Az animáció Kurzusvezető: Készítette: Dr. Tóth András Palla Melinda

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KLUB OÁZIS Neckermann Klubszállodák
Advertisements

Kétéltűek az utakon – probléma és lehetőség Hogyan kapcsolódhatnak be a kétéltűmentésbe a diákok a közösségi szolgálaton keresztül? Kéri András Varangy.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
Hogyan tovább egészségturizmus? Tények és vágyak a régióban
Animációs ajánlat Fürdők, Szállodák és egyéb ügyfelek részére 2010
Készítette: Gugi Bettina GTK- GAM III.évf.
A design szerepe Végvári Imre, kreatív igazgató Online Marketing - Keresőmarketing, Linkmarketing és Egyéb technikák.
„Ön célokat fogalmaz meg, mi megoldásokat ajánlunk” Engedje meg, hogy levegyük a válláról a „rendezvényproblémát” Rendezv é nyszervez é si div í zi ó.
1.A gazdaság és az infrastruktúra fejlesztése, a foglalkoztatottság növelése 1.1 Mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenység fejlesztése •Biotermékek.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
testi-lelki feltöltődést eredményező szabad felhasználású idő. Fajtái: aktív és passzív.
A kerékpáros turizmus fejlesztési stratégia céljai, alapelvei Kerékpáros Tárcaközi Bizottság január 28. DR. KOVÁCS MIKLÓS turisztikai szakállamtitkár.
Aquila Medical Center Alsóörs. Aquila Medical Center Alsóörs.
Fiatalság kezében a jövő!
Készítette: Kiss András – Kerekes Tímea KEMAFI – Szabocs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum.
Tájékoztató a települési túraútvonalak létrehozásával kapcsolatos tapasztalatokról Márta Attila.
2011 – Sarkadi Eszter Harkányi Turisztikai Egyesület.
Gundel Étterem Budapest.
Hotel Árkádia*** Készítette: Bércesi Richárd. A szálloda I. •2010 nyarán kezdte meg működését •Helye: Pécs történelmi belvárosa, Hunyadi úton, Széchenyi.
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
Ajkai Kistérség Idegenforgalmának jellemzői
Kerékpárral a Fertő–tó Neusiedlersee kultúrtájon Partnertalálkozó és workshop 3. workshop: Kerékpáros térség turisztikai fejlesztésének lehetőségei, lehetséges.
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam
Anamnézis, interjú. Rajzteszt
HOLIDAYSPORTGROUP divíziói
Bevezető előadás ANDRAGÓGIA IFJÚSÁGSEGÍTŐKNEK Az akkreditált, iskolai rendszerű, felsőfokú szakképzésben 1. előadás.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
A lovasturizmus fogalma, legfontosabb tevékenységi körei
Változatos viszonyok Retro majális és a szocializmus emlékezete Várpalota – Inotán Készítette: Urbán Csilla.
Városi turizmus. Város A turista szemében a város szabadidős termék, amelyet arra használ fel, hogy élményei, tapasztalatai bővüljenek. Így - marketingszempontú.
Debreceni virágkarnevál Készítette: Nagy Bettina.
Szatmár-Szatmár Szilvaút
Budapest turisztikai marketingje Készítette: Géra Gabriella.
Köszöntjük a Kedves Résztvevőket !. Az OTP Travel bemutatása Alapítás éve: Fiókirodák száma: 15 6 budapesti fiókiroda6 budapesti fiókiroda 9 vidéki.
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
Cordial = szívélyesség, amely szívből jön Kiváló minőségű és kényelmes szálláshelyek kanári-szigeteki szívélyességgel és a vendégek részére nyújtott legjobb.
Szabadidő, szórakozás tizenéves korban Határok és egyezségek
Falusi és agroturizmus jelene – jövője
Projektzáró rendezvény.  Szó esik arról, hogy mit csináltunk  Mi Youthpass?  A Youthpass tanúsítványok átadására is sor kerül  Vendéglátással kedveskedünk.
„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek.
2014. szeptember Célkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai és etnográfiai értékeinek bemutatása.
Animáció Rekreáció - animáció Fogalmak Animáció Egy kis pszichológia
Animáció.
Tiszafüredi Halas Napok
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda Kedves Fiatalok! Ingyenes internet használatával kinyílik előtted a világ, olyan fontos tudnivalókról kapsz tudást.
Gere Bor Hotel **** Villány ( ) Készítette: Héhl Leila.
KERESLET ÉS KÍNÁLAT AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN 3. Előadás/Szeminárium
Az új csendes generáció Székely Levente
Balaton „Tengernyi élmény itthon”. A legjelentősebb belföldi fogadóterület I-IX. hó: (22,2,%) A teljes vendégforgalom alapján második I-IX.
Gesztenyefesztivál Pécsvárad
A TERMÉSZET ÉS A TÁRSADALOM KÖLCSÖNHATÁSAI
Természeti erőforrások hasznosítása a turizmusban – Aktív és sport turizmus 2011/2012-es tanév Kiss Róbert tavasz.
Kollégiumi csoportvezetők módszertani munkaközössége
Kovács Györgyi Budapest Kártya Divízió Vezető BFTK Nonprofit Kft.
„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek.
1. ábra: Vízparti úti célok - spontán asszociációk Forrás: saját szerkesztés 10% 4% 2% 1% Első helyen említettEmlítések összesen 30% 20% 10% 1% Passzív.
Készítette: Petrinovics Petra. Agenda 1. Barcs, a Dráva f ő városa 2. Duna-Dráva Nemzeti Park 3. Finanszírozás 4. Marketing 5. Javaslatok
Fogyatékosok Napközi Otthona
LEADER, Identitás, Sport
ELÉGEDETTSÉGI FELMÉRÉS
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Paradigmaváltás a wellness szolgáltatások terén
Előadás másolata:

Az animáció Kurzusvezető: Készítette: Dr. Tóth András Palla Melinda III.Andragogia (nappali)

Az animáció definiálása: Az animáció szó latin eredetű, alapja az „animo” szó, amelynek jelentései: éltet, elevenít, élővé tesz valakit bizonyos érzéssel vagy hangulattal tölt el, hangol, felhangol, lelkesít feltüzel. Def.: A rendezvény animáció kereskedelmi szálláshelyeken, szabadidő-centrumokban, sport-létesítményekben, faluházakban és egyéb idegenforgalmi helyszíneken megvalósuló szolgáltatás, amelynek célja a vendégeknek maradandó élményt nyújtani emberek közötti kapcsolatok kiépítésén és játékos programok lebonyolításán keresztül. Ennek érdekében a közös tevékenységre való ösztönzést, bíztatást, felhívást, ráhangolást tűzi ki elsődleges feladatául.

Animátor, vagy játékmester: A rendezvény animációt megteremtő alkalmazott életvidám, szellemes, szívélyes és ötletekben gazdag személy, aki gondoskodik a vendégek jó hangulatáról Segíti a közösségek, a csoportok és az egyének szabadidejének tartalmas eltöltését

Az animáció fajtái: Filmes és számítástechnikai animáció Szocio-kulturális animáció Rendezvény animáció Lényege: Összehozza az azonos érdeklődésű embereket Rendhagyó kikapcsolódást nyújt párok, családok és egyedülállók számára Feloldja az emberek gátlásait, félénkségét

A rendezvényanimáció típusai: Rekreációs animáció Animáció az egészségmegőrzés jegyében Animáció a lelki kondicionálás jegyében Kulturális animáció Látvány animáció Gasztronómiai animáció A tipikus szórakozások animációja

Szabadidős tevékenység szerinti csoportosítás: Mozgás, sport Társas tevékenységek Hobbi és kreatív tevékenységek Művelődés, felfedezés Kaland Pihenés, nyugalom

Az animáció története: 50-es évekig: Tömegturizmus Később: magas színvonalú szolgáltatások, nyugalom és kényelem Tömegturizmus negatívuma: kapcsolat hiánya->turisztikai animáció Első animátorok: Franciaországban diákok Club Mediterranée (1950): animáció professzionalizálódása Mo-n: főként szállodákban

Elérhetőségeim: Név: Palla Melinda Tel.szám.:06/70-930-5705 E-mail cím: p.melinda89@hotmail.com

Köszönöm a figyelmet!