KISFESZÜLTSÉGŰ HÁLÓZATTERVEZŐ SZOFTVER

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Infoplan Mérnökiroda Kft.
Advertisements

Rendszerek energiaellátása 4. előadás
Csík Zoltán Elektrikus T
MMK tanfolyam őszi félév Villamos hálózatok Dr. Dán András
Schulcz Gábor LIGHTRONIC Kft.
Védelmi Alapkapcsolások
A hazai mérnöki tudás piacképes termékké formálásának eszközei Kovács Lajos ügyvezető igazgató INFOPLAN Mérnökiroda Kft.
Az EuP/ErP irányelv hatása az épületgépész rendszerek tervezésére
Kábelek Készítette: Mecser Dávid. A kábel: A kábel olyan, villamos energia átvitelére alkalmas szigetelőanyaggal körülvett, víz és mechanikai behatások.
Rendszerek energiaellátása 7.előadás
A korszerű áramellátó rendszerek kialakítási szempontjai
Intelligens szoftver megoldások acélszerkezeti tervezéshez.
Az Office 2007 tanári szemmel Farkas Csaba. Az Access 2007 újdonságai.
© ABB Group July 11, 2014 | Slide 1 Az ABB Magyarországon 2012.
Zavarforrások, szűrők, földelési rendszerek kialakítása
Elektrotechnika 3. előadás Dr. Hodossy László 2006.
Elektrotechnika 1. előadás Dr. Hodossy László 2006.
Elektrotechnika előadás Dr. Hodossy László 2006.
A műszaki kommunikáció alapjai
Szabványosítás: Meghatározások 4.1 A 42 V-os fedélzeti hálózatban megengedett legnagyobb feszültségek meghatározása A 42 V-os fedélzeti hálózatban fellépő.
Táblázatkezelés Az Excel.
Esemény- és állapotvezérelt védelmi működés
Túláramvédelem.
Fázisjavítás.
Informatikai alapszoftverek
Induktív típusú zárlati áramkorlátozók elmélete és alkalmazása
Hálózati és Internet ismeretek
Beépített tűzoltó berendezések-előírás tervezet
Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépészmérnöki Főiskolai Kar Forgácsolási technológia számítógépes tervezése 5. Előadás Fúrási és esztergálási.
17. tétel.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei
 Védelmek és automatikák  3. előadás.
 Védelmek és automatikák  8. előadás.
Új “Energiatakarékos” szivattyú: több mint 20% energia megtakarítás
Fázisjavítás és energiahatékonyság
Tervfelülvizsgálat menete, tervdokumentációk szükséges és elégséges feltételei előadó: Varga Tamás MO csoportvezető január 19.
Dokumentumkezelés az abas-ban
A villamosenergia-rendszer alapfogalmai
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
Üzemzavarok fajtái (Zárlatok és a Túlterhelés)
Üzemzavari és üzemviteli automatikák
Nagyfeszültségű alállomások
Készítette: Kovács Sándor
KRONE 3/98 Folie 1 KRONE –A passzív hálózat KRONE elemek a struktúrált hálózatokban Mérések Mit, miért, hogyan és mivel kell hitelesíteni? Milyen eszközök.
Aszinkron gépek.
Villamos energetika I. Dr
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
Összetevő- és telepítési diagram
1 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar VET Villamos Művek és Környezet Csoport Budapest Egry József.
Villamos energia hálózatok
hatásterület lehatárolása az IMMI 2011 szoftver segítségével
Expression Studio 4 Fár Attila Gergő Microsoft Diáktanácsadó Budapesti Műszaki Egyetem.
15. Ön egy távközlési vállalkozás építési ellenőre
Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv
1 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar VET Villamos Művek és Környezet Csoport Budapest Egry József.
Stipkovits István ISZ auditor SGS Hungária Kft.
CAD programok jellemzői
© Gács Iván (BME) Energetikai gazdaságtan Villamosenergia-szállítás költsége.
Az Office 2007 új fájlformátumai. DOCX, XLSX, PPTX, ACCDB: Új nyílt szabványú XML alapú fájlformátum (DOC nem nyílt szabványú) XPS: A dokumentum.
Az operációs rendszer.
SZOFTVEREK (programok)
Villamos energia rendszer
ICT Rendszerek Elemzése, Tervezése és Fejlesztése Laboratórium Analysis, Design and Development of ICT Systems (AddICT) 2015.
Building Technologies / HVP1 Radiátoros fűtési rendszerek beszabályozása s ACVATIX TM MCV szelepekkel SIEMENS hagyományos radiátorszelepek SIEMENS MCV.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
HÁROMFÁZISÚ VÁLTAKOZÓ ÁRAM
2. Világítási hálózatok méretezése
Táblázatkezelés Az Excel.
2. Világítási hálózatok méretezése
Előadás másolata:

KISFESZÜLTSÉGŰ HÁLÓZATTERVEZŐ SZOFTVER SIMARIS design 5.0 KISFESZÜLTSÉGŰ HÁLÓZATTERVEZŐ SZOFTVER Józsa Lajos

Témák Általánosságban a SIMARIS design 5.0-ról Mit is tud a SIMARIS design 5.0? A SIMARIS design 5.0 szoftver ismertetése

Általánosságban a SIMARIS design 5.0-ról A SIMARIS design 5.0 egységes célszoftver középületek és ipari létesítmények sugaras kialakítású energiaellátásának gyors és hatékony tervezésére és számítására a vonatkozó IEC szabványok szerint. A program beépített termékadatbázisból építkezik, amely in- ternetről aktualizálható. Ilymódon már a tervezési fázisban a teljes hálózat méretez- hető reális, konzisztens rendszerbe illeszkedő termékek fi- gyelembevételével. A villamos hálózattervezés folyamatában előforduló számos változtatást a SIMARIS design 5.0 hatékonyan kezeli olymó- don, hogy minden változtatást a teljes energiaellátási kon- cepcióba illesztve, automatikusan ellenőrzi a műszaki meg- felelőséget.

Általánosságban a SIMARIS design 5.0-ról A SIMARIS design 5.0 két változata Villamos energiaelosztás méretezéséhez szükséges összes funkció Különleges elektrotechnikai funkcionalitások Online regisztrálás SIMARIS design 5.0 Professional  használati díj ellenében SIMARIS design 5.0 Basic - ingyenes

Általánosságban a SIMARIS design 5.0-ról SIMARIS design 5.0 Professional plusz funkciói: Hálózati párhuzamos üzem: különböző betápforrások (pl. transzformátorok és generátorok) működhetnek ugyanab- ban a hálózatban Automatikus szelektivitásvizsgálat szöveges kiértékeléssel Biztonsági energiaellátás passzív és aktív átkapcsolása Bővített értéktartományok Kidolgozott terv exportálása további feldolgozásra SIMARIS project-ben

Mit is tud a SIMARIS design 5.0? A SIMARIS design 5.0 Windows kezelőfelület segítségével tá- mogatja az épületek villamos energiaellátási berendezései- nek tervezését. A SIMARIS design 5.0 fő funkciói: - Teljesítményegyenleg számítása a hálózati csomópontok- ban; - Teljesítményfolyam (árameloszlás) számítása a hálózati csomópontokban; - 1-/2-/3-fázisú minimális/maximális zárlati áram számítása a hálózati csomópontokban feltételezett hibahelyeken.

Mit is tud a SIMARIS design 5.0? A program automatikusan vagy manuálisan méretezi az adott hálózatban: - a betáplálások (felülrendelt hálózat, transzformátor vagy generátor) teljesítményigényét; - a középfeszültségű kapcsolókészülékeket; - a kábelek/vezetékek és sínek keresztmetszetét; - a kábelek/vezetékek ereinek számát; - a kisfeszültségű védelmi készülékeket (illetve meghatároz- azok beállításait).

Mit is tud a SIMARIS design 5.0? A SIMARIS design 5.0 a következő készülék-jelleggörbe áb- rázolásokat támogatja: - Áram-/idő-kioldási jelleggörbék toleranciasáv figyelembe vételével; - a vizsgált védelmi készülékhez viszonyított betápoldali ké- szülékek eredő burkológörbéje; - a vizsgált védelmi készülékhez viszonyított leágazásoldali készülékek eredő burkológörbéje.

Mit is tud a SIMARIS design 5.0? A tervdokumentálás a SIMARIS design 5.0-ban a következő elemekből áll: - Általános tervadatok (Word dokumentumban); - Egyvonalas kapcsolási vázlat (pdf és dwg/dxf formátumban); - Készüléklista különböző csoportosításban (Excel-táblázatban); - Zárlatszámítási, teljesítményfolyam-számítási és teljesítmény- egyenleg-számítási eredmények (Excel-táblázatban); - Szelektivitási (áram-/idő) jelleggörbék (Word dokumentumban); - Tervdokumentáció további feldolgozásra más programmal - pl. Az elosztószekrény-tervező Simaris project-tel (ún. átviteli fájl formájában, SX formátumban).

A SIMARIS design 5.0 szoftver ismertetése