Ember László 2008 1 MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A PC gépek szoftverei Kérdés: "Mi az elefánt?" Válasz: "Egér operációs rendszerrel."
Advertisements


Kamarai prezentáció sablon
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Készítette: Boros Erzsi
SP2 telepítés.
Weblap szerkesztés HTML oldal felépítése Nyitó tag Záró tag Nyitó tag Záró tag oldalfej tözs.
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
MATEMATIKA Év eleji felmérés 3. évfolyam
Humánkineziológia szak
Mellár János 5. óra Március 12. v
6) 7) 8) 9) 10) Mennyi az x, y és z értéke? 11) 12) 13) 14) 15)
Elektromos mennyiségek mérése
Az új történelem érettségiről és eredményeiről augusztus Kaposi József.
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Részletes számítás
A tételek eljuttatása az iskolákba
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Mérés és adatgyűjtés Szenzorok II. Mingesz Róbert
Microsoft Virtual PC 2007 Beszerzés, telepítés
Ember László Windows Update Windows frissítés.
Lemezkezelés, RAID, partícionálás, formázás, defragmentálás
Ember László Damn Small Linux Microsoft VPC környezetben.
Ember László XUBUNTU Linux (ami majdnem UBUNTU) Ötödik nekifutás 192 MB RAM és 3 GB HDD erőforrásokkal.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Védőgázas hegesztések
1. IS2PRI2 02/96 B.Könyv SIKER A KÖNYVELÉSHEZ. 2. IS2PRI2 02/96 Mi a B.Könyv KönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDevizaKönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDeviza.
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
Cisco UC320W VoIP router konfigutálása
Számítógép architektúrák I. gyakorlat Linux telepítő gyakorlat
Windows XP telepítése.
Windows NT 4.0 telepítése. Windows NT telepítése - Indítsa el a MS Virtual PC programját! - Készítsen egy új virtuális gépet - Rendeljen hozzá 128 MB.
Windows 98 SE telepítése.
Szerkezeti elemek teherbírásvizsgálata összetett terhelés esetén:
Sárgarépa piaca hasonlóságelemzéssel Gazdaság- és Társadalomtudományi kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök I. évfolyam Fekete AlexanderKozma Richárd.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
NOVÁK TAMÁS Nemzetközi Gazdaságtan
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
szakmérnök hallgatók számára
Állománykezelők és optikai elven működő háttértárak.
A évi demográfiai adatok értékelése
Tétel_11. Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
4. Feladat (1) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
2007. május 22. Debrecen Digitalizálás és elektronikus hozzáférés 1 DEA: a Debreceni Egyetem elektronikus Archívuma Karácsony Gyöngyi DE Egyetemi és Nemzeti.
Matematika - 5. évfolyam © Kačmárová Fordította: Balogh Szilveszter.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
7. Házi feladat megoldása
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
A pneumatika alapjai A pneumatikában alkalmazott építőelemek és működésük vezérlő elemek (szelepek)
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
2006. Peer-to-Peer (P2P) hálózatok Távközlési és Médiainformatikai Tanszék.
Tanulói utánkövetés 2009/2010. A 2009/2010-es tanévben iskolánkban 210 tanuló végzett. 77 fő a szakközépiskola valamelyik tagozatán 133 fő szakmát szerzett.
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Az operációs rendszer.
Topográfiai gyakorlatok Magyarország
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Kvantitatív módszerek
> aspnet_regiis -i 8 9 TIPP: Az „Alap” telepítés gyors, nem kérdez, de később korlátozhat.
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Mikroprocesszorok (Microprocessors, CPU-s)
A Windows Server 2003 telepítése. Javasolt, minimális hardver CPU1 GHz RAM512 MB HDD2-2,5 GB + Exchange, SQL…
Előadás másolata:

Ember László MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre

Ember László Előzmények Új gép esetén meg kell győződnünk arról, hogy a gép XP kompatibilis Lehetséges, hogy csak Vista drivereket kínál a gyártó a géphez, akkor nehéz dolgunk lesz… Amennyiben XP kompatibilis a gép, szerezzük be a drivereket a telepítés előtt!

Ember László Előzmények Ha a gép korábban már jól működött Windows XP rendszerrel, akkor nem kétséges, hogy XP kompatibilis Szerezzük be a drivereket a telepítés előtt! Mielőtt a telepítést megkezdenénk mentéseket kell végeznünk a korábbi XP telepítés adatairól.

Ember László Mit mentsünk? Mindenképpen mentsük a teljes „C:\Documents and Settings” mappát! Ennek helyigénye rettentő nagy is lehet, de mégis mentenünk kell! Az ismert alkalmazások adatait tartalmazó mappákat ugyancsak mentenünk kell

Ember László Hogyan mentsünk? Ha az operációs rendszer még elindul, menthetünk valamilyen külső pl. USB háttértárolóra, vagy hálózati NAS (Network Attached Storage) eszközre. Ha az OS már nem üzemképes, akkor LINUX LIVE CD segítségével indítsuk a gépet (pl. UBUNTU DESKTOP) és mountoljuk be az XP merevlemezt, majd a mentés történhet valamilyen külső pl. USB háttértárolóra, vagy hálózati NAS eszközre.

Ember László Mindenképpen lesz különbség az első esetben történő telepítés és az újratelepítés között!!! Jól működő Windows XP-t csak akkor remélhetünk, ha a telepítés során a merevlemez partícionálásra és formázásra kerül. Ezért kellett nagy hangsúlyt fektetnünk a mentésekre.

Ember László A telepítés menete Virtuális gépen történő telepítéshez készítsük elő a telepítő ISO image fájlt (Valódi gép esetén a gyári telepítő CD előkészítése szükséges) Állítsuk be a számítógép BIOS setup- jában, hogy a gép CD-ről boot-oljon Mount-oljuk be az ISO image fájlt a virtuális gépbe

Ember László A telepítés menete A telepítő rögtön a kezdet kezdetén lehetőséget biztosít SCSI vagy RAID vagy SATA driverek telepítésére. Sajnos ez kizárólag floppy meghajtóról lehetséges. A funkció az F6 billentyűvel aktiválható.

Ember László A telepítés menete Ugyanekkor az F5 billentyű megnyomásával drivert telepíthetünk nem szabványos alaplapokhoz és CPU-khoz. (pl. több- processzoros alaplap) Sajnos erről a telepítő nem tájékoztat semmilyen módon.

Ember László A telepítés menete A tulajdonképpeni üdvözlő képernyő csak ez után jelenik meg. Telepíthetünk: ENTER Javíthatjuk a meglévő telepítést: J (ez csak a boot szektor javítása) Vagy kiléphetünk: F3

Ember László A telepítés menete A folytatás előtt el kell fogadnunk a licenc- egyezményt: F8 Ha nem fogadom el, a telepítés leáll: ESC Végig- olvashatom az egyezményt: PAGE DOWN

Ember László A telepítés menete Mivel ez egy új telepítés a merevlemezen nincsenek partíciók. Virtuális gépen már 4 GB elegendő lehet egy XP telepítéshez. A valóságban 10 GB-nál kisebb merevlemezzel ne is próbálkozzunk, mert az alkalmazások nem férnek el!

Ember László A telepítés menete ENTER: teljesen automatizált partícionálás, formázás és telepítés. (Nem ajánlott!) L: kézi partícionálás F3: Kilépés

Ember László A telepítés menete L: kézi partícionálás A telepítő felkínálja a legnagyobb partíció méretet Ha ezt módosítjuk, akkor több partíciót hozhatunk létre. Nagy kapacitású merevlemezek- nél ez az ajánlott eljárás.

Ember László A telepítés menete Most azonban egyetlen partíciót készítünk. Ha nem tetszik, amit csináltunk, akkor a „T” billentyűvel törölhetjük és újra próbálkozhatunk Egyébként az „ENTER” kezdi a telepítést

Ember László A telepítés menete Választhatunk fájlrendszert FAT vagy NTFS közül. A mai nagy méretű lemezeknél igazából ez a FAT32 és az NTFS közötti választást jelenti. Formázhatunk „Gyors” vagy normál módon Gyors csak ismert (nem új) merevlemeznél ajánlott

Ember László A telepítés menete A gyorsabb telepítés miatt most NTFS fájlrendszert és gyors formázást választottunk. Mivel virtuális gépen vagyunk, így a HOST merevlemezéről feltételezzük, hogy az jó.

Ember László A telepítés menete Villámgyors formázás következik, majd a telepítő előkészíti az MBR (Master Boot Record) információit.

Ember László A telepítés menete Majd a telepítő a merevlemezre másolja a telepítéshez szükséges fájlok egy részét, elsősorban a drivereket

Ember László A telepítés menete Majd a telepítő a merevlemezre másolja a telepítéshez szükséges fájlok egy részét, elsősorban a drivereket, DLL fájlokat, súgókat

Ember László A telepítés menete Lezajlott a telepítés első szakasza. A gépet a telepítő újraindítja

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Már VGA grafikus módban (640*480 pixel) folytatódik a telepítés

Ember László A telepítés menete Területi és nyelvi beállítások

Ember László A telepítés menete A tulajdonos és szervezetének adatai

Ember László A telepítés menete A tulajdonos és szervezetének adatai

Ember László A telepítés menete Termék- azonosító kulcs. A megvásárolt termék hologramos címkéjén vagy a mennyiségi licenc szerződésen található.

Ember László A telepítés menete Alapértelme- zetten a telepítő generálja a gépnevet, de mi magunk is adhatunk meg ilyet. Soha ne egyezzen meg felhasználó- névvel! A Rendszergazda felhasználónak feltétlenül legyen jelszó beállítva!

Ember László A telepítés menete Dátum, idő és időzóna beállítások. A Windows önműködően átáll a nyári időszámításra, ha kipipáljuk a checkbox-ot

Ember László A telepítés menete Már a telepítésnek ezen a pontján megkísérli inicializálni a hálózati szolgáltatásokat

Ember László A telepítés menete Tipikus: DHCP címkiosztás Egyéni: kézzel beállított IP cím, netmask, gateway, DNS szerver, WINS szerver

Ember László A telepítés menete Beállíthatjuk a munkacsoport nevét: soha ne legyen Munkacsoport vagy Workgroup vagy MSHOME, mert ezek alapértelme- zettek és biztonsági kockázatot jelentenek!

Ember László A telepítés menete Pl. itt a munkacsoport neve „Kontrolling”

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Folytatódik a telepítés.

Ember László A telepítés menete Elkészült az alap telepítés. Az XP még közel sincs kész!