TÁMOP-4.1.2-08/2/B/KMR-2009-0001 Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Képek az egyéni összefüggő tanítási gyakorlatról Approximáció Jáki Gábor igazgatóhelyettes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanárképzési gyakorlatok fajtái, szerepük
Advertisements

Közösségi pedagógiai gyakorlat
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
Az iskolai szociálismunka
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
A mentori munka kihívásai a mentorképzés tapasztalatai alapján
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
2014. július 6. A hálózati együttműködés az innovációs tevékenység során Bedő Ferenc közoktatási szakértő
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Egyetemi tapasztalatok és fejlesztési elgondolások Pukánszky Béla Szegedi Tudományegyetem.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Mitől működik? Az optimális tanóra modellje A STEP 21 tanóra-diagnosztikai modell Szakmai információs nap a tanítási gyakorlatokról TÁMOP – 08/1/B
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Pedagógusok és tanárjelöltek felkészültsége az integrált nevelésre
Agria Media Eger, október
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TÁMOP /2/B KMR PÁLYÁZAT
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az e-portfólió használati köre
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A „segítő tanár” rendszer működése az Új Buda Alma Mater-ben Turányi Zsófia Budapest február.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
A gyakorló intézmények feladatai a pedagógusképzésben
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
TÁMOP /1/A Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület alapszakjaihoz.
A szaktanácsadó segítő szerepe
A tanárképzés szerkezete
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Javaslatok a tanár mesterszak gyakorlati félévéhez OKM, OFI bizottság jelentése alapján.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
A 2016.ÉVI PEDAGÓGUS MINŐSÍTÉSRŐL
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A NYÍREGYHÁZI BESSENYEI GYÖRGY TANÁRKÉPZŐ KÖZPONT ÁLTAL KOORDINÁLT TANÁRKÉPZÉS FŐBB SAJÁTOSSÁGAI Debrecen, február 13. Dr. Szabó Antal Dr. Vallner.
TÁMOP B.2-13/ Szakmai szolgáltató és kutatást támogató regionális hálózatok a pedagógusképzésért az Észak-Alföldi régióban Dobos Zoltánné.
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
Egy csónakban evezünk Gondolatok a pedagógusképzésről és továbbképzésről dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke Pedagógus Hivatás Munkacsoport.
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Előadás másolata:

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Képek az egyéni összefüggő tanítási gyakorlatról Approximáció Jáki Gábor igazgatóhelyettes Szinyei Merse Pál Gimnázium (az ELTE partneriskolája)

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon „Mondd el, és elfelejtem, taníts meg, és emlékszem rá, vonjál be, és megtanulom.”

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A téma történeti megközelítése: 60 órás, külső gyakorlat, igazgatóhelyettesi tapasztalataim. Egy sajátos szempontsor: az összefüggő egyéni tanítási gyakorlatot teljesítő hallgatók, tanárjelöltek megjelenésének hatása az iskola mentortanáraira, tantestületére, diákjaira.

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Igazolólap a Külső iskolai gyakorlat követelményeinek teljesítéséről „a foglalkozás meghatározása (jellege, tárgya, helye, …)”, ezt a hallgató töltötte ki adatrögzítés, aktív részvétel, bábkészítés, büféfelügyelet, fénymásolás, lampionkészítés gyertyagyújtás, hajszárítás, öltöztetés, lányok öltöztetése, nyakkendő megkötése, ijesztgetés, pénzszedés, pedagógiai programok összehasonlítása, stb.

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Együttműködés a felső- és középszintű képzés között -tanárképzés /elmélet/, -a szakos tanítási gyakorlat /gyakorlatok/, -az összefüggő egyéni szakmai gyakorlat, -az ezt kísérő egyetemi szeminárium, -a gyakorlat során készült portfólió, -tanári mesterszakos szakdolgozat -a tanári képesítővizsga, - gyakornoki évek.

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Vezetőtanár Jellemzően individuális kapcsolat… „vezetés” Mentrotanár Egy egész tantestület kollektív „mintája” „támogatás”

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon „Pillanatképek” a gyakorlat területeiről Az iskola életét szabályozó, determináló dokumentumok Az iskola szervezeti felépítése Információáramlás az iskola keretei között Oktatástechnikai kelléktár és használata A szülőkkel való kapcsolattartás helyi rendszere Az ügyeleti rendszer Az iskolai ünnepélyek és emléknapok Az „alma mater” Az osztályfőnöki tevékenység A pedagógiai értekezletek helyi rendszere Az iskola és gazdálkodása A szakmai munkaközösségek Az érettségi rendszer A helyi vizsgarendszer Felkészülés rendkívüli iskolai helyzetek kezelésére „Kimozdulás” az iskolából

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Hallgatók, tanárjelöltek, tanári mesterszakosok az iskola világában

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon

Szivák Judit : A kezdő pedagógus Iskolakultúra 1999/4. „Az egyénnek annyiban lehet határozott elképzelése önmagáról (önmeghatározás), amennyiben azt bizonyos adekvát szerepekben, szituációkban, kapcsolatokban megéli, kipróbálja.”