A Velencei-tó kerékpáros szemmel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vállalkozó szellem érvényesülése a hazai TDM rendszerben Dr Lőrincz Katalin Dr Raffay Ágnes.
Advertisements

A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
Projekt általános bemutatása
Egy fényképész álma, zene és a tudás néhány gyöngyszeme.
STEP Aktív:…volt egy évünk
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Vác turisztikai attrakciók összefogása a TDM szervezet keretében
Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet
A projekt eredményei, előnyök, változások (3) Dr. Kajdi FerencDr. Martin Polovka Dr. Schmidt RezsőGyőri Tibor Schiller OttíliaTeschner-Kovács Zsófia Dr.
1 A fiatalok művelődési szokásai. 2 A vizsgált korosztály korévenként, 2000-ben és 2004-ben (fő)
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
Mit olvas az utca embere – Mit olvasunk mi?. Bevezetés  Az én személyes kíváncsiságom  Szövegértési kompetencia fejlesztése az 5-8. évfolyamokon (TÁMOP.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Lakner Zoltán.
Biarritz Catering A Biarritz étterem tulajdonosa Berkes Gyula, és jól képzett csapata örömmel vállalja különleges vendégei professzionális gasztronómiai.
Tisza-tó, mint kerékpáros régió
Határ menti társadalmi kapcsolatok a lakossági kérdőívek alapján „A határ mentiségtől az integrált határrégióig” konferencia Liszt Ferenc Konferencia és.
Beköszöntött az éles WebeC „korszak” Szűcs Attila Készpénzlogisztika Január 30.
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
Velencei Termálhotel és Spa. Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb.
Egy helyzetfelmérés terepmunkája, a kerékpáros útvonaltervezés bemutatása kerékpáros szemmel.
Szabadidős tevékenységek /Felmérés készült egy vidéki gimnáziumban, 2006 februárjában/ Civitas Polgár az Európai Demokráciában Csapat: Tetrarchia.
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
Kutatók (fejlesztők) éjszakája -2011
TDM Szakmai Nap november 21.
Edzők válaszai a kérdőíves felmérésre (325 válaszadó)
Angyal, vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
IPPI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZILÁGY MEGYE
Budapest turisztikai marketingje
A Velencei-tó értékei.
A borpiac kibővítése az Internet segítségével Készítette: Fancsali Éva, Sárossy Gábor, Stverteczky András, Szabó István.
szakmérnök hallgatók számára
Alvás Világnapja, március 13. Kiss Katalin, kutatás vezető Szinapszis Kft. Így alszanak a magyarok - Egy piackutatás tanulságai -
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj Motiváció Máshol hogy csinálják? szeptember dr. Német Béla, tudományos munkatárs.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
Az IKT-metria mérőeszköz
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
„ … Hazajött, azt mondta: bocs, de a lejtőn le …” (30Y)
Ifjúsági TERMÉSZET- JÁRÁS Előadó: Berlinger Anita "Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás" „Tudásháló”- a Dél-dunántúli Régióban 2010.
Gyorsjelentés a Kulturális Központok Országos Szövetsége tagintézményeinek felméréséről Kecskemét,
Vásárlók, akik jelenleg Oriflame-kozmetikumokat vásárolnak Új vásárlók, akiket érdekelhet a Wellness by Oriflame Hogyan szólítsa meg őket? Beléptetés nyilvános.
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
Kültéri információs táblarendszer 15 db információs tábla paddal és szeméttárolóval.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
CSALÁDI NAPKÖZIT MŰKÖDTETŐK RÉSZÉRE SZERVEZETT TANFOLYAM.
4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
„KÉT KERÉKEN SZEKSZÁRDON” OKTÓBER 6. Baka György Zöldtárs Alapítvány Elnök.
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
A golf pálya 61 hektáron elterülő, gyönyörű természeti környezetben található, Debrecentől 25 km-re, 25 perc távolságra gépkocsival. 1 Boya Eagles Golf.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
A mi Velencénk: a turisztikai tér és miliő összefüggésrendszerének változásai a „Velencei tó kapujában” Wirth Gábor Doktorandusz SZIE Enyedi György RTDI,
Budapesti liturgiai felmérés 2012 Válaszadók száma: 26 fő.
TÁRSADALMI VERSENYKÉPESSÉG ÉS SIKER A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSI TÉRSÉGEKBEN BARÁTH GABRIELLA PHD TUDOMÁNYOS MUNKATÁRS KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA A MAGYAR.
Közlekedjünk kerékpárral a Balaton körül
A KERÉKPÁROS A KERÉKPÁROSTURIZMUSLEHETŐSÉGEI és Balatonkenese rekreációs térséggé válása Balatoni kerékpáros turisztikai fejlesztések jó gyakorlatának.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
A KERÉKPÁROS TURIZMUS LEHETŐSÉGEI
ÖSSZESÍTŐ A versenyen résztvevő felnőttek kérdőíve KI MIT TUD területi döntő Eger, május 8. 9: az adott állításra vonatkozó információ hiánya 1:
„Nekem a Balaton a Riviéra” – tapasztalatok a balatoni strandellenőrzés kapcsán Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató.
Ahogy én látom a helyi turizmust Radics Vendégház Máza
Kerékpáros fejlesztések Zala megyében
Előadás másolata:

A Velencei-tó kerékpáros szemmel

Tartalom A kerékpárosok száma a Velencei-tónál Kerékpárosok összetétele a Velencei-tónál Mi jellemzi a kerékpáros turistát ? A Velencei-tóra illetve a kölcsönzőnkbe érkező vendégek régiók és célcsoportok szerinti megoszlása A vendégeink véleménye a Velencei-tóról /felmérés/ A felmérés eredménye és értékelése

A kerékpárosok száma fő/csúcsóra egységben a Velencei-tónál Kajtor-csatorna; 280 fő

Kerékpáros forgalom összetétele a Velencei-tó körül - Székesfehérvár irányában hagyják el a kerékpárutat: 46% - Tóparti települések lakosai : 12% - Egy napra érkező kerékpáros : 26% - Itt nyaraló kerékpáros: 16%

Mi jellemzi a kerékpáros turistát ? Egyszerre sportol ,közlekedik és kirándul. Alapos szervezés és felkészülés után érkezik hozzánk. Kéri , hogy segítsünk megtalálni számára a helyi látnivalók közül a leginkább megfelelőt. /belépőket vásárol/ A kerékpáros éhesebb és szomjasabb lesz egy „mezei turistától” , tehát többet fog költeni. - A túra során egy kicsit a táj részévé válik és maradandóbb,mélyebb élményekkel gazdagodik!!

A Velencei-tóra érkező kerékpárosok arányos összetétele 2012 évben Egyénileg: 44% Családok: 21% Iskolai osztályok: 15% Céges rendezvények: 8% - Baráti társaságok: 12%

Kölcsönzőnkbe érkező kerékpárosok %-os megoszlása turisztikai régiók szerint 2011 2012

A vendégek felmérése -50 fő idei évben nálunk járt vendégnek küldtük el kérdőívünket. -23 fő tisztelt meg válaszaival ez 46 %-os eredmény !!! - 13-an családjukkal ,6-an osztályukkal, 4-en baráti társasággal érkeztek hozzánk. -12-en vidékiek,11-en Budapestiek. 17 hölgy és 6 férfi - a legfiatalabb egyetemista a legidősebb nyugdíjas.

A vendégek felmérése 1. Miért a Velencei-tavat választották utazási célként ? -A Velencei-tavat még nem kerékpároztuk körbe. - Nincs messze lakóhelyünktől és szép a táj. - Jól hangzott a program,megfizethető volt az ár. - Gyermekkoromban jártam már ott és ugyanazokat az élményeket éltem át most mint akkor.

A vendégek felmérése 2. Hol találtatok rá erre a bringázási lehetőségre? - Internet(75%) - Munkatársak, barátok ajánlására(21%) - Szórólap , kiállítások(4%)

A vendégek felmérése 3. Mi jut eszetekbe először a Velencei-tóról? Strand,napfény,pihenés. Dinnyés,Pákozd,Sukoró. - Szabadság,bringázás. - Kedvesek az ott élő emberek,csend,nyugalom . - Gyönyörűűű!!!

A vendégek felmérése 4. Mi az, ami pozitív meglepetés volt számotokra? Az északi parton futó kerékpárút és a pihenőhelyek. A kerékpárosok tisztelete a többi közlekedőtől. Szakértelem , szervezettség a program minden állomásán. A kerékpárosok száma és a sok látnivaló Segítőkészség, tanárként én is élvezhettem a kirándulást !

A vendégek felmérése 5. Mi okozott csalódást? A velencei strand lerombolása és az építkezés leállítása. A déli parton a kerékpárút állapota és a kitáblázás hiánya. A szálláshelyek lelakottsága (néhol megállt az idő 1975-nél) - Az lett volna csalódás,ha nem jutok el ide, mondjuk a Fertőről hova tűntek a madarak…..

A vendégek felmérése Előnyei: 6. Milyen előnyei, illetve hátrányai vannak szerinted a tó földrajzi elhelyezkedésének? Előnyei: - A jó megközelíthetőség ,Budapest közelsége. - Változatos domborzat , mégis minden korosztálynak bevállalható a tó kerékpáron való megkerülése. Kulturált „piros” vonatközlekedés. - A történelem,irodalom,geológia,néprajz,madár és rovartan mind-mind egy helyen megtalálható !

A vendégek felmérése Hátrányai: Nem tapasztalt hátrányt. Problémás a tókörüli települések közötti tömegközlekedés. Dinnyés és Pákozd közötti folyamatos szembeszél Kiköptem a tüdőmet a sukorói emelkedőn !

A vendégek felmérése 7. Mennyire voltatok a kerékpárutak minőségével és az útbaigazító táblák kihelyezésével megelégedve? Nincsenek kellően karbantartva a kerékpárutak. Az útjelző táblák nem lehetnek olyan drágák….. Dinnyésről átkelni Pákozd irányába a 7 főúton nem semmi ! - Bíztam a túravezetőinkben , sem a kerékpárút , sem a táblák hiánya nem okozott problémát !

A vendégek felmérése 8. Véleményetek szerint milyen a szálláshelyek ár-érték aránya? Többnyire megfelelő volt . 48% Nem szálltunk meg. 38% - Az adott árhoz nem társult a minőség. 14%

A vendégek felmérése 9. Hogyan voltatok megelégedve a Velencei-tó környezetének tisztaságával?

A vendégek felmérése 10. Milyen kerékpárosokat segítő szolgáltatásokat tudnátok még elképzelni? Több információs tábla és kerékpártároló . Szerviz pontok vagy ezek kitáblázása. Kerékpárbarát éttermek , büfék menükkel. - Kijelölt pontokon /kiskocsma,ABC/ pótgumi+pumpa kihelyezése !

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Összeállította: Teker Zoltán Telefon: 0620/975-5036 Email: tekerzoli@freemail.hu