTÓI

kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás

a KvfP Zrt. tőkét fektet be, jegyzett tőke formájában kisebbségi tulajdonossá válik (legfeljebb 49%!) nincs közvetlen részvétel a tevékenységben 5 év alatt „kiszáll” a vállalkozásból - exit (tulajdonrész visszavásárlása, az eredeti tulajdonosok által) cél: tárgyi eszköz (+ a beruházás megvalósításához szükséges költség) kiemelten preferált: eszközbeszerzés, technológiaváltás, korszerűsítés, telephelyfejlesztés az igényelhető tőkebefektetés: min.: 10 MFt, max.: 100 MFt A KONSTRUKCIÓ LÉNYEGE

futamidő: 5 év hozamelvárás: 12 havi BUBOR + kockázati felár (ügyfélminősítés alapján) 0,25 – 5,5% / év (jelenleg: ~4,98 – 10,23 %/év) egyéb díjak: bírálati díj: 80eFt /egyszeri szerződéskötési díj: 0,8% /egyszeri/befektetett tőke monitoring díj: 0,1% /né/fennálló tekebefektetés biztosítéki kör tőke+egy éves hozam összegének 25 – 100%, a projekt tárgya is lehet biztosíték 3 év türelmi idő tőkére és hozamokra! KONDÍCIÓK:

nincs önerő kevesebb biztosíték kisebb hozamelvárás (olcsóbb forrás) 3 év türelmi idő további hiteloldali források bevonhatóak (banki keretemelés) a befektetés „zárt végű”, előre meghatározott időtartamra szól (5 év) pályázati önerő finanszírozása - előfinanszírozás jellegű ELŐNYE: AJÁNLJUK: Az „EU-érzékeny” ágazatban tevékenykedő társaságokon kívül, minden vállalkozás számára!

ÜGYFELEINK preferált a két éve működő cég, de lehet induló vállalkozás is Kft. vagy Zrt. formában működik, magyarországi székhely, tulajdonosok közvetve vagy közvetlenül belföldi magánszemélyek, megfelel a KKV kritériumoknak (nettó árbevétel, mérlegfőösszeg, létszám), a vezetőnek/tulajdonosnak jó üzleti hírneve van, a vállalkozás fejlődési potenciállal rendelkezik, amelyet tőkehiány miatt nem tud kihasználni.

HOGYAN MŰKÖDIK? - MINŐSÍTÉS ÉS SZERZŐDÉSKÖTÉS Személyes egyeztetés - múlt, beruházás, üzleti terv, biztosítékok Ügyfélminősítés 2 lépcsőben: Előminősítés, törvényi feltételek vizsgálata (Előminősítő lap - 3 oldal) Normál minősítés (Adatlap + projektterv + dokumentumok) Minősítési elv: múlt (gazdálkodás, vezetés) jelen (beruházás) jövő (piaci kilátások) Szerződéskötés Teljes átfutási idő Tőkeemelés, folyósítás

HOGYAN MŰKÖDIK? – FUTAMIDŐ ALATT NINCS közvetlen részvétel a tevékenységben folyamatos monitoring: havi, negyedéves és éves adatszolgáltatás adatok elemzése, összehasonlítása a jóváhagyott üzleti tervvel közgyűlésen, taggyűlésen részvétel igény szerint tanácsadás

Fejlesztési tőkebefektetés

Trend Inno Kidolgozás alatt álló termékek: kockázati tőke-finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőkefinanszírozás

a KvfP Zrt. tőkét fektet be, jegyzett tőke formájában, kisebbségi tulajdonossá válik (legfeljebb 49%!), nincs közvetlen részvétel a tevékenységben ázsiós tőkeemelés (max. saját tőke – jegyzett tőke arány szerint) exit (tulajdonrész visszavásárlása az eredeti tulajdonosok által) cél: tárgyi eszköz, beruházás kiemelten preferált: eszközbeszerzés, technológiaváltás, telephely, stb. az igényelhető tőkebefektetés: min.: 10 MFt, max.: 100 MFt önerő nem szükséges, KvfP egyedül is finanszíroz A KONSTRUKCIÓ LÉNYEGE (eltérés az alap termékhez képest) Trend

KONDÍCIÓK: futamidő: 5 év hozamelvárás: 12 havi BUBOR + kockázati felár (ügyfélminősítés alapján) 5,00 – 10,00% / év (jelenleg: ~9,65 – 14,65 %/év) egyéb díjak: bírálati díj: 200 eFt (egyszeri) szerződéskötési díj: 0,8% (befektetett tőke, egyszeri) monitoring díj: 0,1%/né/fennálló tekebefektetés biztosítéki kör: tőke + egy éves hozam összegének 25 – 50%, a projekt tárgya is lehet biztosíték (és a szokásos biztosítéki kör) megfelelő biztosíték esetén, a készfizető kezesség opcionális visszavásárlás: eredeti tulajdonosok, vagy a céltársaság által és 3 év türelmi idő tőkére és hozamokra Trend

Inno A KONSTRUKCIÓ LÉNYEGE (eltérés az alap termékhez képest) a KvfP Zrt. tőkét fektet be, jegyzett tőke formájában, kisebbségi tulajdonossá válik (legfeljebb 49%!), nincs közvetlen részvétel a tevékenységben ázsiós tőkeemelés (max. saját tőke – jegyzett tőke arány szerint) üzletrészvásárlás exit (eredeti tulajdonosok által, vagy egyéb piaci szereplő) cél: tárgyi eszköz vagy forgó eszköz kiemelten preferált: a vállalkozás felfuttatása az igényelhető tőkebefektetés: min.: 10 MFt, max.: 50 MFt önerő nem szükséges, KvfP egyedül is finanszíroz

KONDÍCIÓK: futamidő: 3-7 év hozamelvárás: 12 havi BUBOR + kockázati felár (ügyfélminősítés alapján) 10,00 – 15,00% / év (ez csak irány, piaci ár) egyéb díjak: bírálati díj: 400 eFt (egyszeri) szerződéskötési díj: 0,8% (befektetett tőke, egyszeri) monitoring díj: 0,1%/né/fennálló tekebefektetés biztosítéki kör: tőke + egy éves hozam összegének 0 – 15%, a projekt tárgya is lehet biztosíték (továbbá „soft”, pl.: szabadalom is) megfelelő biztosíték esetén, a készfizető kezesség opcionális visszavásárlás: futamidő végén egy összegben és piaci alapon Inno

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!