Konyhai kerámiaedények

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Víz alatt a Bodrogköz Készítette: György Zoltán
TASKI swingo 455 Erős. Tömör. Kényelmes.. Fő tulajdonságok • optimalizált gépmagasság, hogy az asztalok alá is beférjen • erőteljes gépezet a nehezen.
Házi tartósítási eljárások
Pitagorasz csésze PET palackból
az SM és a kóros fáradékonyság fatigue
A szalmakalap készítése
Hon- és népismeret Készítette: 5.a osztály
Az új közétkeztetési rendelet
10. Kísérletek acetilénnel 1. Az acetilén előállítása
Helyes táplálkozás.
Kora középkori művészet
KERÁMIA SERPENYŐ SZETT
Szilikátok gyakorlati jelentősége
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kérlek, koncentrálj erősen!
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
Protective Paint Car Chemicals Variodur aqua - MultFinish Mixable Coating (keverhető bevonóanyag) Professzionális színesfestési javításokra. Védőanyag,
Konyhai kerámiaedények
Tároló bútorok, asztalok, ülőbútorok, fekvőhelyek
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Amikor nagyon éhesnek érzed magadat, látogass be a Waldgeist Hofheim étterembe. Itt szolgálják fel a legnagyobb bécsi szeletet. A tányérok egy pizza méretei!
Segédanyag a vizuális kultúra tanulásához Horák György
Kerámiák feldolgozása
Műszaki furnér gyártás
Puskás Nikoletta Témavezető: Dr. Gömze A. László Miskolci Egyetem
Volfrám-oxid nanoszálak előállítása elektrospinninggel
Őrség A tíz legdinamikusabban fejlődő turisztikai desztináció
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Artisztika avagy zöldség és gyümölcs faragás
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
A folyadékok tulajdonságai
A folyadékok sűrűsége Hustota kvapalín.
Pásztorművészet A pásztorélet jellemző használati- és dísztárgyait, ill. az általuk készített díszes munkákat nevezzük így. Juhászkampó, tükrös, borotvatok,
Prezentációkészítés összefoglaló
Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.
RADIX bináris számokra ___A___ ___B___ Berakjuk két edénybe, a 0- kat felülről lefelé, az 1- eket alulról felfelé.
Porcelán,Finomkerámia,üveg
Cesky Tesinben tanultuk… Avagy így jár kézről-kézre az új ötlet
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás.
1 Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
Húsvét © Németh György.
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
Az anyag és energiaforgalom élettana
HALOGÉNEZETT SZÉNHIDROGÉNEK
Római étrend,étkezés.
Ételkészítő technológiák
IPARMŰVÉSZET NÉPMŰVÉSZET KÖRNYEZET ÉS TÉRALAKÍTÁS tantárgy
Napközis beszámoló 2008/2009 I. félév. Napközis csoportok Óvodai csop.:3 gyermek /Katraniczné Suvada Rózsa, Németh Szilvia/ Fogl.I.csop.:4 gyermek / Csipai.
Napközis beszámoló 2009/2010 II. félév.
Napközis beszámoló 2010/2011 I. félév.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Elektromos hullámok keletkezése és gyakorlati alkalmazása
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Pallagi Patrik Jedlik Ányos Gimnázium Budapest Vecsernyés Dóra Eötvös József Gimnázium és Kollégium Tata Fehérjék és baktériumok vizsgálata Mentorok :
JELÖLÉSMENTES BIOSZENZORIKAI MÉRÉSEK
Elemzési Mintagyakorlat 1. Elemzési szempontok a kávéfőző tervezéséhez
Az ivóedények jellemzői
Korond HAT
Budapesti hidak. Ferenc József híd Ez a híd 1896-ban épült. Másnéven a Szabadság híd. Az alapakokat keszon módszerrel rakták le. A híd 1901-ben A híd.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
28. KÖNNYŰIPAR.
Itt szolgálják fel a legnagyobb bécsi szeletet.
Méréstechnika 1/15. ML osztály részére 2017.
A szalmakalap készítése
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Biohidrogén előállítása
Előadás másolata:

Konyhai kerámiaedények © Németh György

Edénykészítés - fazekasság Mestere a fazekas. Felhasznált anyagok: agyag, víz, földfestékek, mázak.

Az edénykészítés menete Agyag előkészítése: bányászás, tisztítás, áztatás, gyúrás, darabolás.

Az edénykészítés menete Gyúrás: rugalmas, levegőmentes legyen. Darabolás: az edény mérete szerint

Az edénykészítés menete Korongolás Szárítás

Az edénykészítés menete Díszítés: írókával, ecsettel, karcolással. Első égetés (zsengélés).

Az edénykészítés menete Mázazás biztosítja: a vízállóságot, a fényességet, az edény színét.

Az edénykészítés menete Második égetés: erős hőfokon, égetőkemencé-ben.

Kerámiaedények Típusai: főző-, sütőedények, tálalóedények, tárolóedények

Főző-, sütőedények Fazekak Lábasok Serpenyők Kuglófsütők

Tálalóedények Amikben az ételt az asztalra rakták : tálak, tányérok.

Ételtároló edények Szilke: Bödön: Folyadéktárolók: ételszállító edény zsír, méz, lekvár, liszt tárolására Folyadéktárolók: víztároló: korsó, kanta

Folyadéktároló edények Tej-, aludttejtároló: tejesköcsög Bortároló: kancsó, bokály, kulacs Pálinkatároló butella, kulacs