DUNAÚJVÁROSI BÁNKI DONÁT

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvételi tájékoztató
Advertisements

GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Bókay János Humán Szakközépiskola tanév
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Pályaválasztás 2014/2015-ös tanév KnéKE.
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Nagykanizsa
FELVÉTELI tájékoztató
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
Cisco Hálózati akadémia
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Szent László ÁMK Szakközépiskolai Intézményegysége
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
A történetünk 1950-ben alapították (Állami Vas-Fém-Gépipari Gimnázium)
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Radnainé Gyöngyös Zsuzsanna egyetemi docens tanszékvezető
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI RT.
Alapozó tantervek Új alapozó tantervek valamennyi szakmacsoportban; informatikában is. Hozzászoktunk: Informatika tanár edzett! tanév, melyben mind a négy.
Webmester képzés OKJ-szám: Olyan szakemberek képzése, akik képesek honlapok tervezésére és üzemeltetésére, a megfelelő ismeretek.
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT.
Tóth Gergely Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola Informatikai jellegű szakképzés iránti igények és elhelyezkedési.
Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Egységes, új szakmastruktúra, piacképes programok Budapest december 6.
Déri Miksa Tagintézmény
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Pályaválasztás 2012 Iskolánk Szakképzés Szakmák Rendezvények Kollégium.
Ipari Szakképző Iskolája
Szakmaválasztás 2010 szülői értekezlet feb.02.
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Az intézmény Nappali képzés keretében több mint 1300 diák, folytathatja tanulmányait iskolánkban, akiket kiválóan felkészült pedagógusok a kor követelményeinek.
Beiskolázási tájékoztató
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola
Nyílt napok november óráig nyílt órák november óra január óra.
Gépgyártástechnológiai technikus
SZENT IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája Pályaválasztási tájékoztató.
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola Tokaj2007. január 31.
I NFORMATIKAI KÉPZÉSEK Informatikai rendszergazda Számítógép-szerelő, -karbantartó.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Salgótarjáni Szakképzési Centrum
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Felvételi a középfokú iskolákba
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2O15. tanév
Továbbtanulás a Remenyikben 2017/2018 tanév
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Pályaválasztási szülői értekezlet
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma
Pályaválasztási szülői értekezlet
SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium
Előadás másolata:

DUNAÚJVÁROSI BÁNKI DONÁT GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA

Iskolánkban 1969 óta folyik képzés Iskolánkban 1969 óta folyik képzés. Az oktatás gimnáziumi, szakközépiskolai és a szakképző évfolyamokon folyik. A gimnáziumi évfolyamokon elsősorban a felsőfokú továbbtanulásra készítjük fel a diákjainkat, míg a szakközépiskolai évfolyamokon a szakirányú szakképesítés megszerzéséhez szükséges előismereteket is oktatjuk. A technikus (OKJ) képzés célja olyan középfokú szakmai elméleti és gyakorlati felkészültséggel rendelkező műszaki szakemberek képzése, akik képesek a termelési, üzemeltetési folyamatok előkészítésére és lebonyolítására.

Általános gimnázium Nyelvi előkészítő osztály Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola képzési szerkezete Gimnáziumi képzés Szakközépiskolai képzés Technikus képzés érettségi után 2 év Általános gimnázium Kód: 01 Képzési idő: 4 év Drámapedagógia és informatika fakultáció Egy osztály indul. Nyelvi előkészítő osztály Angol nyelvi osztály kód: 02 Képzési idő: 5 év Gépészet ágazat Kód: 11 OKJ-s kimenet: Gépgyártástechnológiai technikus Informatika ágazat Kód: 13 CAD-CAM informatikus Kohászati technikus

Gimnáziumi képzés Általános műveltséget megalapozó valamint érettségi vizsgára és felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére felkészítő nevelés és oktatás folyik. A kilencedik évfolyamtól kezdődően munkába állást előkészítő, illetve segítő képzést is nyújt a gimnáziumi képzés informatikából vagy drámapedagógiából.

Gimnáziumi képzés Informatika - célja Az informatika képzés eredményeként a tanuló legyen képes a négy év alatt megszerzett tudást felhasználni a saját szakterületén felmerülő problémák megoldására. Megfelelő alapot biztosítani az informatikai érettségihez, és - az irányultságának megfelelően választott órákkal együtt - az emelt szintű érettségihez, azaz a felvételihez. A megfelelő szintű számítástechnikai ismeretek elsajátítását követően a tanulók megszerezhetik az ECDL jogosítványt.

Gimnáziumi képzés A drámapedagógia célja Fejlessze a tanulók esztétikai fogékonyságát, kreatív fantáziáját. Tudatosítsa a művészet fejlődésének társadalmi-történelmi összefüggéseit. A drámatörténet korszakainak alapművei által megismertesse a tanulókat az emberiség alapkérdéseivel. Kialakítsa az igényt a művészetek iskolán túli befogadására is. Alakítsa a tanulók erkölcsi magatartását, gazdagítsa önismeretüket. Nyitott, toleráns, mások sorsa iránt sosem közömbös egyénekké válva az alkatuknak legmegfelelőbb pályát válasszák maguknak a tanulók.

Szakközépiskolai képzés 2013. szeptembertől A szakközépiskola 9-12. évfolyamán érettségire való felkészítés és ágazati szakmai oktatás, szakképzés folyik. A kétéves OKJ-s technikus képzésből az első év tananyagát a tanulók a 9-12. évfolyamokon négy évre elosztva sajátítják el és felkészülnek az érettségire, illetve a továbbtanulásra. Az érettségi után egy év alatt befejezhetik a technikus képzést. Tanulmányi idő 5 év (4 év után, a 12. évfolyam végén érettségi vizsga, majd az 5. év - 13. évfolyam - végén szakmai vizsga).

ÉRETTSÉGI UTÁNI SZAKKÉPZÉS VÁLASZTHATÓ SZAKJAINK Gépgyártástechnológiai technikus (OKJ 54 521 03) Kohászati technikus (OKJ 54 521 04) CAD-CAM informatikus (OKJ 54 481 01)

A szakmai területek képzési céljai GÉPGYÁRTÁSTECHNOLÓGIAI TECHNIKUS Olyan középfokú szakember képzése, aki képes: a gépek, mechanikai berendezések és alkatrészek gyártásának, felhasználásának, karbantartásának és javításának műszaki és minőségügyi tervezésére, irányítására és ellenőrzésére a gépek, mechanikai berendezések gyártási és szerelési költségeinek, anyag- és munkaerő-szükségletének előzetes tervezésére a rendelkezésre álló berendezések elhelyezésének és rendszerbe illesztésének irányítására, az új berendezések üzembe helyezésére, a gépek termék- vagy műszakváltást megelőző beállítására az üzemzavarok, minőségi problémák megszüntetésére és kivizsgálására új és módosított mechanikai berendezések, alkatrészek, szerszámgépek és vezérlőrendszerek, valamint pneumatikus és hidraulikus meghajtó-rendszerek összeállítására és helyszíni szerelésére

A szakmai területek képzési céljai KOHÁSZATI TECHNIKUS a minőség biztosítása érdekében a gyártási eljárás paramétereit (hőmérséklet, hatóanyag-felhasználás, villamos áram-erősség) folyamatosan mérni, ellenőrizni és mérnöki utasításra a gyártási jellemzőket megváltoztatni nyersvas vagy acél előállításakor a nagyolvasztóba kerülő anyagok mennyiségét és a hőmérséklet beállításait meghatározni képlékenyalakítást végezni az alapanyagokon és a technológiai folyamat különböző fázisaiból származó mintákon kohászati laboratóriumi vizsgálatokat végezni, végeztetni a zavartalan alapanyag-ellátást biztosítani az öntvény- és a mintarajzok alapján az öntőmintákat gyártani, a formázás technológiai folyamatait ellenőrizni és irányítani a selejtanalitikai vizsgálatok alapján a selejt-okokat megszüntetni minőségellenőrzési, anyagvizsgálati feladatokat ellátni a kohászati anyag-előállítási technológiákat biztonságosan üzemeltetni a gyártmányokat vizsgálni és minősíteni

A szakmai területek képzési céljai CAD-CAM informatikus Olyan középfokú szakember képzése, aki: Számítógépet kezel, szoftvereket használ Projektet tervez és értékel Műszaki ismereteket alkalmaz CAD szoftver segítségével műszaki terveket, rajzokat készít CAM szoftverek segítségével CNC programokat készít A termék forma- és látványterveinek készítése, bemutatása Menedzsment feladatokat végez Műszaki és reklámdokumentumokat készít (kiadványszerkesztés) Műszaki és reklámdokumentumokat készít (multimédia-alkalmazások) Megvalósíthatósági tanulmányt készít

Autodesk Training Center A KÉPZÉS KÖZBEN KIEGÉSZÍTŐ SZAKMAI KÉPESÍTÉSEK MEGSZERZÉSÉRE IS MÓD NYÍLIK ECDL jogosítvány Autodesk Training Center AutoCAD User (használó, kezelő) nemzetközi képesítés AutoCAD Expert (szoftverüzemeltető) nemzetközi képesítés Autodesk Inventor User és Expert nemzetközi képesítések

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉG A végzett diákjaink elhelyezkedési esélyei nagyon jók. A több mint 30 céggel tartott kapcsolatunk is bizonyítja a munkaerőpiac irányunkban megnyilvánuló figyelmét (tanuló és tanulmányi szerződés lehetőség a Dunaferr Zrt-nél).

e-mail-ben, vagy a WEB oldalunkon. E-mail: szki@banki-duj.sulinet.hu Az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli képzéssel kapcsolatos további információ kérhető személyesen, telefonon, e-mail-ben, vagy a WEB oldalunkon. Címünk: Dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola Dunaújváros, Bercsényi M. út 2. Telefon/fax: 06 25 412-247 E-mail: szki@banki-duj.sulinet.hu WEB: www.banki-duj.sulinet.hu