Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A MATARKA használata a Nyíregyházi Főiskolán Pillanatképek egy tájékoztató könyvtáros életéből. Nyíregyházi Főiskola Központi KönyvtárHatvani István.
Advertisements

Tutori tevékenység a gyakorlatban
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
15 éves az OSZTRÁK KÖNYVTÁR = ÖSTERREICH-BIBLIOTHEK a Berzsenyi Dániel Főiskolán.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Tájékoztató mesterszakos hallgatók részére
VI. Interaktív Tábla Konferencia
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények Zenei és Audio-vizuális Dokumentumok Gyűjteménye Nagy Anita SZTE Klebelsberg Könyvtár november 20.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
2013/ félév. Katalógus mindig!(előadás/gyakorlat) Katalógus mindig!(előadás/gyakorlat) Jelenlét igazolásához diákigazolvány kellhet! Jelenlét igazolásához.
WELCOME! Bevezető könyvtárbemutató
Tájékoztató 2007/2008-os tanév őszi félév
ALEPH Integrált könyvtári rendszer
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
Murin Emese magyar-angol-magyar mint idegen nyelv szak
1 Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 17.
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
Körkép a Pécsi Tudományegyetem pécsi kollégiumairól
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Tehetséggondozás a pszichológiában TÁMOP / Járai Róbert, PhD PTE BTK Pszichológiai Intézet.
ERASMUS tájékoztató E 542.
Képzések a pécsi bölcsészkaron
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu 2011.szeptember.
Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet
Tájékoztató 2008/2009-es tanév őszi félév
Kedves Elsőéves Hallgató!
Viszket Anita Fogalomrendszer: ETR 1/11.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 26.
Kommunikáció az egyetemen
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
A DEENK szervezete, munkafolyamatai
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
Dr. habil. Viskolcz Noémi csoportvezető főiskolai tanár
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Készítette: Zombory Andrea Kommunikáció az egyetemen
1 A K-21 bemutatkozik 3. csoport: Kulcsfontosságú célcsoportok EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT.
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
Perjésiné Hámori Ildikó
10 dolog, amit EDIT-ről tudni kell
László Gyula1 Szakmai gyakorlat Szakdolgozat Záróvizsga Tájékoztató a BA III.-IV. évfolyamnak.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Tájékoztató az Angoltanári MA-ról
Tanévnyitó szeptember 5. Felnőttoktatási tagozat Budapest IX
A könyvtár internetes katalógusa ALEPH - WebOpac.
Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok.
Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Tájékoztató specializációkról Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék.
Ajánlati adatközlő. Igazolvány típusa, érvényessége Magánszemély szerződő.
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum
Tendenciák a felsőoktatási könyvtári szolgáltatások területén március 10. Batiz Judit szolgáltatásvezető 1.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM JOG- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI TANSZÉK Biztosítás és kockázatkezelés (oktatás – kutatás) dr. Farkas Szilveszter.
A Baptista Teológiai Akadémia Könyvtára Készítette: Szűcs Ildikó 2006.
Könyvtárhasználati ismeretek BSC A TF könyvtárának bemutatása Tájékoztatási segédletek Weboldal használata Salamin Krisztina
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár rövid történet, honlap
A SEAS Library bemutatása
A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár rövid történet, honlap
A Semmelweis Egyetem rövid történet, honlap
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
Budapesti Műszaki és gazdaságtudományi egyetem
A SEAS Library bemutatása
A könyvtárostanári képzési lehetőségekről
A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár rövid történet, honlap
Előadás másolata:

Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása Egy hallgatói csoport: a PTE BTK Nyelvészeti Szakkönyvtár könyvtárosainak és a könyvtár bemutatása Farkas Lívia előadása

Kommunikáció az egyetemen kurzus Tartalom: Nyelvészeti Szakkönyvtár fellelhetősége Könyvtár szerkezetének, kinézetének bemutatása A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok Beiratkozás, kölcsönzés

Kommunikáció az egyetemen kurzus fellelhetősége:

A Nyelvészeti Szakkönyvtár fellelhetősége Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A Nyelvészeti Szakkönyvtár fellelhetősége A ‘LingBib’ Nyelvészeti Szakkönyvtár a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Nyelvtudományi Tanszékének Szakkönyvtára. Helyileg a Pécs Ifjúság útja 6. szám alatti épületkomplexum D épületében a 229-es szobában található.

A könyvtár szerkezetének, kinézetének bemutatása Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtár szerkezetének, kinézetének bemutatása

A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása A Nyelvészeti Szakkönyvtár 2 részre osztható, az első részen található az ügyeletes könyvtáros, aki a beiratkozásokat és a kölcsönzéseket intézi, itt találhatók a csak olvasótermi könyvek.

A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtár szerkezetének, kinézetének rövid bemutatása A második rész a tulajdonképpeni olvasóterem, ahol vannak olvasótermi, kölcsönözhető és korlátozottan kölcsönözhető könyvek. Itt a könyvek, szakdolgozatok folyóiratok találhatók, melyek polcokra vannak rendezve, a polcokon egyértelműen és könnyen lehet kiigazodni, mert fel vannak címkézve.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója)

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) A könyvtárban jelenleg 7 ügyeletes könyvtáros dolgozik. Többségük 2-4 éve tagja ennek a hallgatói csoportnak. A következőkben őket fogom részletezni: Bakonyi Bettina, Komlósi Katalin, Kovács Attila, Pazaurek Szabina, Pálfi Melinda, Pirka Katalin, Szamák Anna

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Bakonyi Bettina Magyar-informatikus könyvtáros szakos , 4. évfolyamos hallgató, 7. féléve könyvtáros. Nagyon szeret könyvtáros lenni.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Komlósi Katalin (Katus) Negyed éves magyar szakos hallgató, általános nyelvészet specializáción van, és már 4. éve könyvtáros.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kovács Attila Kommunikáció-magyar szakos , 3. évfolyamos hallgató, 2 éve könyvtáros.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Pazaurek Szabina Kommunikáció-magyar szakos , negyedéves hallgató, 4 éve könyvtáros, amióta a Katus is.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Pálfi Melinda (Linda) Magyar-kommunikáció szakos, negyedéves hallgató. 3 éve könyvtáros.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Pirka Katalin Harmadéves magyar szakos hallgató, finnugor és régi magyar specializációval, 6. féléve könyvtáros.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Szamák Anna Magyar-politológia szakos , 2. évfolyamos hallgató, 4. féléve könyvtáros.

A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) Kommunikáció az egyetemen kurzus A könyvtárosok bemutatása (könyvtár felelős oktatója) A könyvtár felelős oktatója Viszket Anita, akinek feladata: folyamatosan irányítani a munkát, megszervezni és megtartani a Nagy Közös Találkozókat (utána emlékeztetőt írni) és időnként konzultálni a tanszékvezetővel havonta áthozni a Kari Könyvtárból a megrendelt folyóiratokat (vagy megbízni ezzel valakit) őrizni a ki nem osztott könyvtári kulcsokat és az aláírt átvételi elismervényeket csekkekről gondoskodni a felszólító levelekhez kezelni az egyedi eseteket a kölcsönzésben biztosítani a megfelelő mennyiségű nyitva tartást folyamatosan karbantartatni a gépeket

Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok Kommunikáció az egyetemen kurzus Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok

Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok Kommunikáció az egyetemen kurzus Hogyan lehet valaki tag? – Könyvtári gyakornokok Jelentkezés: „hirdetés”, Könyvtári munka című kurzus, gyakornokok, tutor-választás Gyakornoksággal kapcsolatos feladatok: ügyeletes mellett eltöltött idő, beszámolók, kéthetente megbeszélések, félévvégi teszt Kitérő: informatikus-könyvtáros képzések a különböző egyetemeken (pl.: Szombathely, mot.hu/egyetem_felveteli/ajanlat/informatikus_konyvtaros )

Beiratkozás, kölcsönzés Kommunikáció az egyetemen kurzus Beiratkozás, kölcsönzés

Beiratkozás, kölcsönzés Kommunikáció az egyetemen kurzus Beiratkozás, kölcsönzés Szükséges adatok, papírok a beiratkozáshoz: adatlap, belépési nyilatkozat kitöltése, kinyomtatása fényképes igazolvány vagy diákigazolvány a beiratkozáskor és az ezeket követő kölcsönzésekor mindig !!! EHA kód kezességi nyilatkozat különböző kölcsönzési feltételek és jogok kölcsönző programok: lásd Ádám előadása

Kommunikáció az egyetemen kurzus Köszönöm a figyelmet! 