Ember László 2008 1 SyncToy a Microsoft PowerToy eszközökből (Freeware) Mint láttuk, telepítésének feltétele a.NET keretrendszer 2.0.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sor láncolt ábrázolással
Advertisements

Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Windows OS Ambrus Attila 2010 Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Rendszergazda.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Skype telepítése és használata
Számítástechnika I. 1.konzultáció
Picasa 3 Kovács Viktória III. Informatikus könyvtáros.
Microsoft Internet Explorer
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
A Vocatude program telepítése
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
– SQL 2: Adatok kezelése – Tarcsi Ádám, január 30. Adatbázis gyakorlat.
Windows felhasználói felület Az felhasználó és a operációs rendszer közötti kapcsolatot az úgynevezett héj (shell) valósítja meg.
Intervallum.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Windows alapok Fájlkezelés.
Egy példa a könyvtárszerkezetre
Jt Java Kifejezések,precedencia. jt 2 Egy kifejezés operandusokból és operátorokból (műveletekből) áll. A kifejezésben szerepelhet egy vagy több operandus,
Windows operációs rendszer
Könyvtárak kezelése Könyvtárműveletek
Tömörítés fogalma: Az adathordozón lévő állományok méretének csökkentése. A tömörítés során két műveletet hajthatunk végre: - Becsomagolás - Kicsomagolás.
Microsoft Virtual PC 2007 Beszerzés, telepítés
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
Ember László Windows Update Windows frissítés.
Algebrai törtek.
Ember László MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre.
Ember László Damn Small Linux Microsoft VPC környezetben.
Ember László XUBUNTU Linux (ami majdnem UBUNTU) Ötödik nekifutás 192 MB RAM és 3 GB HDD erőforrásokkal.
Iskolai Hálózat Létrehozása
Miskolci Egyetem Informatikai Intézet Általános Informatikai Tanszé k Pance Miklós Adatstruktúrák, algoritmusok előadásvázlat Miskolc, 2004 Technikai közreműködő:
Közös kinézet Mester oldal, témák, skin-ek, css Webalkalkalmazás fejlesztése ASP.NET-ben Krizsán Zoltán.
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel.
Ismerkedés az Intézővel
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Konzisztens Windows 8 élmény bármely PC-n Munka kapcsolatban vagy anélkül Könnyű használat és testreszabás Helyi adatok védelme Könnyű terítés és felügyelet.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Mappák és állományok kezelése
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
Állomány és lemezműveletek
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
MS Windows FÁJLMŰVELETEK
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Az algoritmuskészítés alapjai
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Példa kettő-három fa felépítésére - törlés művelet Készítette : Krizsai Petra
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
HTML ÉS PHP (Nagyon) rövid áttekintés. ADATBÁZISRENDSZEREK MŰKÖDÉSI SÉMÁJA Felh. interakció DB Connector MySQL ? A gyakorlaton:
Gráf szélességi bejárása. Cél Az algoritmus célja az, hogy bejárjuk egy véges gráf összes csúcsát és kiírjuk őket a kezdőcsúcstól való távolságuk szerint.
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Műveletek mappákkal és a fájltípusok
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Total commander.
Az IrfanView program letöltése és telepítése
Egyenletek.
Piros-fekete fák Beszúrás, ill. törléskor a fa elveszítheti az egyensúlyát. A piros-fekete fák: az egyensúly megtartását biztosítják. +1 bit információ.
BOSX Setup. BOSX Setup BOSX Setup Üdvözölek a bálint os x 10.0 operációs rendszerbem a folytatásért nyomja meg az entert! Folytatás=Enter.
Adatbáziskezelés.
TabuláTOROK HASZNÁLATA
Beérkezett üzenetek Rendszerezett A mappa tisztítása
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Előadás másolata:

Ember László SyncToy a Microsoft PowerToy eszközökből (Freeware) Mint láttuk, telepítésének feltétele a.NET keretrendszer 2.0 változatának megléte!!! Ha ez nincs, telepítenünk kell pl. a Windows Update segítségével, majd ezután telepíthető a SyncToy.

Ember László Mit tud? A SyncToy annak érdekében definiál öt különböző fajta műveletet, hogy szinkronizáljon két mappát. Műveletei: Synchronize (szinkronizál) Echo (visszhangzik) Contribute (hozzájárul) Subscribe (adományoz) Combine (egyesít)

Ember László Szinkronizálás és visszhang Egy Synchronize művelet után a két mappa tartalma meg kell, hogy egyezzék. Ennek érdekében a SyncToy fájlokat másolhat bármelyik irányban és fájlokat nevezhet át vagy törölheti őket bármelyik mappában. Az Echo művelet változásokat keres (új fájlok, átnevezések, törölt fájlok) a bal oldali mappában és végrehajtja azokat a jobb oldali mappában is (egyirányú szinkronizáló művelet).

Ember László Hozzájárulás és adományozás Egy Contribute művelet olyan, mint egy Echo, de ez nem töröl semmilyen fájlt a jobb oldali mappáról, még, ha törölték is azt a bal oldali mappából. Subscribe-bal megvizsgáljuk a két mappa közös fájljait. Ha vagy a bal oldalon, vagy a jobb oldalon csak frissítetés történt a közös fájlokkal, úgy azokat a fájlokat szinkronizálják. A mappákban levő más fájlok érintetlenek maradnak.

Ember László Egyesítés Végül a Combine művelet csak új fájlokat másol mindkét irányban anélkül, hogy törölne bármit. A SyncToy nem tudja megállapítani, hogy egy átnevezett fájl új fájl-e. Így lehetséges, hogy különböző nevek alatt ugyanaz a fájl található a bal és a jobb oldali mappában a Combine művelet után.

Ember László

Ember László

Ember László

Ember László

Ember László

Ember László

Ember László

Ember László

Ember László