2007. szeptember 12. 1 1+1 % Idén több mint 14 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szociális nyári gyermekétkeztetés 2014.
Advertisements

QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
Hogyan részesülhetnek a kedvezményezettek a személyi jövedelemadó 1 százalékából évben?
TEMPLÁRIUS ALAPÍTVÁNY Civil adózási tudnivalók. Kérheti-e a kedvezményezett a javára rendelkező magánszemélyek megnevezését?  A társadalmi szervezeteket,
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
Legyen Ön is aktív tagja egy jól működő csapatnak.
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Tájékoztató a évről szóló személyi jövedelemadó bevallás és elszámolás lehetőségeiről (2007. január 16.)
1 Elvégzett vagyonosodási vizsgálatok év vizsgálatok száma megállapítással zárult vizsgálatok megállapított nettó adókülönbözet átlagos megállapítás db.
2009. szeptember Tájékoztató a évi Szja 1+1 %-os felajánlásokról Előadók: Mogyorósiné Dr. Gábor Hajnalka elnökhelyettes Balázs Eszter Ágnes.
Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai, SZJA 1+1%-os felajánlások, valamint KATA-KIVA működési tapasztalatok Dr. Varga Árpád Sajtótájékoztató.
1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ APEH TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, JANUÁR 30.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Személyi jövedelemadó bevallás 2009.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
SZJA SZJA statisztika 2006  Összes SZJA bevalláskészítő 4,4 millió fő –4,2 millió összevonható jövedelmekről –Átlagos munkabérek +7,2% 2005-höz.
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
Adórendszer és feketegazdaság – évi intézkedések december 5-6. Karácsony Imréné szakállamtitkár Pénzügyminisztérium.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N.
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
A magyar gazdaság várható helyzete
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
1% Magyarországon Határtalan Civil Nap, Budapest, május 12.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Varga Mihály október 4. Versenyfutás az idővel?
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
Közmeghallgatás december 2. Költségvetési beszámoló.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Gazdasági és vagyoni helyzet, gazdálkodás, költségvetés.
VÁLLALKOZÓI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, március 26.
Dr. Varga Árpád Sajtótájékoztató
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Termelői csoportok tájékoztatója Eredmények és lehetőségek B udapest, február 10. dr. Forgács Barnabás szakállamtitkár.
2004. október 4.1 A program lebonyolítása menedzsment szempontból Lakner Judit programvezető ESZA Kht.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete március 6-10.
Az első házasok kedvezménye
Előadás másolata:

2007. szeptember % Idén több mint 14 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők

2007. szeptember Bevezetés óta ajánlhatják fel a magánszemélyek a befizetett személyi jövedelemadójuk 1 (1998. óta 1+1) %-át. Az idén 26,1 milliárd forintról rendelkezhetett volna a 4,4 millió potenciális nyilatkozó 73,9 %-a, azaz a progresszíven adózó 3,3 millió magánszemély. Az érvényesen felajánlott összeg megközelíti a 14,4 milliárd forintot.

2007. szeptember A potenciális nyilatkozók 38,1 %-a, vagyis 1,7 millióan rendelkeztek az szja 1, illetőleg 1+1 %-áról. 94,5 %-uk, azaz 1,6 millió magánszemély rendelkezett 0,- forintnál nagyobb összegű 1 %-ról. Az 1,7 millió magánszemély által benyújtott ezer nyilatkozat közül a feldolgozás jelenlegi szakaszáig ezer nyilatkozat, azaz a nyilatkozatok 92,5 %-ának az érvényességét állapította meg az APEH.

2007. szeptember Kedvezményezettek száma, és a felajánlott összegek alakulása Megnevezés / időszak december december december december december december december augusztus Az érvényes nyilatkozatokban megjelölt kedvezményezettek száma Az érvényes nyilatkozatok száma [ezer db] Az érvényesen rendelkező magánszemélyek száma [millió fő] 1,341,361,381,441,401,371,381,57 A kedvezményezettek javára érvényesen felajánlott összeg [milliárd Ft] 5,896,938,3510,1211,6011,8213,1514,36 Az egy érvényes nyilatkozatra jutó átlagos felajánlás összege [Ft/db]

2007. szeptember A technikai számmal rendelkező 144 egyház mindegyikére érkezett érvényes felajánlás, a 720 ezer nyilatkozat alapján 4,1 milliárd forint összegben.

2007. szeptember Ez évben a kiemelt költségvetési előirányzatokra 281 ezer érvényes nyilatkozat érkezett, a felajánlott összeg meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

2007. szeptember A civil szféra javára 1,5 millió darab érvényes nyilatkozat érkezett, a civil szervezet javára felajánlott összeg megközelíti a 8,4 milliárd forintot.

2007. szeptember A rendelkező nyilatkozatok feldolgozása során az Szf. tv. rendelkezéseinek megfelelően 206 ezer darab nyilatkozat érvénytelenségét állapította meg az adóhatóság, amely a nyilatkozatok 7,5 %-át teszi ki. A leggyakoribb hiba - több mint 22 ezer fő esetében - az volt, hogy a nyilatkozó magánszemély az 1 % alapjául szolgáló személyi jövedelemadóját az előírt határidőig nem fizette meg. →Az 1%-ról hibásan rendelkezők november 30- ig értesülnek arról, hogy az általuk felajánlott összeg nem érhet célba.

2007. szeptember Az érvényes nyilatkozatok alapján a potenciális civil szféra megoszlása a évben

2007. szeptember A évi potenciális kedvezményezetti kör megoszlása az egy kedvezményezettre jutó nyilatkozatok száma szerint

2007. szeptember Az APEH a rendelkező magánszemélyek által érvényesen megjelölt szervezetek részére szeptember 1-jéig küldte meg a tájékoztató, illetőleg a felhívó-tájékoztató levelet.  Az egyházak a tájékoztató levélből értesültek a javukra felajánlott összeg várható nagyságáról.  A civil szervezetek a felhívó-tájékoztató levélben kaptak tájékoztatást a felajánlott összeg várható nagyságáról, és azon feltételekről, amelyek meglétét a felajánlásra igényt tartó civil szervezetnek a levél kézbesítését követő 30 napon belül igazolnia kell.

2007. szeptember Köszönjük figyelmüket!