A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Várkonyi Gellért FRH Nonprofit Zrt Régióvezető.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
Önkormányzatok finanszírozása
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
V.: Újra előtérben a fejlesztési lehetőségek.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Kormányszóvivői tájékoztató Sikeres Magyarországért Hitelprogramok Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Veres János pénzügyminiszter.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Bendó János RFH Nonprofit Zrt.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Előadó: Bendó János RFH Nonprofit Zrt ÉMO Régióvezető.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Bábolna, November 11. Agrár Szakmai Nap. Mit kínál a Szövetkezeti Integráció az agrárvállalkozásoknak? 2 Horváth Angyalka Értékesítési Vezető 2015.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
Segítség a vállalkozásoknak. 126 Takarékszövetkezet és 2 Bank, kirendeltség/bankfiók Teljes, országos lefedettség, Széles körű helyi/vidéki szerepvállalás.
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
1 „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” Kis-, közép- és mikrovállalkozások finanszírozása az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program.
Válságkezelés Fejlesztéssel ! Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Muzamel László szeptember 17.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

A vidékfejlesztés hitelforrásai

A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt Helyben vagyunk – helyben döntünk Van forrásunk - van hitelünk Kis bank – kis vállalkozások Rugalmasság a konstrukciókban és a döntéshozatal során!

Hitelek, hitelprogramok A Pannon Takaréknál elérhető hitelek –LEADER program finanszírozása –Támogatások megelőlegezése –MFB-s Hitelprogramok –Fejlesztések finanszírozása –Agrárfinanszírozás

LEADER finanszírozás HACS-ok működési költségeinek előfinanszírozása Az egyes pályázók finanszírozása: Az elnyert pályázati források előfinanszírozása Pályázatokhoz saját erő hitelből történő biztosítása

LEADER – HACS előfinanszírozás Finanszírozás feltételei Hitelcél: Működési költségek előfinanszírozása Futamidő: 1 év Hitelkeret összege: 8 havi működési költségnek megfelelő összeg – pénzügyi és munkaterv alapján Feltételek: Támogatási célszámla nyitása Felhasználás utólagos igazolása

LEADER – HACS előfinanszírozás Fedezetek: Támogatás „csendes” engedményezése AVHGA kezessége (nem kötelező, max. 40 Mft max. 50%-ára) Kezesség díja: a kezességgel biztosított tőkerész 0,9%-a inkasszójog

LEADER – HACS előfinanszírozás Kondíciók: Kamat: 3 havi BUBOR+3,0% Hitelbírálati díj: 0,25% Egyéb költségek nélkül!!! Kamatfizetés: negyedévente Figyelem! A kamatok megfizetéséhez nem igényelhető támogatás!

Pályázati források előfinanszírozása A III. tengely forrásaihoz kapcsolódóan az alábbi támogatások előfinanszírozását végezzük: Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztésére nyújtandó támogatások A turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások A falumegújítás és fejlesztésre nyújtandó támogatások A vidéki örökség megőrzésére nyújtandó támogatások

Beruházási hitel a Mikrovállalkozások létrehozásához és fejlesztéséhez Turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez Falumegújításhoz és –fejlesztéshez Vidéki örökség megőrzéséhez, és annak korszerűsítéséhez LEADER - Projektfinanszírozás

Kik vehetik igénybe? Természetes személyek Mikro-, kis- és középvállalkozás Települési Önkormányzat, kisebbségi Önkormányzat és önkormányzati társulás Egyházi jogi személy Non-profit szervezet LEADER - Projektfinanszírozás

Feltételek: Támogatási célszámla a Pannon Takaréknál Beruházás megkezdése csak a támogatási kérelem pozitív elbírálását követően lehetséges! Szakaszos folyósítás – készültségi fokkal arányosan, saját erő felhasználását követően A finanszírozás aránya függ attól, hogy a saját erőt is finanszírozzuk-e a támogatás megelőlegezésével párhuzamosan LEADER - Projektfinanszírozás

Kondíciók: Kamat: 3 havi BUBOR+3,0% Hitelbírálati díj: 0,25% (előfin), 0,5% (saját erő + előfin) Rendelkezésre tartás: a fel nem használt összeg évi 0,25%-a Egyéb költségek nélkül!!! Kamatfizetés: negyedévente LEADER - Projektfinanszírozás

Biztosítékok: Támogatás csendes engedményezése A beruházáson alapított jelzálog Inkasszó AVHGA készfizető kezességvállalása A támogatás és a kezesség „de minimis” támogatás! Támogatástartalom igazolása: MVH, AVHGA LEADER - Projektfinanszírozás

Támogatások megelőlegezése Tudta? Bármely típusú állami vagy uniós támogatás előfinanszírozása lehetséges! Feltételek: Érvényes Határozat, vagy Támogatási Okirat Pannon Takarékos bankszámla bejelentése a támogatás fogadására A támogatás csendes engedményezése Garanciaintézmény (AVHGA) kezessége

MFB – Hitelprogramok Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram Hitelösszeg: millió forintig Kedvezményes kamat: évi 3 havi EURIBOR + max. 4% Hosszú lejárat: max. 15 év Készfizető kezesség vállalás(AVHGA vagy Garantiqa HGZRt-től) Kiegészítő finanszírozás az ÚM fejlesztési Terv és ÚM Vidékfejlesztési Terv pályázatainak önrészéhez Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogram Csak forgóeszköz f inanszírozásra, támogatások előfinanszírozására, projekt kiegészítő hitelként nem használható

MFB – Hitelprogramok Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitelprogram A hitel felhasználható tárgyi eszközbe történő beruházáshoz, a beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó szabadalmi jog, licenc, know-how vagy nem szabadalmazott technikai tudás (immateriális javak) vásárlásához, előállításához, a beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozásához. A hitel főbb jellemzői induló vállalkozások is igényelhetik, kedvezményes kamatozású, hosszú futamidőre, forintban igényelhető hitel, a hitelprogram keretében megkezdett beruházás is finanszírozható.

MFB – Hitelprogramok Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitelprogram folyt. A hitel feltételei Hitelösszeg: millió forint Saját erő : a nettó bekerülési érték legalább 15%-a (vissza nem térítendő támogatásból is állhat!) Kamat( évi): 3 havi EURIBOR*0,75 + 0,75%+ legfeljebb 5%/év. Futamidő: Legfeljebb 10 év, maximum 2 év türelmi idővel. MFB Ügynöki hálózatában elérhető kedvezményes hitelek: Mikrohitel plusz Kisvállalkozói Hitel.

Fejlesztések finanszírozása A Pannon Takarékszövetkezet saját forrású fejlesztési hiteléről Gyors hitelbírálat Rugalmas feltételrendszer Akár évre is, türelmi idővel A törlesztések egyedi igényeknek, szezonalitásnak megfelelően alakíthatóak Már kis összegekre is! Kamat: JBA-hoz kötött, a kamatfelár az ügyfél hitelképesség- vizsgálatától, az ún. adósminősítésétől, illetve a felajánlott fedezetek minőségétől függően alakítható. Közvetlenül intézzük az AVHGA készfizető kezességi igényeket!.

Agrárfinanszírozás  Gazdakártya-gazdahitel  Mezőgazdasági támogatások előfinanszírozása  ÚM Agrár Forgóeszköz Hitelprogram  ÚM Agrár Fejlesztési Hitelprogram  MFB Gabona Forgóeszköz Hitelprogram  ÚM TÉSZ Forgóeszköz hitelprogram.

Elérhetőségek Székhely: 2900 Komárom, Igmándi út 45. Üzleti Központ: 2890 Tata, Ady Endre út / Aktív Üzletág 34/ , 34/

Köszönöm a figyelmüket!