Gólyatábor beharangozó

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Advertisements

Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
BGA-12-HA-01 sz. HATÁRTALANUL Pályázat
Induló képzéseink – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Induló képzéseink 2008/2009-es.
„Vár állott, most kőhalom…”
Gyülekezeti tábor - Balatonkenese
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Nagy Zsolt addiktológiai konzultáns, Intézményvezető
Az Üllői úttól a Mont Blanc-ig
Séta Budapest utcáin.
Európai Unió.
Tábori élménybeszámoló
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
október 27. csütörtök 19:30 Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 27. vasárnap 19:30 Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
Jelentkezési határidő: április 20.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Fölöttünk új csillag ég
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
OSZTÁLYOZÓ VIZSGÁK 9.O. 10.O..
Gólyatábor beharangozó
Az Európai Unió története
Munkácsy: Krisztus-trilógia. Munkácsy Mihály életművében kétségkívül a Krisztus-trilógia jelenti az egyik csúcspontot, még akkor is, ha a három mű együttes.
Kastélykert Körzeti Óvoda
Hirdetések FIKE Főiskolások Ifjúsági Keresztyén Egyesülete.
Nyári tábor 2011.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Balatonfüredi Anna-Bál
EU II..
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
Pályázat ‘Művészeti tábor’ szervezésére Jelige: Az Uniótól Debrecenig, Debrecentől az Unióig.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Jó reggelt!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A romantika.
Jézus, tiszta lényed nézve,
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Az Európai Unió bővülése Vincze János, 12. osztály Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen >
1. Légy Jézus Krisztus harcosa, és bátran állj elő
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
1. Ó, mily szép az Úrnak hajléka, Hol együtt a megszentelt nép! Itt élünk igaz rokonságban, Ha lábunk e hajlékba lép.
Az Európai Unió.
Az EU jelképei.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
JÓ REGGELT !.
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
A reneszánsz és az alföldi realista tájfestészet
Hasonlóságok és különbségek a reneszánsz és az alföldi realizmus művészetében.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Szabó Magda : Abigél.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Program- és árajánlat Debrecenbe kéne menni… Kétnapos osztálykirándulás.
Kiutazásunk Debrecenbe. Indulás Egy napos hétfői reggelen kezdetét vette debreceni kirándulásunk. Mindenki izgatottan ült fel a buszra és fájdalmas búcsút.
Európai Uniós ismeretek Az európai integráció kialakulásának története.
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
JANUÁR 22..
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Üdv, tanulók! Tanár neve.
Határtalanul! – Elődeink nyomában Erdélyben
A HUNYADI LÁSZLÓ OPERA FODOR ANDRÁS 10.GB.
Előadás másolata:

Gólyatábor beharangozó Táborvezető: Balogh Valéria és Petrovics Zsuzsanna

Szeretnéd jól érezni magad? Gyere velünk! Ismered, milyen az egészséges életmód? Milyen iskolai szabályokat képzelsz el? Láttad már az Alföld értékeit?

Információk a táborról Helyszín: Debrecen Víg-kend major Időpont: 2009. augusztus 24-27.

Házirend A tábort elhagyni csak közösen, a tanárokkal együtt lehet! Eltűnni tilos! Azért jöttél, mert érdekel a tábor, ugye? A programokra pontosan érkezz! A késés zálogbeadást eredményez. A programokat ne zavard meg, még ha téged zavar is! A kitűzőt mindig viseld, azért adtuk! Viselkedj jól, mi is próbálunk úgy tenni! Értelmes ember nem szemetel, a többinek meg tilos! A dohányzás csak az arra kijelölt helyen engedélyezett, 18 év alattiaknak tilos! Alkohol fogyasztása nem engedélyezett, még orvosi javaslatra sem!

Házirend A Dunában fürdeni Tilos, mert hideg és nem is itt van! Ellenben itt van a medence, ha használni akarod, szólj! Ha a táborban valamilyen sérülés ér kötelező egy tanárnak panaszkodnod!!! Csendrendelet után csak csendben, csak halkan… Hogy nyugodtan aludjatok a telefonodat éjszakára, beszedjük, reggelinél visszakapjátok! Hogy mi is nyugodtan aludjunk légy szíves kapcsold ki! Csendrendelet 11-kor, vagy holnaptól korábban?!    Érezzétek jól magatokat!

A gólyatáborban négy napot tölthetnek el új tanulóink tanárok és felsőbb évfolyamos segítő diákok társaságában. Részvételi díj: 21000 Ft, melyet beiratkozáskor kérünk befizetni.

1.Témakör Környezetkultúra A diákok megismerkednek a tudatos környezetvédelemmel, az egészséges életmóddal és táplálkozással. Felelősséget éreznek és vállalnak környezetünkért.

2. Témakör Jogalkotó műhely Tervet állítanak össze arról, milyen erkölcsi, etikai és etikett szabályokat fogadhatnak el és tehetnek magukévá a diákok iskolai életük során. A műhely tagjai megbeszéléseik során megfogalmaznak egy szabályzatot a diákok számára.

A tanulók választhatnak a felkínált művekből. 3. Témakör Művészet A csoport tagjai megismerkednek a hely szépségeivel, jellegzetességeivel, népi szokásaival. A tanulók választhatnak a felkínált művekből.

Budapest – Debrecen – Víg-kend major 10.23 – 12.52 Debrecen – Budapest 15.08 – 17.37

Gyülekező: Nyugati Pu. előtt 10.00-kor Helyjegyes expressz vonaton Indulás: 10.23-kor Helyjegyes expressz vonaton Hétfő 2009. augusztus 24. de.

A csoportokat jelző csuklószalagok felhelyezése Ismerkedés Hétfő 2009. augusztus 24. de.

Hétfő 2009. augusztus 24. de. Teszt kitöltése az Európai Unióról

Hétfő 2009. augusztus 24. du. Érkezés: 12.52-kor Debrecen Nagyállomásba

Hétfő 2009. augusztus 24. du. Indulás tovább bérelt volán busszal

Hétfő 2009. augusztus 24. du. Víg-kend Majorba kb. 13.30-kor

Hétfő 2009. augusztus 24. du. Szobák elfoglalása

Hétfő 2009. augusztus 24. du. Ebéd

1. Foglalkozás – csoportvezető választás Hétfő 2009. augusztus 24. du. Képzőművészet 1. Foglalkozás – csoportvezető választás Puzzle játék, festmény összerakása egyénileg

Hétfő 2009. augusztus 24. du. NL – Hollandia Rembrandt, Van Gogh, Vermeer, Brueghel

I - Itália Leonardo Da Vinci Michelangello Raffaello Hétfő 2009. augusztus 24. du.

Fr – Franciaország Manet Monet Delacroix Hétfő 2009. augusztus 24. du.

Hétfő 2009. augusztus 24. du. E – Spanyolország Goya Picasso

Csontvári Koszta Tivadar Hu – Magyarország Szinnyei Merse Pál Csontvári Koszta Tivadar Szőnyi István Hétfő 2009. augusztus 24. du.

Hétfő 2009. augusztus 24. du. Munkácsy Mihály Trilógia (Déri Múzeum Debrecen) Íme az ember Krisztus Pilátus előtt Golgota

Hétfő 2009. augusztus 24. du. Tájak Európában Készülés az esti közös programra

Vacsora Hétfő 2009. augusztus 24. este

Zsűri dönti el a sorrendet. Hétfő 2009. augusztus 24. este Vetélkedő Alkossatok élőképet a délután látott festmények valamelyikéből, készítsetek jelmezt és díszletet is! Zsűri dönti el a sorrendet.

Kedd 2009. augusztus 25. de. Reggeli, szoba ellenőrzés 2. Foglalkozás Zene népzene, klasszikus zene

Kedd 2009. augusztus 25. de. D – Németország Beethoven V. Sors és IX. szimfónia (Örömóda – EU himnusz) Mendelsohn: Hebridák nyitány Kedd 2009. augusztus 25. de.

Friedrich Schiller – Ludwig van Beethoven Kedd 2009. augusztus 25. de. Friedrich Schiller – Ludwig van Beethoven Lángolj fel a lelkünkben, szép égi szikra, szent öröm! Térj be hozzánk, drága vendég, tündökölj ránk, fényözön! Egyesítsed szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít! Testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyaid. (Jankovich Ferenc fordítása)

Ki az Európai Unió? Milyen messze van az EU? Hol vagyok én? Kedd 2009. augusztus 25. de.

Kedd 2009. augusztus 25. de. Fr – Franciaország Clude Debussy: A tenger Kedd 2009. augusztus 25. de.

Georges Bizet: Carmen (Torreádor induló) ESCAMILLO Tiszt urak, köszönöm Önöknek. Köszönöm, s hálával viszonzom Önöknek e meleg fogadtatást! A hős Torero csak harcra vágyik, Mert a harc, mert a harc neki örömet ád! Kész már a tér a viadalra, És mindenütt sok ezer nép, A zúgó tömeg fejvesztve tombol, Nem lát, nem hall, Már csak zúgva dürög a taps! Szörnyű lárma és zsivaj árja Vadul űzi át a harc terét, Mert a bátrak ünnepnapja ez ma, Kiknek szívük a helyén! Fel hát! Előre! Fel hát! Ah! Torreádor, légy bátor! Torreádor! Gondold meg, gondold meg, hős csatár, Hogy két szép szemsugár Szerelmi üdvre vár, Torreádor! Georges Bizet: Carmen (Torreádor induló) Kedd 2009. augusztus 25. de.

Kedd 2009. augusztus 25. de. Cz – Csehország Bedrich Smetana: Hazám Szimfónikus költemény (Moldva) Antonin Dvorak: IX. Újvilág szimfónia

Pillangókisasszony (Zümmögő kórus) Giuseppe Verdi: Nabucco I – Olaszország Giacomo Puccini: Pillangókisasszony (Zümmögő kórus) Giuseppe Verdi: Nabucco (Szabadságkórus) Kedd 2009. augusztus 25. de.

Kedd 2009. augusztus 25. de. A – Ausztria Johann Strauss: ‘Kék Duna’ keringő Pizzicato polka

A magyar nemzeti opera megteremtője Erkel Ferenc – Egressy Béni: Bánk bán - Hazám, hazám Hunyadi László - Palotás Kedd 2009. Június 23. de. Kedd 2009. augusztus 25. de.

Liszt Ferenc: Magyar Rapszódia Bartók Béla: Csodálatos Mandarin Kodály Zoltán: Háry János Kedd 2009.augusztus 25. de.

Kedd 2009. augusztus 25. Fürdés a helyi medencében Ebéd Csendes pihenő

Irodalom dráma regény novella vers 3. Foglalkozás Kedd 2009. augusztus 25. du. Irodalom 3. Foglalkozás regény dráma novella vers

Victor Hugo A párizsi Notre Dame Alexander Dumas A négy muskétás Fr – Franciaország Victor Hugo A párizsi Notre Dame Alexander Dumas A négy muskétás Kedd 2009. augusztus 25. du.

GB – Nagy Britannia Shakespeare Globe színház Kedd 2009. augusztus 25. du. GB – Nagy Britannia Shakespeare Globe színház

Kedd 2009. augusztus 25. du. Agatha Christie Sir Arthur Connan Doyle Sherlock Holmes

Gr – Görögország Homérosz Odüsszeia Kedd 2009. augusztus 25. du.

Kedd 2009. augusztus 25. du. Hu - Magyarország Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig Kedd 2009. augusztus 25. du.

Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig

Kedd 2009. augusztus 25. du. Szabó Magda Könyvesbolt Debrecen

A légy jó mindhalálig c. mű tárgyalási részletének eljátszása Kedd 2009. augusztus 25. este Vacsora 2. Vetélkedő A légy jó mindhalálig c. mű tárgyalási részletének eljátszása Utána szabadtéri filmvetítés a táborban.

2009. augusztus 25-26. éjjel 2-3 óra Éjszakai béka keresés a parkban 2-3 óra között.

Szerda 2009. augusztus 26. de. Reggeli, szoba ellenőrzés Kocsikázás, állatetetés

Kirándulás Debrecenbe bérelt autóbusszal. Úticsomagban hideg ebédet kapunk. Állomás: a Déri Múzeum Szerda 2009. augusztus 26.

Szerda 2009. augusztus 26. 2. Állomás: Református Nagytemplom Felmegyünk a toronyba, ahonnan gyönyörködünk a kilátásban.

Református Nagytemplom Szerda 2009. augusztus 26.

Szabó Magda Könyvesbolt: Szerda 2009. augusztus 26. 3. Állomás Szabó Magda Könyvesbolt: A csekei monológ A Danaida A macskák szerdája A pillanat A szemlélők Az a szép, fényes nap Abigél Az ajtó Az őz

Református kollégium megtekintése 4. Állomás: Református kollégium megtekintése Szerda 2009. augusztus 26.

Séta a nagyerdőn keresztül a Debreceni Tudományegyetemre. 5. Állomás: Séta a nagyerdőn keresztül a Debreceni Tudományegyetemre. Megtekintjük az épületet belülről is, majd megpihenünk a szökőkutak közelében. Szerda 2009. augusztus 26.

Szerda 2009. augusztus 26. este Meleg vacsora a táborban. 3. Vetélkedő Az etikett szabályainak megelevenítése tréfásan.

Képek a Hortobágyról Szerda 2009. augusztus 26.

Szerda 2009. augusztus 26. A kilenclyukú híd

Szerda 2009. augusztus 26. Szabad foglalkozás.

Ismertető az EU-ról - zászló, - tagállamok - érdekességek, szokások, ételek Szerda 2009. augusztus 26.

Szerda 2009. augusztus 26. Vacsora a táborban

Szerda 2009. augusztus 26. este Tábortűz Ének

Csütörtök 2009. augusztus 27. de. Reggeli Tréfás vetélkedő Jutalmak átadása A szobák átadása Ebéd Búcsú a tábortól

Vig-Kend Major

Csütörtök 2009. augusztus 27. du. Búcsú Debrecentől