Amíg a mérésből előrejelzés lesz Mérők Klubja, 2014. április 24. Előadó: Závecz Tibor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dupláz-e a Jobbik? Mérők Klubja, január 30. Előadó: Závecz Tibor.
Advertisements

 Önbevallás szerint liberális (12%)  Szakpolitikai kérdések és értékválasztás alapján liberális  Kapitalista (4%)  Emberi jogi (18%)  Kevesebb, mint.
Kik azok a liberálisok és találnak-e pártot maguknak? A Republikon Intézet konferenciája, február 28. Előadó: Závecz Tibor.
Tamás Kincső, OSZK, Analitikus Feldolgozó Osztály, osztályvezető A részdokumentumok szolgáltatása az ELDORADO-ban ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
É RZELMEK ÉS PREFERENCIÁK Pártok félidőben– A Republikon Intézet konferenciája, április © 2012 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos'
„Gyere közelebb, menekülj el” A politikai szereplőkhöz kötődők és a tőlük távolságot tartók választási motivációi Előadó: Závecz Tibor, Ipsos Közügyek.

Napfényen a „rejtőzködő szavazók” Mérők klubja április 24.
Kamarai prezentáció sablon
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
MATEMATIKA Év eleji felmérés 3. évfolyam
Humánkineziológia szak
Mellár János 5. óra Március 12. v
Edzők válaszai a kérdőíves felmérésre (325 válaszadó)
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
Elektromos mennyiségek mérése
Koordináta transzformációk
A tételek eljuttatása az iskolákba
Alhálózat számítás Osztályok Kezdő Kezdete Vége Alapértelmezett CIDR bitek alhálózati maszk megfelelője A /8 B
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Egyensúlyelmélet Egyensúlyra törekvés Z Z X W Y X Y.
Védőgázas hegesztések
1. IS2PRI2 02/96 B.Könyv SIKER A KÖNYVELÉSHEZ. 2. IS2PRI2 02/96 Mi a B.Könyv KönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDevizaKönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDeviza.
Szerkezeti elemek teherbírásvizsgálata összetett terhelés esetén:
A GYERMEKVÁLLALÁS HATÁSA A CSALÁDI JÖVEDELEMRE MAGYARORSZÁGON Reizer Balázs Béla és Seres Gyula Szociális munka, szociálpolitika szekció április.
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
ÖSSZEFOGLALÓ ELŐADÁS Dr Füst György.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
szakmérnök hallgatók számára
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
A politikai képviselettel és a bal-jobb dimenzióval kapcsolatok attitűdök Enyedi Zsolt (CEU) Részvétel és demokrácia, Politikai Viselkedés Szakosztály,
A évi demográfiai adatok értékelése
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
MÉRŐK KLUBJA Bernát Anikó, Fábián Zoltán (TÁRKI): Bal- és jobboldal: vonzások és választások szeptember 26. Budapest, Kossuth Klub.
Mi várható az EP-választáson? Mandátumbecslés: Európa és Magyarország Krekó Péter, igazgató, Political Capital Institute.
Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? január 30.
Pártok között botladozva az utolsó hetek lehetséges választói mozgásai Mérők Klubja, március 28. Előadó: Závecz Tibor.
A fülke magánya Minden, amit a rejtőzködő választói magatartásról tudni lehet Mérők Klubja, október 26. Előadó: Závecz Tibor.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
2007 július 24.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 június ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
7. Házi feladat megoldása
PEDAGÓGIAI KÍSÉRLET KOOPERATÍV MÓDSZEREK ALAKAMAZÁSA II. OSZTÁLYBAN A MATEMATIKA TANÍTÁSÁBAN ARI LÁSZLÓ II. év- távoktatás.
Gyorsjelentés a Kulturális Központok Országos Szövetsége tagintézményeinek felméréséről Kecskemét,
INTEGRÁCIÓ A FEJEKBEN? A romákkal kapcsolatos lakossági attitűdök Magyarországon Bernát Anikó TARKI Társadalomkutatási Intézet október 25.
A választható portfóliós rendszerre való áttérés tapasztalatai
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
TÁRSADALOMSTATISZTIKA Sztochasztikus kapcsolatok II.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Elektronikus tananyag
Miért készítenek választási prognózist a kutatók? A választók miatt, akik szeretnék tudni, hogy a)kedvenc pártjuk hol áll a versenyben b)melyik párthoz.
Csíki Területi Szervezet Organizaţia Teritorială Ciuc Európai parlamenti választások, 2014 Alegeri europarlamentare, 2014.
Kvantitatív módszerek
Mi várható gazdasági téren? - az ország gazdasági helyzetének megítélése Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon - Szeitl Blanka.
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Parlamenti választások 2014-ben a 10 ezer főnél népesebb települések eredményeinek néhány sajátossága, érdekessége A Politikatörténeti Intézet konferenciája,
1 hónappal az országgyűlési választások előtt Politikatörténti Intézet Dr. Stumpf István március 11.
Baloldali, liberális pártok 2016 elején Reiner Roland
Előadás másolata:

Amíg a mérésből előrejelzés lesz Mérők Klubja, április 24. Előadó: Závecz Tibor

2 összes támogatópártot választóbiztos pártválasztó Fidesz-KDNP34%45%46% kormányváltó baloldal20%26% Jobbik14%18%20% LMP3%4% kisebb pártok4%6%4% nincs preferenciája25% március 28-április 3; 1000 fő, választókorúakra reprezentatív minta 50%

3 Másodlagos preferencia, Diszpreferencia, Szavazási valószínűségek, Politikusok megítélése Kormányváltás szükségessége A kormány teljesítményének megítélése Bal-jobb skálán való önbesorolás Liberális-konzervatív skálán való önbesorolás A Fidesz esetleges kétharmadának megítélése

4 Számolgatásokkal A kérdésekre adott válaszok alapján képeztünk minden kérdezettre vonatkozóan 4 „pártindexet”: ez itt pl. a Jobbik index jobbik1 FrequencyPercentValid Percent Cumulative Percent Valid, ,2, ,6 37,8, ,2 50,0,27939,3 59,3, ,7 84,0,45383,8 87,8,55353,5 91,3,64373,7 95,0,73303,0 98,0,82202,0 100,0 Total ,0

5 A pártindexek, a preferenciák és diszpreferenciák valamint a szavazási valószínűségek együttes alkalmazásával (különböző részvételi arányokat beállítva) módosítottuk a pártpreferenciákat biztos pártválasztó módosítások az adatbázisban Fidesz-KDNP46%45-47% kormányváltó baloldal26%25-28% Jobbik20%19-24% LMP4% kisebb pártok4% Számolgatásokkal

6 Korábbi tapasztalatok figyelembevételével A Fideszt rendre felülmértük; Az LMP és a kormányváltók között valamint a Fidesz és a Jobbik között lehetnek mozgások; A kis települések baloldali szavazói között lehetnek rejtőzködők; Az LMP jól „szokott” hajrázni; A sok egyéni jelöltet indító kis pártok is esélytelenek a bejutásra Intuícióval, megérzéssel

7 Döntések: A Fideszt lejjebb vinni, a tartomány teteje a mért adat körül; A kormányváltókat feljebb vinni, a tartomány alja a mért adat körül; A Jobbikot egyértelműen feljebb vinni, a tartomány alja a mért adat körül; Az LMP esetében megadni a bejutás esélyét biztos pártválasztó módosítások az adatbázisban a becslés Fidesz-KDNP46%45-47%40-45% kormányváltó baloldal 26%25-28%26-31% Jobbik20%19-24%19-23% LMP4% 4-6% kisebb pártok4%