. J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév 2005. február 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Advertisements

2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Felvételi tájékoztató 2011 Felvételi Felvételi tájékoztató 2011 A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató szeptemberben.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
A tételek eljuttatása az iskolákba
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási Felvételi 2006.
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI A 2013/2014-ES TANÉVRE A JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE: augusztus 12.
Informatika Reményi Zoltán
A kétszintű biológia érettségi vizsgáról
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
Vitaindító előadás A kétszintű érettségi rendszerrel kapcsolatos változtatási igények felmérése a gyakorlati tapasztalatok alapján a TÁMOP /
Földrajz Közép és emeltszintű vizsgák értékelése vizsgatárgyanként
Gazdasági ismeretek.
A válaszadók > május-június október-november
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
. Előzetes j elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév január 04.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
9. kétszintű érettségi-felvételi május-június.
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
6., 8. és 10. évfolyamos országos kompetenciamérés
XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP / VÁLTOZTATÁSI TERVEK A MATEMATIKAÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEKBEN.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Pályaválasztási szülői értekezlet
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus.
Érettségire készülünk! 2008/2009. tanév Írásbeli vizsgák: május 4 –től Szóbeli vizsgák: június 22 – 24.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI- FELVÉTELI VIZSGÁKRÓL Aktuális információk január 28.
Kétszintű érettségi.
Felvételi a középfokú iskolákba
2016. november 12..
Érettségi tájékoztató 2016/2017
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Új elemek az érettségi vizsgaszabályzatban
A felvételi eljárás elemei
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Felsőoktatási felvételi eljárás 2018
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Előadás másolata:

. J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév február 10.

Az érettségi jelentkezésről A középiskolákban az érettségi jelentkeztetés határideje február 15. Ez egyben a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje is. A középiskolákban a tavaly decemberi előzetes jelentkeztetés után már kevesebb az adminisztráció: -a változtatások rögzítése, -a hibák javítása, -a jelentkezések véglegesítése a feladat. Az OKÉV folyamatos, személyre szabott segítségnyújtást biztosít. A jelentkezésekről szóló kötelező, összesítő jelentéseket az érettségi szoftver automatikusan generálja.

Az érettségi jelentkezésről A korábban érettségizettek csak egy jelentkezési lapon és egy helyen jelentkezhetnek, a vizsgatárgyak számától és szintjétől függetlenül. Javasoljuk, hogy - csak középszintű vagy középszintű és emelt szintű érettségi vizsga esetén bármelyik érettségiztető középiskolában vagy az OKÉV regionális igazgatóságain, - csak emelt szintű érettségi vizsgára az OKÉV regionális igazgatóságain jelentkezzenek. Az OKÉV-hez jelentkezőket a honlapon külön program és tájékoztató anyag segíti.

Az érettségi előkészületeiről - Az egyes vizsgatárgyakból a projekt témákat október 15-éig, a nyilvánosságra hozható tételeket, témaköröket, segédanyagokat december 10-éig közzétettük. - A vizsgák tartalmi előkészítése gyakorlatilag befejeződött. - A nyomdai munkák folyamatban vannak. - Az expediálás előkészítése folyamatban van.

Előzetes adatok a tételkészítésről a május-júniusi kétszintű érettségihez vizsgatárgyból tehetnek érettségit a diákok. - A középszintű írásbelikhez 150-féle tételsor, az emelt szintű írásbelikhez 185-féle tételsor készült, valamennyi külön útmutatóval. - Az emelt szintű szóbelihez 2340 db tétel készült, tantárgyanként útmutatóval.

Előzetes adatok a tételkészítésről a május-júniusi kétszintű érettségihez - Kizárólag elektronikus adathordozón közzéteendő tételek száma 170 (pl.: CD az idegen nyelvi vizsgákhoz, videó a mozgóképkultúra és médiaismeret tárgyhoz, zenei anyagok az ének-zene és a magyar népzene alapjai vizsgatárgyakhoz stb.) - Középszinten 80-féle, emelt szinten 67-féle projekt- témát kellett kidolgozni, kitűzni. - Speciális fordítási igények: 10 vizsgatárgyból 7 különböző idegen nyelven 51-féle írásbeli vizsgaanyag, a szóbelikhez pedig mintegy 300 vizsgaanyag fordítása szükséges.

Vizsgaidőszakok 2005-ben február 15.Jelentkezés a május-júniusi érettségi vizsgákra valamint a felsőoktatási továbbtanulásra május 9.Írásbeli vizsgák kezdő napja (nemzetiségi és a hagyományos rendszerben vizsgáztató két tanítási nyelvű középiskolákban: május 6.) június Emelt szintű szóbeli vizsgák június 20 - július 1.Középszintű szóbeli vizsgák július 11.A felsőoktatási jelentkezési sorrend egyszeri módosításának utolsó határideje augusztus 31.Jelentkezés a szeptember-októberi érettségi vizsgákra

Tájékoztatás 2004 októbere óta az Oktatási Minisztérium honlapján bárkinek lehetősége van kérdéseket feltenni a kétszintű érettségivel kapcsolatban. A oldalon összegyűjtve szerepelnek az érettségivel kapcsolatos tudnivalók. Októberben 62 ezren, novemberben 82 ezren, decemberben 69 ezren, januárban 127 ezren, február első hetében pedig 33 ezren töltötték le az oldalt. Az érettségi hírlevelet 4 alkalommal kapták meg a feliratkozók, a legutóbbit már 2800 példányban.

Az érettségi-felvételi információk elérési lehetőségei az érettségiért és a felvételiért felelős intézmények honlapjain Vizsgaszabályzat Kétszintű érettségi vizsga 2005/Jogszabályok Érettségi vizsgák Egyes érettségi vizsgatárgyak általános és részletes vizsgakövetelményei, vizsgaleírásai Kétszintű érettségi vizsga 2005/Jogszabályok/ a 22, illetve 54 vizsgatárgy részletes követelménye Egyes érettségi vizsgatárgyak módosított vizsgaleírásai Kétszintű érettségi vizsga 2005/Jogszabályok/ a 73 vizsgatárgy módosított vizsgaleírása Magyar Közlöny évi 8/II. száma (1/2005 [I. 21.] OM r.) Mintafeladatok Kétszintű érettségi vizsga 2005/Mintafeladatok

Az érettségi-felvételi információk elérési lehetőségei az érettségiért és a felvételiért felelős intézmények honlapjain Tájékoztató tanároknak Kétszintű érettségi vizsga 2005/Tanároknak az érettségiről 2005 Kérdések és válaszok Kétszintű érettségi vizsga 2005/Kérdések és válaszok a kétszintű érettségivel kapcsolatban Az érettségi kapcsolata a felvételivel Az emelt szint beszámítása 2005 előtt érettségizett felvételizők Kétszintű érettségi vizsga 2005 Szakcsoportok, vizsgatárgyak Kétszintű érettségi vizsga 2005/Az alapképzési szakok szakcsoportok szerinti beosztása és a hozzájuk tartozó 2005-ben és ban érvényes érettségi vizsgatárgyak

Az érettségi-felvételi információk elérési lehetőségei az érettségiért és a felvételiért felelős intézmények honlapjain Vizsgatárgyakkal kapcsolatosan nyilvánosságra hozott anyagok Érettségi vizsgák/Kétszintű érettségi 2004/2005 Próbaérettségi Érettségi vizsgák/Kétszintű próbaérettségi 2004/Próbaérettségi feladatlapok és javítási-értékelési útmutatók Korábban érettségizettek érettségi jelentkezése az OKÉV regionális igazgatóságaihoz Tájékoztatás a felsőoktatási felvételi eljárásról (jelentkezés, hozott és szerzett pontok, többletpontok stb.) Szakmai előkészítő tárgyak A kétszintű érettségire felkészítő képzések tanároknak

____________________________________________________  Látogatók száma januárban:  Letöltött oldalak száma januárban:  Napi látogatók száma (január 8.):  Letöltött oldalak száma (január 8.):

E-jelentkezés  regisztrált jelentkezők száma:  belépett jelentkezők száma: közel  véglegesített jelentkezések: közel 3000  törölt e-jelentkezések: 520 Információ:

Információszolgálat  január 3.- február válasz kiküldése naponta érkezik  fórum január 3.- február 9. kb kérdés érkezett  telefonos információszolgálat