Készítette: Bártfai Lászlóné

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Advertisements

Köszöntjük Önöket a Pollack Mihály Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagiskolájában.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Az olvasástanítás módszere:
Pályaválasztás 2014/15.
Kulcsárné dr. Papp Enikő:
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Üdvözlet a Fallerból!.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Iskolánkról.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
A HORVÁT NEMZETISÉGI OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN
SZIGORÚ ERKÖLCS SZÍNVONALAS OKTATÁS
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Beiskolázási tájékoztató december
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Lágymányosi Általános Iskola
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
Belső-erzsébetvárosi Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola
ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
Testvérvárosok Terei Általános Iskola
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
Budapesti Ward Mária Általános Iskola
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Iskola rövid története
Óvodai szülői értekezlet Szentgotthárdi Oktatási Intézmény.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BEMUTATKOZÓJA
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Miért fontos, Gyermekednek,hogy Az anyanyelvén tanuljon?
A tanulás segítése – a tanulás tanítása a napköziben
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
MODULÁRIS OKTATÁS A TANULÁS TANÍTÁSA Megvalósító: Kisné Takács Ágnes
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
Széchenyi István Általános Iskola Nagycenk 2017/ 2018
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
„Referenciaintézmény kialakítása a II
Szegedi Tudományegyetem
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát,
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Köszöntjük intézményünkben!
Előadás másolata:

Készítette: Bártfai Lászlóné Tanügyigazgatás I. évf. hallgató Budapest, 2005.

Használati tanácsok Tartalomjegyzék Legelső dia Előző dia (Akciógombok jelentése) Tartalomjegyzék Legelső dia Előző dia Következő dia Legutolsó dia Információ (akciógombok jelentése) Utoljára megtekintett dia

Tartalomjegyzék Szabadidős tevékenységek Szerkezeti felépítés Szakkörök Korrepetálás Játszóház Sportélet Versenyek Énekkar Tanulószoba Napközi Szerkezeti felépítés Elérhetőségek Iskolánk Pedagógiai program Emelt szintű oktatás Választható tárgyak Informatika Nyelvoktatás Könyvtár

A bemutató szerkezeti felépítése

Elérhetőségek Cím: 1111 Budapest, Internet: Tel: 386-6808 E-mail: OM azonosító: 034991 Cím: 1111 Budapest, Egry József u. 3-11. Internet: www.lagymanyosi-bp.sulinet.hu Tel: 386-6808 E-mail: titkarsag@lagymanyosi-bp.sulinet.hu

Iskolánk Intézményünk nyolc évfolyamos általános iskola. A közelmúltban felújított épület 19 tanteremmel, szaktantermekkel, nyelvi termekkel, tágas udvarral és a legkorszerűbb burkolattal rendelkező szabadtéri sportpályákkal felszerelt oktatási intézmény.

Pedagógiai program Iskolánk nevelőtestülete a pedagógiai munka során az alábbi gondolat jegyében végzi munkáját: " Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál és azt a munkát, amit szeretni fog." / Szent-Györgyi Albert/ Szent-Györgyi Albert

Emelt szintű oktatás Az iskola arculatát – a pedagógiai programban leírtaknak megfelelően – elsősorban az emelt szintű nyelvoktatás és az informatikai képzés határozza meg. Negyedik osztálytól emelt szintű informatika-, illetve idegen nyelvi oktatás választható.

Emelt szinten választható Emelt szintű oktatás Emelt szinten választható tantárgyak

Informatika Az informatika-oktatás terén is megfelelő infrastruktúrát sikerült kialakítani. Két számítógépes terem áll a gyerekek rendelkezésére, kedvező az Internet-elérési lehetőség (ISDN és „chello” Internet-kapcsolat). Délutánonként "szabad géphasználatot" biztosítunk diákjainknak pedagógusok felügyelete mellett.

Nyelvoktatás Iskolánkban már első osztálytól választható az angol vagy német nyelv . Negyedik osztálytól emelt szinten – heti öt órában – tanulják a gyerekek az angol vagy német nyelvet.

Könyvtár 24 000 kötetes könyvtárunkban barátságos környezetben ösztönözzük diákjainkat az elmélyültebb tudás megszerzésére, ill. a szabadidő tartalmas eltöltésére. A nyitvatartási idő lehetővé teszi, hogy az óraközi szünetekben és tanítás után is látogatható a könyvtár.

Szabadidős tevékenységek A tanulmányi munkát jól egészítik ki a következő tevékenységek: korrepetálás, felzárkóztatás, tehetséggondozás, szakkörök (német, angol, matematika, természetjáró, közlekedési, modellező, informatika, rajz, színjátszó, Internet-klub, énekkar), gazdag sportköri tevékenység. A délutáni szabadidőt alsós és felsős szabadidő szervező irányítja, hangolja össze (hagyományőrző tevékenységek, színház- és múzeumlátogatás, sport, könyvtár, gyermekszínjátszás, iskolaújság stb.).

Szakkörök Széles kínálat jellemzi iskolai szakköreinket; német, angol, számítástechnika, rajz, természetjáró, közlekedési, modellező, színjátszó foglalkozásokra járhatnak tanulóink.

Korrepetálás, felzárkóztatás A sokat hiányzó vagy lassabban haladó gyermekek részére korrepetálást, felzárkóztató foglalkozást szervezünk. A korrepetálások kapcsolódnak a tanórákhoz.

Játszóház Havonta egy alkalommal – péntek délutánonként – játszóházat szervezünk az alsó tagozatos gyerekeknek.

Sportélet Sokféle sportolási lehetőséget kínálunk diákjainknak. Igen népszerűek a röplabda, kosárlabda, atletika, zenés torna tömegsport foglalkozások.

Versenyek A Kerületi Informatikai Alkalmazói,valamint a Iskolánkban komoly hagyománya van a Tanulmányi és sportversenyeknek. Rendszeresen helyet adunk a kerületi Fekete István Szépolvasási, A Kerületi Informatikai Alkalmazói,valamint a Környezetvédelmi versenyeknek. Büszkék vagyunk tanítványaink sikereire!

Énekkar Énekkarunk az iskolai és kerületi rendezvények színvonalát emeli. Minden év karácsonyán komoly koncertet adnak.

Tanulószoba A felső tagozatos diákok számára délután tanulószobai felkészülést biztosítunk. A tanulószobát szaktanárok felügyelik, akik szükség szerint ellenőrzik, ill. kikérdezik a gyerekektől a leckét.

Napközi Az alsó tagozatos diákok, illetve az 5-6. osztályos gyermekek számára délután napköziotthont működtetünk. A gyerekek kellemesen, hasznosan tölthetik a pedagógusokkal a szabadidejüket. A tanítók kellő gondot fordítanak a házi feladatok elkészíttetésére is.

Honlap Köszönöm figyelmét! Ha bármilyen információra kíváncsi iskolánkról, kérem, keresse fel honlapunkat! www.lagymanyosi-bp.sulinet.hu