Készítette: Unyatyinszki Csaba

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Lean stratégia gyakorlati megvalósítása
Advertisements

Logisztika alapvetések.
A MINŐSÉG MEGTERVEZÉSE
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
RENDELÉS, VEVŐKISZOLGÁLÁS, E - BUSINESS
Logisztikai rendszerek I.
ALT TÁROLÁS (T) RAKODÁS (R) SZÁLLÍTÁS (S) ANYAGMOZGATÁS ÉS GÉPEI
Tevékenységmenedzsment 1. szeminárium
Raktározás technológiai moduljai
Szolgáltató központok fajtái :
1. A vállalat működésében Ön anyaggazdálkodással foglalkozik
Készítette: Unyatyinszki Csaba
A beszerzés-ellátás logisztikája
Járatütemezési optimalizáció
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
V. A készletezés logisztikája
Értékesítési csatornák
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 6. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Készítette / Author: Tuska Katalin
2011. március 20. Disztribúciós hálózat Zsibrita Mátyás –
Közlekedési logisztika
Logisztika 6.előadás.
Termelés és szolgáltatás 8.előadás. Termelés Termelés: a rendelkezésre álló erőforrások egy részének felhasználása arra, hogy más erőforrásokon tartós.
Mekkora készletet tartsunk?
Feladatmegoldás Készletgazdálkodás.
Szervezet, információs rendszer. Az információs rendszer és a szervezet illeszkedése Mi szervezet? Az egyszerű struktúra Funkcionális felépítés Termék.
10. Készletrendszer.
A termelés egyszerűsített elvi modellje. 1. Termelési főterv elkészítése: konkrét megrendelések vártható értékesítések prognózis-adatai alapján Tételes.
Folyamatok fejlesztése, kiegyensúlyozása Venter Lóránt
Új törekvések a logisztikai közreműködésben
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
infor:COM - Fitté tesszük!
III. A logisztika jövője
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
R A K T Á R O Z Á S TÉMA FELDOLGOZÁSA: > Raktárak célja, fogalma
Termelésmenedzsment Production Management
Kapacitás, átbocsátóképesség, időalapok, az erőforrás nagyság, átfutási idő, a termelő-berendezések térbeli elrendezése. Átfutási idő számítások.
Szilvási Mihály TM Magyarország Kft.
Munkavédelem és controlling
Magyarországi vezetékes szállítás fő vonalai
Készítette: Unyatyinszki Csaba
Komissiózás részműveletei
Készítette: Unyatyinszki Csaba
2009. június Szimulációs Workshop 1 Diszkrét folyamatok modellezése többlépcsős technológiák optimalizálására Ladányi Richárd.
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Forgóeszköz Azok az eszközök, amelyek várhatóan egy évnél rövidebb ideig szolgálják a vállalkozási tevékenységet Főbb csoportjai: a) készletek b) követelések.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Vállalati modellek 2007.
Vállalatgazdaságtan a gyakorlatban Működési terv.
Vállalati Gazdaságtan
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Készletgazdálkodás és logisztika
EGYÜTTMŰKÖDÉS A PIACI IGÉNYEK GAZDASÁGOS KIELÉGÍTÉSÉÉRT „IPARI PARK-SZERŰ” ÉLELMISZERTERMELÉSI RENDSZER GAZDASÁGOSAN.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
ÉRTÉKTEREMTŐ FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE Tóth Attiláné dr. 2015/16 tanév II. félév WSUF Harmadik óra.
MISKOLCI EGYETEM. A TUDÁS ÉS KÖZÖSSÉG CAMPUSA Dr. Bányai Tamás DUÁLIS KÉPZÉS Logisztikai mérnöki BSc Gépészmérnöki és Informatikai Kar.
ÜDVÖZÖLJÜK!.
Mezőgazdasági munkafolyamatok rendszerszemléletű tervezése
Ellátási lánc menedzsment
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
L O G I S Z T I K A A L A P J A I Készítette: Gács Nóra
Tanulási görbék.
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Készítette: Unyatyinszki Csaba Raktározás szükségessége és fejlődése Készítette: Unyatyinszki Csaba 2017.04.04.

Raktározási tevékenység célja Raktározási rendszerek a részfolyamatok összekötő elemei, amelyek a megelőző és követő részfolyamatok anyagáramlás intenzitás változásainak kiegyenlítése céljából árukészleteket gyűjtenek, majd továbbítják a lehetséges legkisebb költséggel. Ezen túl fontos szerepe van a raktározásnak az áruk minőségi, mennyiségi tulajdonságainak megtartásában, sőt értéknővelő funkcióval is rendelkezhet szezonális áruk tárolása során. 2017.04.04.

Áruáramlás időbelisége Egy adott időszakban az ellátó termékkibocsátási üteme megegyezik az ugyanazon időszak termékfelhasználási ütemével, amely folyamatos anyagáramlást eredményez. A termékkibocsátási ütem egy adott időszakon belül nagyobb, mint az ugyanazon időszak termékfelhasználási üteme. Ekkor az időszakosan felesleges terméket raktározni kell. Egy adott időszakban a termékfelhasználás üteme nagyobb, mint az ugyanazon időszak termékkibocsátási üteme. Ilyenkor a többletigényt raktárból kell biztosítani. 2017.04.04.

Okai lehetnek: Idényszerűség a termelésben Idényszerűség a felhasználásban Termék előállításának technológiai tényezői Változó igények kiegyenlítését célzó előgyártás 2017.04.04.

Raktárak helye az ellátási láncban 2017.04.04.

Számítógépes raktártervezés Elvi raktártervezés. Részletes raktártervezés. Létező műveletek optimalizálása. Műveletek újratervezése. Tervezés és irányítás, beleértve a menetrendek megtervezését, a megrendelések kibocsátását és egyéb tényezőket. Készletgazdálkodás, beleértve a megrendelési irányelveket, a ciklus számokat és egyéb szempontokat. Értékteremtő logisztika A tervezés és kivitelezés felgyorsítása 2017.04.04.

Raktározás fejlődési tendenciái 2017.04.04.

Korszerű raktározási rendszerek feladatai 1. a naprakész adatállomány gyors szolgáltatása; a be- és kitárolási műveletek regisztrálása (adminisztrálása); az árufajta készlet-, tárolóhely-, rendelés-, forgalmi, pénzügyi stb. adataival, az ezzel kapcsolatos aktuális információk előállítása; a be- és kitárolással, komissiózással kapcsolatos anyagmozgatási feladatok diszponálása off-line adathordozókon vagy közvetlen (online) irányítással; a tárolóhely-kijelöléssel kapcsolatos egyszerűfeladatok megoldása (pl. a tárolóhely-elérési idők, a fifó-elv, az árucserélődési mutatók figyelembe vétele); 2017.04.04.

Korszerű raktározási rendszerek feladatai 2. a helyfoglalás optimalizálása; az anyagmozgató gépek működésének optimalizálása, szüksége szerinti vezérlése; az optimális készletgazdálkodási stratégiák megvalósítása; készletutánpótlások és kiszállítási igények aktualizálása a szállító és megrendelő partnerek törzs- és forgalmi adatainak kezelése, értékelése; forgalmi statisztikák készítése, ABC-elemzés; pénzügyi tranzakciók kezelése; készletváltozási prognózisok készítése 2017.04.04.

Korszerű raktározási rendszerek feladatai 3. a helyfoglalás optimalizálása; az anyagmozgató gépek működésének optimalizálása, szüksége szerinti vezérlése; az optimális készletgazdálkodási stratégiák megvalósítása; készletutánpótlások és kiszállítási igények aktualizálása a szállító és megrendelő partnerek törzs- és forgalmi adatainak kezelése, értékelése; forgalmi statisztikák készítése, ABC-elemzés; pénzügyi tranzakciók kezelése; készletváltozási prognózisok készítése. 2017.04.04.

Köszönöm a figyelmet! 2017.04.04.