Nyári Tanártovábbképzés 2012. augusztus 22-23..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Advertisements

Grafikus felhasználói felület Windows alatt
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
Infokommunikációs rendszerünk felhőben
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
Windows SharePoint Services 3.0
Client Access Server. Autodiscovery service Availability service (EWS) Offline Address Book (OAB) service Activesync service Outlook Web Access Public.
Mailbox Server szerepkör - alapozás
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Urbán Zoltán Online Szolgáltatások Értékesítési Manager
Windows hálózati infrastruktúra kialakítása
Miről lesz szó?  Office Add-in for Moodle  Microsoft Live Service Plugin for Moodle  Moodle SharePoint integráció.
Infokommunikációs rendszerünk felhőben. Költség- és időmegtakarítás, gyorsabb üzletmenet.
Teljes funkcionalitású Web kliens Kétféle felület Premium (IE6+) Light (Firefox, Safari, Opera, Netscape, IE7, IE6, IE5.5, IE5.01 és IE5.2 Mac) Eltérések.
Áttekintés Egyszerű architektúrák Nagyvállalati architektúrák Tervezési útmutató.
E-NAPLÓ Szabó László.
SharePoint 2007 Farkas Bálint. Miért? Vízió a webről: a fejlesztés annyi, hogy „összekattintjuk” a weboldalakat előre megépített komponensekből Pl.: napló.
Tisztaszoftver a gyakorlatban
Vezeték nélküli hálózatok biztonsági megoldásai Készítette Hudac Lóránd (HULRAAI) A Bemutatóban szó lesz: Vezeték nélküli hálózatok felépítése Ezek működtetése.
1 Hálózati Operációs Rendszerek gyakorlat Bevezető Előadó: Bilicki Vilmos
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Dokumentumkezelés. A 2007-es Microsoft Office rendszer dokumentumkezelési szolgáltatásai Kőnig Tibor szakmai vezető Microsoft Magyarország
Szabó László ügyvezető igazgató Twinnet
SQL Server 2005 Reporting Services Kószó Károly rendszermérnök Microsoft Magyarország.
SharePoint Adminisztráció
Digitális Oktatási Alapcsomag Fontos dokumentumok, következtetések és státuszok megosztása a munkatársakkal A csapat tagjainak informálása és a fontos.
Áttérés az Office 365 szolgáltatásra Microsoft Online Services Áttérés a BPOS rendszerről az Office 365 használatára meglévő BPOS-ügyfelek esetén.
Nagy Levente Microsoft Magyarország
Platform A Vistából örökölt OS alap technológiák Windows Server Core Read-only Domain Controller Hozzáférés szabályzás, erőforrás elérés Network Access.
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
A 2011/12-es tanév lehetőségei Merényi Ádám. Munkahelyek és lehetőségek teremtése CertificationCTLC*Digital LiteracyDreamSpark Dynamics Academic Alliance.
Nyári Tanártovábbképzés augusztus SharePoint a Jedlikben Takács Attila – Borbély Balázs –
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Nagy Levente Jakab András. Miről lesz szó? Mi az a és mi a Windows Live? Levelezés és naptárkezelés Csoportmunka és projektek Kommunikáció.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Új Windows alapú intézményi szerverek (címtár és management) tervezése és kivitelezése.
AD {RMS} Active Directory Rights Management Services
…az ISA Server 2006 segítségével Gál Tamás Microsoft Magyarország.
Windows Server 2012 Kiadások, licencelés, lehetőségek
Office 365 nap Zombory Zoltán ügyvezető ZOMPUTER Office 365 MVP
Exchange Server 2007 Client Access Role
Ők kerestek meg minket Tentálen – Könyvelő iroda, 15 felhasználó SBS 2003, Outlook levelezés Nincs saját fix ip cím, exchange POP3-al töltötte le a leveleket,
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Fontos információk.
{ PKI } Active Directory Certificate Services
A kommunikációs mindenes – 2. rész
Dokumentumkezelés Magyarországon
Reményi Zoltán. Microsoft oktatási DVD 1-2. verzió Az ötletgazda: Szabó András – Petrik SzKI Szponzor: Merényi Ádám – Microsoft Kivitelező: Takács Attila.
Eszköz és identitás kezelés Korlátlan fájl szerver kapacitás Másodlagos adatközpont Korlátlanul skálázódó infrastruktúra Biztonságos DMZ Hibrid adat-
A felhasználó központú IT Windows Server 2012 R2 konferencia
Exchange Rendszerkövetelmények Windows Server 2003 (Windows 2000 SP3) CPU 500 MHz RAM 512 MB 200 MB a rendszermeghajtón 500 MB a telepítés helyén.
Levelezés a Jedlikben Borbély Balázs rendszergazda-helyettes Jedlik Ányos Gimnázium.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Üzleti felhőszolgáltatások ÜZLETI ALKALMAZÁSOK ALKALMAZÁSOKCSOPORTMUNKAADATTÁROLÁSPLATFORMFELÜGYELETHATÉKONYSÁG KOMMUNIKÁCIÓ.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
DNS Domain Name System. DNS - WINS WINSDNS Barátságos NetBIOS nevek LAN-okonBarátságos DNS nevek WAN-okonSík névtér, 15 karakteres névHierarchikus névtér,
Christopher Chapman | MCT Content PM, Microsoft Learning, PDG Planning, Microsoft.
Alkalmazás- és eszközfelügyelet a felhőből
RPC/MAPI HTTPS IMAP4 POP3 HTTPS IMAP4 POP3 Mailbox Server Mailbox Server Domain Controller Domain Controller Client Access Server Client.
Csoportmunka megoldás a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában
A Windows Server 2003 telepítése. Javasolt, minimális hardver CPU1 GHz RAM512 MB HDD2-2,5 GB + Exchange, SQL…
Irány a felhő Előnyök, tapasztalatok Sárdy Tibor
Felsőoktatás és a közösségi hálózatok
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Nagyvállalati szintű felhős szolgáltatások Eszközök - Szolgáltatások.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
Előadás másolata:

Nyári Tanártovábbképzés augusztus

Tisztaszoftver szervercsomag helyett: Exchange Server helyett Exchange Online SharePoint Server helyett SharePoint Online Lync Server nem volt, de van Lync Online! Miben jobb? Nem feltétlenül szükséges hozzá helyi szerver 24/7/365 technikai támogatás 99,9%-os rendelkezésreállás

A2A3A4 Oktatási intézmények számára ingyenes Diákok: 2,37 €* felh./hó Tantestület és személyzet: 4,25 €* felh./hó Diákok: 2,84 €* felh./hó Tantestület és személyzet: 5,75 €* felh./hó Felhőalapú levelezés, naptár és névjegyek Használja a saját tartománynevét Csevegés, hang- és videobeszélgetés Online konferenciák asztalmegosztással Word-, Excel-, PowerPoint- és OneNote-fájlok webalapú megtekintése és szerkesztése A2, továbbá: Az Office Professional Plus 2010 asztali verzió (akár 5 eszközhöz felhasználónként) vagy Mac Office 2011 Korlátlan tárterület Archiválás Elektronikus adatok feltárását segítő eszközök a megfelelőségi igények támogatásához Hangposta-szolgáltatás támogatása A3, továbbá: Nagyvállalati hangszolgáltatások (telefonalközpont helyettesítése vagy bővítése helyi Lync Server kiszolgálóval)

Nagyvállalati tartalom, oktatási ár Az ingyenes csomaghoz is nagyvállalati funkciók tartoznak, mint: Active Directory szinkronizáció PowerShell vezérelhetőség Egyszeri bejelentkezési szolgáltatás Hibrid Exchange konfiguráció Konfigurálható spamszűrés SharePoint intranet akár 300 webhelycsoporttal Telefonos támogatás

Átállásos áttelepítés Egyszerre az összes postafiók átállítása a felbőbe. 1. Outlook Anywhere beállítása 2. Exchange Online Control Panelről indítható és végig innen vezényelhető 3. Hibák javítása a jelentések alapján 4. MX rekord átállítása 5. Végső szinkronizáció 6. Többi DNS átállítása

A felhasználónak csak a gépbe való bejelentkezéskor kelljen megadnia a jelszavát! 1. ADFS 2.0 szerver ≠ szerepkör, NTLM hitelesítés 2. ADFS 2.0 proxy, űrlap alapú hitelesítés 3. Publikálás az internetre 4. Domain név összekapcsolása Ezzel ugyanakkor feláldozunk az előnyökből is, mivel a bejelentkeztetés helyben marad.

Ha létrehozunk egy felhasználót az AD-ben, jöjjön létre az O365-ben is! 1. Szinkronizáció engedélyezése a weben 2. Címtár-szinkronizáló eszköz telepítése 3. Konfiguráció 4. Hibák javítása pl. túl hosszú név Alapértelmezés szerint 3 óránként szinkronizál, de konzolból indítható kézzel is.

Publikus web Jelenleg a publikus oldalunk is SharePoint alapú Az Online által kínált publikus oldal visszalépés lenne Intranet Az áttelepítéshez külső program kell A végeredmény nem tökéletes Megvárjuk a következő verziót, és abba megpróbáljuk bevonni a többi munkacsoportot is Lync Eddig nem volt, ezért nem kellett áttelepíteni. A titkárságra és a tanároknak vezetjük be, de tervben van oktatni is.

Domain név A szolgáltatás nem ad domain nevet, ezzel már rendelkeznünk kell Hozzá kell férnünk a DNS rekordjaihoz Tanúsítványok Outlook Anywherehez, hibrid konfigurációhoz, egyszeri bejelentkezéshez kötelező Önaláírt és tartományi CA nem jó, külső kell Van jó ingyenes megoldás: StartSSL,

Levelezés Gyakorlatilag mindenféle rendszer áttelepíthető Egyszeri bejelentkezés Legalább 2003-as szintű Active Directory Windows Server 2008, 2008 R2 a telepítéshez Szerver és proxy nem lehet ugyanazon a gépen Címtár-szinkronizálás Windows Server 2008, 2008 R2 Nem telepíthető tartományvezérlőre 50 ezer objektum felett 2008-as SQL szerver kell

1. Outlook 2003 Nem támogatott: „A rendszergazda letiltotta az Ön által használt Outlook verziót” IMAP-pel használható, de úgy nincs címjegyzék 2. Hiányzó Lync felhasználók Néhány felhasználó nem létezett a Lync rendszerben Mint később kiderült, egy korábbi teszt Lync telepítés miatt A support segítőkész, de jobban szeretnek beszélgetni

Várhatóan októberben Új adminisztrációs felület Új Web App Megosztott postaládák Active Directory Rights Management Lync-Skype kapcsolat, havi 60 perc ingyenes nemzetközi hívással Brandelhető Lync Online 2013-as verziójú SharePoint SkyDrive integráció Az előzetes verzió már kipróbálható: