Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

Szervezetfejlesztési Program
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
TÁMOP /A
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
Az Esőemberekért Egyesület által gondozandó elemek bemutatása.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VI. alprogram: Karrierszolgáltatások.
Szervezetfejlesztési Program
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Az ÚMVP intézményrendszere
“Új Dimenziók” mentorképzési program A program kidolgozói: Artemisszió Alapítvány EcPec Alapítvány Göllesz Viktor Speciális Szakiskola MATISZ MH Líceum.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Szociálpolitikai keretek
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat

Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
A projekt indulása K21 - A „Könyvtári minőségfejlesztési 21” modell nyomán Előkészítés, csapatépítés 2008-ban 2009-ben projektté szerveződött Jelenleg.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Családbarát munkahelyek és települések kialakításának támogatása Milyen értéket kínál a pályázónak a program?
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A fejlesztő célú szaktanácsadás
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
1 Tudásmenedzsment piactér KKV-nak (az „Okos Vállalkozás” koncepciója) Gyulay Tibor Tudásmenedzsment szakértő.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Az üzletek operatív működtetése
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Országos nagykereskedelmi menedzser
A Gyulahús Kft. szerepe a projekt megvalósításban
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
„Az akarat nem elég; tenni is kell.” Goethe
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
A kiváltást megvalósító intézmények (pályázók) támogatásának közvetlen módjai a projekttervezés időszakában EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Szervezetfejlesztés Töviskes Imre

Mire van szükség a karrier építésben nyelvtudásra kommunikációs készségekre agilitásra szakmai tapasztalatra kapcsolati rendszerre (Procter&Gamble - KutatóCentrum, 2010)

Mit terveznek a végzősök 47 százaléka - multinacionális nagyvállalatnál dolgozna 60 százalékuk a követő 5 évben középvezető lenne 59 százalékuk tartja fontosnak a kompetencia-fejlesztő programokon való részvételt 78 százalékuk - a munkáltatóknak a képességek és kompetenciáknak fontosabbak, mint az jegyek

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban Kapcsolatfelvétel Kérdés megfogalmazása Diagnózis, célok megfogalmazása - Ajánlat Döntés előkészítés Fejlesztési terv kidolgozása, döntés Fejlesztési terv végrehajtása (beavatkozás) Nyomon követés - Értékelés

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban 1. Kapcsolatfelvétel: Külső rendezvényeken való találkozás Saját marketing eseményeken Információ gyűjtés (irányított beszélgetések során) Szükséglet azonosítás és elemzés a bekért ajánlatok alapján Háttér elemzések a cég megjelenései alapján

Saját marketing események A cég által foglalkoztatott tanácsadók, trénerek segítségével szervezett nyílt napok A területtel kapcsolatos feladatokat munkatársak Kötetlen beszélgetés Folyamatos kapcsolattartás Piaci lehetőségek kialakítása

Információ gyűjtés irányított beszélgetés során Általános adatok Létszámadatok Megoszlási adatok Szakképzési hozzájárulás Eddigi tapasztalatai Előző programjaik Költségvetésük Már létező elemzései Jelenleg futó projektek Pályázati források Jövőtervek és célok Nem definiált igények beazonosítása Pozitív tapasztalatok Negatív tapasztalatok

Háttér elemzések a cég megjelenései alapján A szervezet hivatalos megjelenései Közösségi honlapok Szakmai portálok Egyéb hírek

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban 2. Kérdés megfogalmazása: Meghatározza az eszközök kiválasztását Befolyásolja a megvalósítás hatékonyságát Meghatározza az időkereteket Meghatározza a résztvevők körét, a bevont egységeket

Problémaelemzés, adatgyűjtés Szakmai elvárások Megrendelői elvárások A tréningre megfelelő idő jusson A tréning minél rövidebb legyen A résztvevők elszigetelődjenek a mindennapi tevékenységeiktől A résztvevők folyamatosan el tudják látni feladataikat A képzés időpontja minél hamarabb konkretizálódjon A képzés időpontja flexibilis legyen A szakértők kapják meg a megfelelő díjazást A képző a lehető legalacsonyabb árért dolgozzon Szervező irodák akik értékesítik a szolgáltatásokat A képzőkkel közvetlen kapcsolatba legyenek

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban 3. Diagnózis, célok megfogalmazása: A már korábban készült ajánlatok elemzése A megbízó elvárásainak megfogalmazása A képzési szükséglet felmérése Időtervezés Technikai körülmények „Munkából kiemelés” Előkészítő interjúk – kapcsolt termék

A megbízó elvárásainak megfogalmazása Célok megfogalmazása = ajánlat elkészítése? Ki a megrendelő? Ki a megbízó? Mi az eredmény? Ki a felhasználó?

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban 4. Döntés előkészítés: A megrendelő belső ügye? A megfelelő kapcsolat = döntés előkészítés Menetközbeni beavatkozás Folyamatos egyeztetés

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban 5. Fejlesztési terv kidolgozása, döntés A „szállító” egyedül készíti a tervet? A megrendelő egyedül hoz döntést? Minden érintett bevonása Érdek vagy szükséglet?

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban 6. Fejlesztési terv végrehajtása (beavatkozás) facilitált csoportmunka (műhelymunka) szupervízió alapú, a személyekre koncentráló tanácsadási formák (egyéni/csoportos szupervízió, coaching) tanácsadás (konkrét probléma megoldása pl. jogi, számviteli, pénzügyi, szervezési, stb. téren) tréning (egyéni tudásátadás, képesség és attitűd fejlesztés)

A szervezet fejlesztés folyamata a gyakorlatban 7. Nyomonkövetés szerepe Értékelés – a lezajlott folyamat ellenőrzése Átadni a kontrollt a megrendelőnek (személyesen) A tapasztalatok alapján további hatékonyság fejlesztési javaslat készítése

SMART (okos) tervek S pecific - Specifikus M easurable - Mérhető A chievable - Elérhető R elevant and Realistic - Reális, megvalósítható T ime-bound – Időben kötött

Felkészülés a változásra

„A fájdalom átmeneti A megbánás örökké tart” Lance Amstrong

Happy End