Közmeghallgatás február 20.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KözOP sz főút Hévíz elkerülő és 71. sz
Advertisements

Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Projekt általános bemutatása
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
Somogy megyei projektek
Madarasi Óvoda bővítése DAOP /B
Varsány Község Önkormányzata Rendkívüli testületi ülés november 3. Pintérné Kanyó Judit polgármester.
Dél-Alföldi régió Ivóvízminőség-javító Program Mórahalom, július 02.
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
Projektmenedzsment szervezet: EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft.
Várpalota elkerülő építése
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztése Nagyszénáson KEOP augusztus 26.
A BORVIZEK ÚTJA. A projekt általános bemutatása •PHARE 2006, Gazdasági és Szociális Kóhézió - Nagy Regionális Infrastruktúra Projektek •KÓD: PHARE RO2006/
„Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért” című.
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
EKOP Elektronikus levéltár
Pályázati lehetőségek FAÖT ülés, Törökbálint Dr. Gordos Tamás programiroda vezető – Pro Régió Ügynökség.
Új bölcsőde építése Kartalon – passzívház közeli energiatakarékos formában KMOP
„A sződi Hunyadi János Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítése” KEOP-5.3.0/A/ Sajtóközlemények gyűjtése és elemzése.
„ Baks szennyvízcsatorna hálózat és szennyvíztisztító telep építése” KEOP-1.2.0/ Lakossági fórum szeptember 20.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
A VINDORNYA-LÁP ÉLŐHELYÉNEK HELYREÁLLÍTÁSA, FEJLESZTÉSE (KEOP
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
Huba Bence igazgató Szombathely,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
Záhony térsége széles nyomtávú vontatóvágány hálózat felújítása
76. számú főút Zala megyei szakaszának ( km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése Lakossági fórum február 18.
86. sz. főút Szombathely - Vát szakasz ( – km szelvények között) kivitelezési munkálatai Lakossági fórum október 09.
Lakossági fórum számú főút Zala megyei szakaszának (0+000 – ) km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
2006 Az új energia stratégia fő célkitűzése a megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségének vizsgálata  napenergia hasznosítási lehetőségek  hőszivattyús.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) szennyvízelvezetési és -tisztítási pályázati rendszerében jelentkező hiányosságok és azok kiküszöbölésének.
LOT 2 – LOT 3 Csepeli hálózatfejlesztés I. és II.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Hidvégardóban megvalósult szennyvízelvezetés és tisztítás.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
A CIVAQUA program jelentősége, megvalósításának feltételei Nagyerdő Konferencia szeptember 16. Előadó: Orbán Ernő osztályvezető TIKÖVIZIG.
Stratégiai kérdések az energetikában Kecskeméten, a TERMOSTAR Kft. szemszögéből.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
(Ady Endre: A Tűz csiholója)
Energetikai korszerűsítés a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában és a Szathmáry Kollégiumban KEOP /E/ Nyitórendezvény.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetése és tisztítása KEOP
Projektzáró rendezvény
Ipari parki szolgáltatás-fejlesztés Mórahalmon
Székesfehérvár, Alba Regia laktanya területén feltárt szénhidrogén szennyezettség kármentesítése KEOP azonosítószámú projekt Készítette:
Projektbemutató - Debrecen
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
FÖRHÉNC-FORRÁS VIZIKÖZMŰ TÁRSULÁS BESZÁMOLÓJA
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
Előadás másolata:

Közmeghallgatás 2013. február 20. „Baks szennyvízcsatorna hálózat és szennyvíztisztító telep építése” KEOP-1.2.0/09-11-2011-0047 Közmeghallgatás 2013. február 20.

A beruházás fontossága A beruházás megvalósítása kormányrendelet által előírt kötelesség (Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési - és tisztítási Megvalósítási Programról szóló 25/2002 (II.27.) Kormányrendelet) Határidő: 2015. Most van lehetőség Európai Uniós támogatáshoz jutni (85%!) A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése fontos környezetvédelmi problémát old meg. Kiépítésével a szennyvíz kezelése olcsóbbá és kényelmesebbé válik. A beruházás megvalósítása gyermekeink, unokáink számára is kiemelt fontosságú. A szolgáltatás által javul az életminőség, növekszik az ingatlanok értéke. A beruházás elősegíti a a gazdasági versenyképesség fejlesztését. (vállalkozások betelepülése / munkahelyek létesülése) Aki kimarad, lemarad!

Eredménye Vegyes szennyvízelvezető rendszer a település teljes belterületén Gerincvezeték hossza: 20 775 m (16 103 m gravitációs és 4672 m nyomóvezeték) SBR (zárt) tisztító telep, melynek kapacitása: 262 m3/nap Hálózati átemelő: 8 db Házi átemelő: 50 db

2006-2007 A pályázathoz szükséges dokumentumok beszerzése Kezdeti szakasz, amely során kistérségi szinten készültünk a pályázat benyújtására és elkészíttettük az alábbi dokumentumokat:

Szennyvíztisztító hálózat Vízjogi létesítési engedélyezési terv és tanulmány 5 400 000,- Ft Szennyvízcsatorna telep Elvi vízjogi engedélyezési terv, vízjogi létesítési engedélyezési terv és tanulmány 1 800 000,- Ft Geodéziai felmérés 3 828 000,- Ft Örökségvédelmi hatástanulmány 300 000,- Ft Összesen (a 2006-2007-es időszakban) 11 328 000,- Ft A fentiek aprólékos tervezői munkát igényeltek. A háttérben hosszadalmas engedélyeztetési eljárás zajlott. Ezek a dokumentumok megtekinthetőek a Polgármesteri Hivatalban.

2008-2009 Pályázat előkészítésre Ebben az időszakban pályázatok benyújtása zajlott. A szennyvíz pályázati rendszer 2 fordulóssá alakult, az alábbiak szerint: 1. kör - előkészítés Pályázati ablak nyílt meg abból a célból, hogy forrást biztosítson a településeknek a különböző tervek, dokumentációk elkészíttetésére. 2. kör - megvalósítás A fenti anyag birtokában egy szakmailag megfelelően előkészített pályázat benyújtására nyílt lehetőség.

Az 1. körös pályázatunkat (KEOP-7.1.2.0-2008-0247) 2008. november 5-én nyújtottuk be, 2008. november 10-én regisztrálták, 2008. december 2-án befogadták, 2009. március 12-én pozitívan bírálták el. A pályázat nettó finanszírozású, 85%-os támogatottságú, azaz saját forrásként 15%-ot és hozzá a projekt ÁFA tartalmát kellett biztosítanunk.

2009-2011. 1. kör Feladata Feladat leírása Közbeszerzés Közreműködők: 2009-2011. 1. kör Feladata Feladat leírása Közbeszerzés A lenti résztvevők kiválasztása, közbeszereztetés. Projekt-menedzsment Projektvezetés, koordinálás, kapcsolattartás a budapesti székhelyű pályázati szervvel, jelentések készítése. Tervezés Kiviteli terv elkészítése.

- Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány Költséghaszon elemzés elkészítése Olyan, több 100 oldalas tanulmány elkészítése, melynek célja, hogy a beruházás az Európai Unió, az önkormányzat és a lakosság szemszögéből is ár-érték arányban valósuljon meg. Több változatos elemzés készült. Terület előkészítés tanulmányok Lőszermentesítési tanulmány készült, melynek célja annak megállapítása volt, hogy a beruházás során kell-e lőszermentesítést végezni, várható-e világháborús robbanószerkezet előkerülése. Hatástanulmány felülvizsgálata. PR feladatok Lakossági fórumok szervezése, kommunikáció, sajtóelemzés, stb.

A Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány fejezetei: Könyvvizsgálat A háttérben zajló pénzügyi műveletek ellenőrzése. Összesen: 42 725 000,- A Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány fejezetei: 1.Összefoglaló 2. A projektgazda bemutatása 3. Háttér, környezet 4. A fejlesztés szükségszerűségének ismertetése 5. Változatelemzés (4 féle változat: A-B-C-D) 6. A kiválasztott változat ismertetése 7. A kiválasztott változat pénzügyi-közgazdasági elemzése 8. Cselekvési terv a projekt megvalósításában

Átnézeti helyszínrajz a kiviteli tervből:

A 2. körös pályázat életútja 2011. augusztus: benyújtottuk a pályázatot és az elkészült dokumentumokat a kezelő Energia Központ Nonprofit Kft.-hez 2012. február 8.: támogató döntés született az alábbiak szerint:

Források megoszlása Elszámolható költség Összesen Forrásmegoszlás % Ft (nettó) I. saját forrás 202 806 159 Ft 15,467212 % I/1. a támogatást igénylő hozzájárulása III. a támogatási konstrukció keretében igényelt támogatás (EU és hazai együttesen) 1 108 394 326 Ft 84,532788 % 1 311 200 485 Ft 100,000000 %

Az előkészítését követően a támogatási szerződést az Energia Központ Nonprofit Kft. részéről Lasch Tímea ügyvezető, Önkormányzatunk részéről Búza Zsolt polgármester és Boriné Dóka Erika gazdálkodási csoportvezető ünnepélyes keretek között írta alá Budapesten.

KIVITELEZŐ KÖZBESZEREZTETÉSE Szerződéseink: Közbeszerzési szakértő: Értékhatár Kft. Projektmenedzser: Forrás Unió Kft. FIDIC mérnök és műszaki ellenőr: KÖRÖS-ROAD Kft. Jelenleg zajlik: KIVITELEZŐ KÖZBESZEREZTETÉSE

Baksi Víziközmű Társulat Önállóan 2010 márciusa óta működik. 582 szerződéssel rendelkezünk. A társulat fenntartását minél kevesebb működési költségből igyekszünk megoldani. Amin spórolni tudunk: az ügyintézőnket közcélú munkavállalóként alkalmazzuk, az Intézőbizottság, az Ellenőrzőbizottság és a Küldöttek tagjai nem részesülnek tiszteletdíjban, nem kell fizetnünk az iroda bérléséért, az áramért, a fűtésért és a telefonhasználatért sem.

Társulat kiadásai éves szinten könyvelési díj 750.000,-Ft egyéb igénybevett szolgáltatások (programhasználat, ügyvédi költs) 815.500,-Ft irodaszer, nyomtatvány 49.200,-Ft egyéb szolg. (bankköltség) 534.518,-Ft egyéb költségek, kiválással kapcsolatos költségek 1.467.511,-Ft számlanyitási díj 132.000,-Ft

Lakástakarék-pénztár Finanszírozás 85% nettó támogatás 15% nettó támogatás + ÁFA önerő ÖNERŐ? Lakástakarék-pénztár Egyösszegű befizetés Havonta befizetett összeg + Állami támogatás 30% Kamat Nincs állami támogatás! Nincs kamat!

Mi várható? fényképek megvalósuló beruházásokról

Csongrád megyei települések, ahol zajlik a szennyvíz beruházás Makó, Kiszombor, Maroslele, Földeák, Apátfalva, Magyarcsanád 11 515 803 284 Ft Bordány, Forráskút, Üllés, Zsombó 4 233 282 518 Ft Sándorfalva, Szatymaz 4 014 935 085 Ft Mindszent 2 967 258 959 Ft Mórahalom, Zákányszék 1 922 738 830 Ft Szegvár 1 555 214 177 Ft Csanádpalota 1 290 691 580 Ft Nagymágocs 932 267 000 Ft Balástya 791 900 105 Ft Fábiánsebestyén 626 934 313 Ft Ópusztaszer 564 968 920 Ft

Talajterhelési díj: 42-en meggondolták magukat Szabó Imre 2012.04.30. 10:42 Makón 140 ingatlant érint a talajterhelési díj megtízszereződése – ennyi tulajdonos mulasztotta el a csatlakozást a 90-es években kiépült szennyvízelvezető hálózathoz. Közülük a díjemelés hatására 42-en máris meggondolták magukat; most már ötödébe kerül, ha az ember inkább csatornadíjat fizet. 70 kishomoki nem mutatott be szippantási számlát Munkatársunktól - Délvilág napilap 2012.04.18. 09:10 Hódmezővásárhely - Határidőre 70 új-kishomoki nem mutatott be szennyvízszippantási számlát. Nem igazolták, hogy rendszeresen szippantatják az aknát, így a vásárhelyi önkormányzat szabálysértési eljárást kezdeményez ellenük.

Mi szennyvízdíjat fizessünk, Tízszer többet fizet, aki szippantat Segesvári Csaba 2012.02.29. 08:04 Szeged - Februártól 120 helyett 1200 forintos köbméterenkénti környezetvédelmi díjat fizetnek azok a háztulajdonosok, akik nem csatlakoztak az utcájukban kiépült szennyvízelvezető rendszerre. Mi szennyvízdíjat fizessünk, ne büntetést !!!

A rácsatlakozás elmulasztása Válasszunk! Szennyvízbekötés A rácsatlakozás elmulasztása 1 m3 elvezetése => 340 Ft 1 m3 szippantás => 2032 Ft Kényelmes elvezetés, utánajárást nem igényel. Szippantás megrendelése, szippantás igazolása számlákkal.

300 000 Ft Talajvédelmi bírság fizetése a környezetszennyezés miatt. Egészséges ivóvízbázis és termőföld. Talajvédelmi bírság fizetése a környezetszennyezés miatt. Zárt akna építése: 300 000 Ft

Baks Község Önkormányzat Köszönöm a figyelmet! Kapcsolat: Baks Község Önkormányzat 6768 Baks, Fő utca 92. Tel.: 06-62-269-233 E-mail: info@baks.hu