Levesek
Általános jellemzés Kedvező hatása van az emésztésre, előkészíti a gyomrot az étkezésre Oldott formában tartalmazzák a tápanyagokat A leveseket a hideg előételek után adjuk Az alapanyagokat idénynek megfelelően válasszuk ki Általában csészében tálaljuk Tálalási hőmérséklete ( 6-8°C, 60-80°C)
Csoportosítás Híglevesek Sűrített levesek Összetett levesek Különleges levesek
Híglevesek Húsleves jellegű levesek Marhahúsleves, Tyúkhúsleves Magyaros híglevesek Lebbencsleves, Gulyásleves Erőlevesek Erőleves Royal módra
Húsleves Erőleves Lebbencsleves Tarhonyaleves Gulyásleves
Sűrített levesek Egyszerű sűrített levesek Burgonyaleves Pürélevesek Lencseleves Krémlevesek Zellerkrémleves Gyümölcslevesek Meggyleves Nyáklevesek Kukoricanyák-leves
Zöldborsó krémleves Burgonyaleves Lencseleves Karfiolleves Sütőtök krémleves Meggyleves Rebarbara krémleves Kukoricanyák-leves
Összetett levesek Nevét kaphatja: Országról Olasz zöldségleves Városról Frankfurti leves Tájegységről Palócleves Híres emberről Jókai bableves
Olasz zöldségleves Palócleves Nyírségi gombócleves Jókai bableves Újházy-tyúkhúsleves Frankfurti leves
Különleges alapanyagból vagy különleges technológiával készült ételek Különleges levesek Különleges alapanyagból vagy különleges technológiával készült ételek Cápauszony-leves Fecskefészekleves Teknősbékaleves Rákkrémleves
Cápauszony-leves Teknősbékaleves Fecskefészekleves
Tárkonyos csirkeragu leves
Köszönöm a figyelmet!