ERP Integrált vállalatirányítási rendszer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Logisztika alapvetések.
Advertisements

Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 4. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
Balatonlelle, Gyártott volumen változása Megrendelések számának változása Miért döntöttünk ERP rendszer bevezetése mellett ? Jelentősen.
? ? ? ? ? Bíró Judit. „MINI” Mobil Információ, Naprakész Irányítás Bíró Judit.
TELLER KERESKEDELMI RENDSZER P2mozisoft.hu Tel: 20/
Integrált Pénzügyi és Számviteli Programrendszer
Készítette: Unyatyinszki Csaba
A projektmenedzsment fogalma
ÉRTÉKESÍTÉSI POLITIKA
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Logisztika 6.előadás.
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Partner a méréstechnikában és az elektronikai tesztelésben.
7. ERP
Benchmarking.
Szervezet, információs rendszer. Az információs rendszer és a szervezet illeszkedése Mi szervezet? Az egyszerű struktúra Funkcionális felépítés Termék.
Infosys v2 Integrált Vállalatirányítási Rendszer
Üzleti intelligencia Kecskemét 2007 ősz. BI Business Intelligence Üzleti Intelligencia Bevételnövelő és költségcsökkentő lehetőségek feltárása, döntéstámogatás.
AXAPTA a Diego-ban Rábe Ágnes Diego – ügyvezető igazgató
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
infor:COM - Fitté tesszük!
III. A logisztika jövője
Innovációs zónák, klaszterek szerepe a regionális fejlesztésekben Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Dr. Nagy Henrietta,
Pénzügyi intézmények kontrollingja
Kontrolling a kutatás-fejlesztésben
Pénz 1. szakasz 2. szakasz 3. szakasz 4. szakasz 5. szakasz
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
Ellenőrzés, visszacsatolás
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Termelésmenedzsment Production Management
Funkciói, feladatai és területei
Minőség menedzsment 6.előadás
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Munkavédelem és controlling
Készítette: Unyatyinszki Csaba
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
Üdvözöljük az IIR Konferencia résztvevőit! IIR Konferencia 2000.
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
? ? ? ? ? Molnár Ferenc Milyen a jó informatikai háttér az ügyfélkezeléshez, ügyfél- információhoz? A jó CRM nélkülözhetetlen.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Vállalati modellek 2007.
Készletgazdálkodás és logisztika
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 5.
EGYÜTTMŰKÖDÉS A PIACI IGÉNYEK GAZDASÁGOS KIELÉGÍTÉSÉÉRT „IPARI PARK-SZERŰ” ÉLELMISZERTERMELÉSI RENDSZER GAZDASÁGOSAN.
Vállalkozásmenedzsment I.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
INNOTRANSZ Mérnöki Iroda Kft. – Informatikai megoldások a környezetvédelemben Nyilvántartás informatikai megoldása a Fémtörvényhez Dr. Romhányi Gábor INNOTRANSZ.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
Operatív menedzsment és versenyképesség
ÜDVÖZÖLJÜK!.
Üzleti terv bemutatása
Ellátási lánc menedzsment
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Termelés tervezési és irányítási rendszer SQL alapon
L O G I S Z T I K A A L A P J A I Készítette: Gács Nóra
MRP számítás.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Első az ügyfél, de hogy érem el?
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Átlátható folyamatok ügyviteli rendszerekkel
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
IRÁNYÍTÁS/ ELLENŐRZÉS
Előadás másolata:

ERP Integrált vállalatirányítási rendszer Az ERP nem (csak) szoftver

Pillanatnyi helyzet Önismeret Környezeti paraméterek Saját szerepünk a vállalkozásban

Vízió Mit szeretnék a vállalkozásommal? Van tervem, elképzelésem? Mi kell a megvalósításához?

Átláthatóság Mit, kinek, mikorra, mennyit, kivel, mennyiért, honnan, mikorra, mennyiért, megérte? Költséghatékony a működésünk? Hol tűnik el a bevétel? Mit tehetünk a változtatás érdekében?

Előrejelzés Hiába vagyunk hatékonyak, ha nem jó terméket gyártunk. Hiába gyártunk kiváló termékeket, ha nem olyat gyártunk amire szükség van. Hiába csökkentjük az állásidőt és gyártási időveszteséget, ha rossz ütemezés miatt nem tudjuk mikor mire van szükség

Mi az ERP Az irányítási eszközök egész vállalkozásra kiterjedő rendszere, amely egyensúlyt teremt a kereslet és a szállítás között. Magában foglalja annak a lehetőségét, hogy a vevőket és a szállítókat teljes ellátási láncba kapcsolja össze. Elősegíti a döntéshozatali folyamatokat. Nagy mértékű integrációt biztosít a vállalkozás funkciói között. Lehetővé teszi, a magasabb színvonalú és hatékonyabb munkavégzést, alacsonyabb költségek és kisebb árukészlet mellett.

ERP folyamatok ERP műveletek, melyek nem részei az ES-nek ES műveletek, melyek nem részei az ERP-nek ERP és ES műveletek Értékesítési előrejelzés Értékesítés és működés szervezés Szállítókat minősítő rendszerek Tervezési rendszerek Működés szervezés Kapacitástervezés Anyagigény tervezés Elosztási igény tervezés Vevői megrendelések bevitele és vállalása Számlák analitika Főkönyv Készpénz menedzsment Vevői kapcsolat menedzsment Humán erőforrás Adattárolás

Az ERP mint szoftver Az ERP szoftver olyan, mint egy golfütő készlet. Az eszközök megszerzése önmagában még nem tesz minket jártassá a kezelésükben, így versenyelőnyhöz sem juttathatnak bennünket. Versenyelőnyhöz az eszközök megfelelő és szinte teljes készletére szükség van.

Bevezetés feltételei Vízió Vezetői eltökéltség Alkalmazotti elkötelezettség Külső segítség igénybevétele Emberi és anyagi források rendelkezésre állása Megfelelő szoftver választása

Választás Igény felmérés Méretünknek megfelelő rendszer választása Partneri viszony a fejlesztőkkel Flexibilis, a várható növekedésünket folyamatosan követni tudó rendszer választása Magyar viszonyokra kifejlesztett szoftver

Funkcionalitás Cikk, személyzeti, eszköz, partner és projekt nyilvántartás Vevő- szállítói analitika, kintlévőség kezelés Bank pénztár analitika Főkönyv Kontrolling Készletgazdálkodás Gyártás tervezés, vezérlés Folyamat szemlélet

ERP Integrált vállalatirányítási rendszer Az ERP nem (csak) szoftver

Elérhetőségek www.ugyREND.hu www.click-on.hu 06-1-469-0000 06-20-204-3300