...Lassan izzik a monitor, annyira figyelem… a QUIMBY együttes 20 éve

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
Advertisements

A The Offspring egy punk rock együttes Los Angelesből. punk rock Los Angelesből.
Tíz éves a Filozófiai Kert
A történelmi idő.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Könnyűzenei Lexikon Queen.
A rock forradalma Az 1950-es évek.
Tájékoztató a licenszdolgozattal kapcsolatban
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
YES •A "progresszív" (haladó) kifejezést a mai napig használják olyan zenei törekvésekre, amelyek kísérleti módon, az adott műfaj megszokott, elfogadott.
A demohoz a leggyakrabban kért feltételek. -A demo hosszúsága kb. 3-6 perc körül legyen. -tartalmazzon egy : - bemutatkozó szöveget -önéletrajzot -a különböző.
Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
2012 Comedy Central. Comedy Central – Alap információk Lead Az első hazai humorcsatorna Csatorna infók A 2008-ban induló Comedy Central a külföldön is.
október 27. csütörtök 19:30 Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 27. vasárnap 19:30 Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
TomorrowLand.
Kerékpáros stratégiák Pécsett
CSR Magyarországon Szigeti Cecília.
Az iskolai könyvtárhasználat hazai innovatív példái
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Tájékoztató az R programról pszichológusoknak. A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek.
EU alapismeretek E-Learning.
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár - európai vonatkozások
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Készítette: Somogyi Károly
Hamasaki Ayumi. 1978, Fukuoka Japán előadóművész JPop  mi is ez?
Anyanyelvi nevelés tematika
Ruby nyelv. Története Yukihiro Matsumoto (szül ápr. 4.) alkotta meg, az ideális script nyelv hosszú eredménytelen keresése után. A lehetséges jelöltek.
Zene: Charlie - Ha messze mész
Kommunikáció az egyetemen Készítette: Ébner Mária
Számítógépes alapismeretek Bemutató Könnyűzenei lexikon: Omega.
Omega.
Pink Floyd A legendás rock együttes. KEZDET Alapítás éve: 1964 Alapítás helye: London (Cambridge) Gyakori undeground fellépések Alapító tagok: Bob Klose.
Halász Dániel (HADNAAI.ELTE) ELTE:IK
Az életedet TE írod.
Fülemüle informatika verseny
Memóriák típusai, jellemzői
Közösségi portálok használata
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Készítette: Werner Gábor
A többnyelvűség pszicholingvisztikai kérdései
III. ÚJRÓNAFŐI BIRKAPÖRKÖLT FESZTIVÁL május 30-án 14 órától.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XVIII. Országos Tanácskozása Gödöllő, július Helyismereti fejlesztés - online elérés a dunakeszi.
Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület. Alapítva:1987 február 8 Tevékenységmozaikok: Art-East stúdió Basszus - kulcs a zenéhez, havi kiadvány Közösségi.
Felügyelő tanári feladatok ellátása a középszintű írásbeli érettségi vizsgán május összeállította: Krausz Attila.
A Windows operációs rendszerek
1998 Almássy Endre Liebe Pál
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Szterényi József SzKI és SzI
Emlékeink a jövő záloga TÁMOP/HDKE Közgáz. Előzmény: Tóth Géza, volt igazgatónk, megpályázta ezt az újabb TÁMOPOT 2010 őszén. Nyert nyarától novemberig.
ISMERD MEG HAZÁNKAT! ISKOLA MEGISMERÉSE, BEMUTATÁSA.
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony.
Justin Bieber.
A nemzetiségi statisztika forrásai Lencsés Ákos KSH Könyvtár.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság kiadványai
Született 1966 Június 26.  Fiatalkorában aktív, később a Budapesti Vasas főállású sportolója, válogatott kerettag ben felnőtt magyar magasugró.
ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA OMEGA. ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA.
PROJEKT OKTATÁS.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
GITÁR. Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A.
A hang.
Előadás másolata:

...Lassan izzik a monitor, annyira figyelem… a QUIMBY együttes 20 éve

A Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek, lemezeire, zenéire és szövegeire nem lehet nem odafigyelni

Kezdetek: Dunaújváros- gimnáziumi zenekar Október néven Kocsmastart: 1991-ben megalakul a Quimby/ezen a néven először a Tilos az Á-ban léptek fel Kiss Tibor ének, gitár, Kiss Endre gitár, Mikuli Ferenc basszusgitár, Medve Ákos dob, Molnár Tamás szaxofon, Varga Lívius ütős hangszerek 1993 - megjelenik a zenekar első Sip of Story című kazettája angol nyelven - lepattant, spicces, sanzonos-valceres zenei világ, - két világháború közötti sanzonok és kabarék, - Berthold Brecht dalainak világa

A Quimby koncertjei már eseményszámba mennek! Tagcsere - Kiss Endre gitáros helyett a billentyűs Balanyi Szilárd érkezik 1995 Jerrycan Dance: új album, még angol nyelven a CD magánkiadásban jelenik meg, a mai Quimby-re is jellemző stílusjegyek:  erős hangulatú / sanzonos / epikus hangvételű dalok / expresszív zenei világ és előadásmód A Quimby koncertjei már eseményszámba mennek!

Kiss Tibor és Varga Livius New Yorkba utaznak, hazatérésük óta magyar nyelvű dalokat írnak 1996 Majom-tangó: magyar nyelvű számok + 3 angol nyelvű dal - nyelvileg vegyes, stílusában eklektikus, sanzonos-epikus világ, népzenék, a roma- és a latinos-folkmuzsika, reggae A Majom-tangó a Quimby életének új kezdete - megőrzi az "angol nyelvű" Quimby dolgait, előzménye a zenekar mai kiforrott saját hangjának. magyar nyelven éneklő zenekar = növekszik ismertségük és népszerűségük Új tag Gerdesits Ferenc dobos

1997 Diligramm: egy beérett zenekar egységes munkája   a túlszimbolizált szövegvilág letisztul / a dalok zenei világa színesedik, a zenekar megtalálja saját hangját, - megkerülhetetlen jelenség az alternatívnak nevezett színtéren, - egyre sikeresebb koncerteket ad egyre több ember előtt 1998-ban a Diligramm az év albuma lesz! 1999 Ékszerelmére A zene szigorú és játékos / egységes és kalandozó / földhöz ragadt és elszállt/ - tradicionalista / modern elektronika eszközök   A szövegek kegyetlenek és ironikusak, történetek vannak, a mesélő az "ördög magyar hangja" miközben "köribé gyűlnek a méreten aluli angyalok”...

Újabb tagcsere, Molnár Tamás helyére Kárpáti József kerül, a szaxofon helyére pedig a trombita. 2000. augusztus 9. - Sziget 2000 NAGYSZINPAD

2001 Morzsák és szilánkok - remixek tehetséges és kreatív fiatal remixelők, a régebbi dalok koncertfelvételei, kísérletező verziók 2002 Káosz Amigos - zaklatott, zűrös és ki-befordított világ, vibráló, érzékeny, dinamikus, tragikus és humoros, sokszor tragikomikus zenei és szöveg, quimby-s zenei univerzum egy újabb szemszögből, spanyolos sanzon, keringő / feszes ritmusalapra úsztatott sejtelmes gitárokkal megtűzdelt pörgős és táncos számok / álmatag, ragadós lassúk / sajátos reppes szerzemények, karakteres dobok, ütőhangszerekek , gitár, basszus, billentyűs hangszerek, trombita, - modern elektronika

2003 - 2004 A Quimby a Káosz Amigos albumot még „megkoncerteztette” az országban, de a lemez megjelenése után néhány hónappal - főként, mert úgy tűnt: a frontember Kiss Tibornak szüksége van egy nagyobb, szellemi és fizikai feltöltődéssel teli pihenésre - a zenekar úgy döntött, hogy hosszabb lélegzetű szünetet tart. Az előre nem tisztázott időtartamú szünet 2004 nyarán ért véget. 2005 Kilégzés Megkönnyebbülés? Újrakezdés? „Nagy levegő, nagy fújás”? Ez is, az is... A Kilégzés-album a zenekar történetének talán legfontosabb munkája. Érdekes mérföldkő, hiszen nem csak művészileg, hanem praktikusan is korszaknyitó (ráadásul egy kicsit korszakzáró) munka.

Family tugedör 2006-ban 15 éves a zenekar! A jubileumot egy különleges, szubjektív módon összeállított válogatás-CD-ből és legalább annyira sajátosan dokumentarista DVD-ből összepakolt dupla válogatáslemezzel ünnepli. 2009- Ajjajjaj, Lármagyűjtögető: 2 maxi CD új és áthangszerelt régi dalokkal

Az új lemez a zenekar minden korszakából felismerhető 2010 Kicsi ország Az új lemez a zenekar minden korszakából felismerhető stílusjegyeket tartalmaz... ...nagy a siker ... ...egy Quimby dedikálás 2-3 órás sorban állást is jelenthet! A zenekart rendszeresen hívják külföldre is, néhány példa: Institut hongrois de Paris Concert de Quimby Mardi 17 mai 2011 à 21h00 Information er reservation : accueil@instituthongrois.fr +33 (0) 1 43 26 06 44 Entrée : 12 €

Kiss Tibor: „...mikor megszületik egy dal, elkezdi élni önálló életét. Nagyon érdekes kalandokba keveredik nélkülünk is...” A Most múlik pontosan című dal a Csík Zenekar előadásában… … a Megasztárban és az X-Faktorban.

Köszönöm figyelmüket! powered by szakkör

Források: http://www.quimby.hu/ http://www.litera.hu/hirek/keselyukeringo http://www.litera.hu/irodalom/kiss-tibor-ventilator-blues http://www.ahet.ro/irodalom/konyv/sztereoban-tolja-kiss-tibor-ventilator-blues-592-84.html http://www.szorongas.com/interju/item.php?cid=186