Automatikus léptetés A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920 június 4-én történt. Ezzel a diktátummal csatolták el Magyarország kétharmadát a mai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Automataváltás - hanggal!!!
Juhász Gyula Trianon 1.
Nagy Istenem, ha nézem a világot, Mit alkotott te szent „Legyen” szavad; Ha látom én sok milljó alkotásod, Kiket vezetsz és táplálsz egymagad.
1848 Március 15.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Idő multán (Jorge Louis Borges) Chris Spheeris – EROS(Rain)
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
Automatikus Esztergom Halló magyar! Hol vagy? Felelj! Zsámbék.
Juhász Gyula: A Tápai Krisztus.
Előadó: Csabai János színművész-rendező Zene: Jelenik Vendel
Regények és versek Totó.
Zsikazsu Emlékkönyve.
Gyuri Megy magától, csak hallgassátok! Magyarország szégyenteljes feldarabolása 1920 június 4-én történt. December 5-én a megemlékezés ünnepén, amikor.
VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD!
Amit az élettől akarok By Zsolti. Remélni jót és alkotni szépet.
Láss... ne csak nézz.
Névnapodra Szeretettel!
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
VÉDŐBÁSTYA hargitai fenyves erdők Csáki Tibor
KÍNAI KÉPEK ÉS KÖZMONDÁSOK
Reményik Sándor: Akarom
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
HELTAI JENŐ: SZABADSÁG.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT !.
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk. Küzdelemre hív az élet, Hadd kövessünk benne téged! Fogjad hát kezünk, Míg megérkezünk!
Uram, Tehozzád emelem lelkem, Tebenned bízom Istenem.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
Boldogok, kik szegények lélekben. Boldogok, mert övék lesz a menny.
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
Nagy Istenem, ha nézem a világot,
BETLEHEM.
2009.Június 2. A PILIS HEGYSÉG CSODÁLATOS JELENSÉGE
A vetítés megy magától, csak hallgassátok! Magyarország feldarabolása 1920 június 4-én történt December 5-én, a megemlékezés ünnepén szavalta el.
Ányos István Pál Készítette: Horváth Vivien. Amiről szó lesz… Élete Művei Stílusa Gróf Zrínyi Miklósról című verse Utóélete.
Kotzián Rudolf: Ahogyan szavaztál... (a 2004 december 5-i népszavazásról)
1920. június 4-én írták alá a trianoni békét, amely értelmében Magyarország területe (Horvát-Szlavónország nélkül) km 2 -ről km 2 -re csökkent.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Az egyháznak csak Jézus a fundamentuma, Így lett az a nagy Isten megszentelt temploma. A mennyből jött keresni s választni Őt az Úr. Vérével eljegyezni.
Győr – Moson – Sopron Győr – Moson – Sopron megye területi változási.
A határon túli magyarok
Ne gyertek haza! Itt nem kelletek! Itt a fél ország lop, csal. Beteg. Itt már nem kellenek a gyermekek. Itt Horn, Pető, Gyurcsány az úr, Itt mindenki.
HOL VAGYUNK?. HOL VAGYUNK TESTILEG? JELEN VAGYUK A TESTÜNKBEN. Érzékenységünk jelzi, hogy minden porcikánkban jelen vagyunk, aki megszúr engem szúr meg.
Szózat.
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Jöjj lelkünk drága fénye, Szívünk édes reménye!
A terveket már rég feladtad, mikkel kérkedőn, büszkén elindultál.
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
RENDŐRVICCEK.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
02: sec Ismeretlen szerző verse Lee Galloway - Canon Automatikus NEKED NEKÜNK.
KÉT VERS 1.Tavaszról 2. Az álomról. M.I MÁJUS. 3.
Petőfi Sándor: Minek nevezzelek.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Szabó Lőrinc Nyitnikék Fülemüle szerenád Automatikus.
CSOKONAI ÉS PETŐFI KÖZÖTT VERSENYTÁRS NÉLKÜL A LEGKIMAGASLÓBB KÖLTŐI EGYÉNISÉG KÉSZÍTETTE: MÓCSÁNNÉ NAGY ÁGNES Vörösmarty Mihály
Veresegyház.
NE FÉLJETEK, NEM MEGYÜNK HAZA...
Láss... ne csak nézz.
a hét verse Wootsch Benedek: Az új Hajnal illés anna sára ajánlja
Juhász Gyula Trianon 1.
Juhász Gyula Trianon 1.
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Reményik Sándor: Akarom
a hét verse Lackfi János: MOST kiss csilla
Előadás másolata:

Automatikus léptetés

A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920 június 4-én történt. Ezzel a diktátummal csatolták el Magyarország kétharmadát a mai anyaországtól. Anyaország! Ezt a nevet december 5-től NEM érdemeljük meg. Mint ismeretes, az MSZP-SZDSZ koalició eredményes propaganda hadjáratának köszönhetően, az akkori népszavazás eredménytelensége miatt a lelkileg megnyomorított magyarok millióitól vették el a reményt, hogy büszkén, emelt fővel magyar állampolgárnak mondhassák magukat. Az alábbi verset 2004 december 8-án írták, melyet a felvidéki Takács Gabriella - a Testnevelési Egyetem harmadéves hallgatója - szavalt el. A vers eredeti hangját fogjátok hallani majd. A képek a hajdan elcsatolt területekről származnak.

Ne féljetek, nem megyünk haza, Minket már régen nem hív a Haza, Mely álmainknak bölcsője, sírja volt; Ma rákos fekély, rothadó kék-sárga folt. Ne féljetek, nem megyünk haza. Kolozsvár

Ne féljetek, nem megyünk haza, Ott a házaknak már nincsen ablaka, Mely múltba néz s jövőbe lát; Nincs, ki megfújná a trombitát. Ne féljetek, nem megyünk haza. Komárom

Ne féljetek, nem megyünk haza, Az már régen a másság temploma; S te is csak szolga rab vagy ott, Bár zsebedben útlevél ragyog! Ne féljetek, nem megyünk haza. Pozsony

Ne féljetek, nem megyünk haza, Irígység népe - te cédra, te buta! A mi kincsünk nem lopott kacat - Lelkünkben hordjuk: hit és akarat! Ne féljetek, nem megyünk haza. Kassa

Ne féljetek. nem megyünk haza, Hazugság népe te gyáva, te ostoba! Ahol mi élünk, az mind Magyar sziget; Koromsötétben virrasztó tüzek; Ne féljetek, nem megyünk haza. Szabadka

Vagyunk és maradunk mint kivert kutya; Sorsunk már rég nem sorsotok; Árulók, latrok, új gazdagok, Ne féljetek, nem megyünk haza. Csíksomlyó

Ne féljetek, nem megyünk haza, Hol testvér testvérnek farkasa; Ki hajnalig háromszor megtagad, Légy átkozott, légy gazdagabb! Ne féljetek, Többé nem megyünk haza! Zsolna