ISMERKEDÉSI FÓRUMTÉMÁK A 19. SZ. VÉGÉN Fabó Edit Miskolc 2011. november 11.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Erkel Ferenc, Operaház, Bánk Bán
A szeretet himnusz értelmezése
Gyermeked kérései
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
Gondolatok a barátságról
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
( Képváltás kattintásra )
10 RÓZSA SZÁMODRA. Ha ezt az üzenetet megkapod … az azért van, mert különleges ember vagy!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
10 RÓZSA SZÁL Önnek.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Szeretet nélkül Szeretet nélkül élni nem lehet élni nem lehet Merk Mihály Gorog Rita Dalma.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Az öregedés művészete Bendel Beáta Bölön, 2007 október 21.
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Versek
Névnapodra Szeretettel!
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Védőangyal!.
Névnapodra Szeretettel
Drága Édesanyámnak, kit a világon
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Szeitz Kriszta: Mondj igent!.
Lassú Tánc.
Napra Valentin.
FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK...
Társkereső Hölgy keres urat
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Kikészít vagy kiegészít?
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Boldog 2014-et !.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
A boldogság is kegyelemből fakad
Az én szüleim és a te szüleid
Az Élet Igéje július.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Anyák napjára Idézetek.
A BOLDOGSÁG TITKA.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Horoszkóp teszt!.
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Az Élet Igéje augusztus.
Dalt zengnek a rétek, s minden virág,
Ha ezt az üzenetet megkapod …
Énekel: Zdenka Lorencová
Személyiségteszt.
Az Élet Igéje szeptember.
Mt 19,16-30.
Gazdagabb vagy bárkinél,
A csodálatos Az érzéki Az Anya A szerető.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
Tele vagyok, dallal vagyok tele, Nem, mint virággal a rét kebele, Nem mint sugárral, csillaggal az ég: De tartalmával a „poshadt fazék”, Vagy mint csatorna,
Előadás másolata:

ISMERKEDÉSI FÓRUMTÉMÁK A 19. SZ. VÉGÉN Fabó Edit Miskolc november 11.

A „HYMEN” EREDETE  Hymen gyönyörű athéni ifjú, az Olümposzi istenek gyermeke, a házasság istene, a házasulók hozzá intézték nászdalaikat.  A biológiában, az orvostudományban: a „szűzhártya” szakszó.  A 19. században, s a 20. század legelején a házasságkötés görögös neve.

 Az önmaga erejéből boldoguló ember – polgár  Tanácsadók – levelezési útmutatók  Kizárólag nők számára … mert a férfiak a fensőbb iskolákban több alapos képzést nyervén … mint a nők … LEVELEZÉS

LEHETSÉGES TÉMÁK  Irodalom: szépirodalom – színház  Kódolt (virág)nyelv  Művelődés, tanulás  Társasági élet, illem, szórakozás, barátság, szerelem, emberismeret  Egészség- és szépségápolás  Divat, öltözködés, háztartás  Levelezés

 Midőn e … rovatot a … beérkezett k é r d é s e k közlésével megnyitjuk, felkérjük mindazon t. olvasóinkat, kik … v á l a s z t adni tudnának, szíveskedjenek szerkesztőségünkbe küldeni, hogy azután a f e l e l e t e k … megjelenhessenek.... álnév vagy az illetők valódi neve alatt közöltetnek. A HYMEN LEVELEZŐI ROVATA

LEVELEZŐK

IRODALOM  Ki volna hajlandó egy 26 füzetből álló, 10 olajnyomatú képpel ellátott regényt, címe „Kálmán a szegedi lelenc vagy Konstantinápoly rózsája” egy hasonértékű regénnyel elcserélni vagy megvenni. Egy tiszamenti fiatal ember.  Nagyon lekötelezne azon kedves hölgy, vagy udvarias fiatalember, ki szíveskedne velem közölni a „fekete szem éjszakája” című gyönyörű népdal szövegét. Viszont szolgálatát felajánlja Emmike.

IRODALOM

TITKOSSÁG – INTIMITÁS  Idukát kérem, a „Szőke kislány, barna kislány eszem a szentedet” dal szövegével megismertetni; viszont ajánlom a színnyelv, a hónapok szín jelentése vagy a csokrokon levő szalagok magyarázata közül bármelyiket. „Kálmán.”  Ki volna szíves engem is egy titkos írással megismertetni? Viszonzásul a legyező- és zsebkendő nyelvet adom; leveleket a „Hymen” szerk. kérem küldeni. Egy tudni vágyó.

TITKOSSÁG – INTIMITÁS

MŰVELŐDÉS, TANULÁS  Meg lehet-e magán úton furulyázni tanulni? hogy ez nem nőnek való hangszer, azt nem tudom; de én, ahányszor furulyahangot hallok, mindannyiszor tombol bennem az érzelem s nagyon fáj, hogy én nem értek e hangszerhez; úgy érzem, hogy e hangszerbe be tudnám temetni minden bánatomat, s lennék az a régi szilaj, fékezhetlen jó kedvű teremtés. … Azért fordulok azon tisztelt előfizetőtársamhoz, ki ezen hangszer használatában gyakorlott, ha szíveskednék ebbéli nézeteit nyilvánítani: hálás lesz érte a „Kis cigánynő.”  „Kis cigánynő”-nek. Furulyázni magánúton is meg lehet tanulni, de egy kis oktatás nem árt. Azért tehát a megismerkedést szükségesnek is találom. Mindenkor kész szolgája: Szerencsétlen flótás.

MŰVELŐDÉS, TANULÁS

TÁRSASÁG, SZÓRAKOZÁS  A vígkedvű társaskört kedvelem, mindazonáltal táncolni nem tudok. Ki szíveskednék tehát jó tanáccsal szolgálni arra nézve, hogy mit tegyek, miképp nem táncolásom által vígkedvű társaságban föltűnést ne okozzak s annak terhére ne váljak? Ifj. P. P.  Nefelejtsnek. Neved azt diktálta, hogy ne felejtselek el. Óh ne felejts, óh ne felejts, be jó élet van itt Pesten, együtt repdesünk a Csalogánnyal, mert én Pesten vagyok, ki Szendike volt eddig. Repülj hozzánk gyors szárnyakkal, akkor te is madár lehetsz és társaságunkba fogadunk. Végy csókokat a Csalogánytól s Fülemülétől.

TÁRSASÁG, SZÓRAKOZÁS

TÁRSAS KAPCSOLATOK  Ki mondaná meg nekem, lehet-e az olyan férfiúnak hinni, kinek szeme, szája mindig mosolyra áll? Kékszemű Mariska.  Köszönettel tartozom annak, ki megmondja, melyik csók édesebb a lassú vagy a csattanós? Viszontszolgálatát fölajánlja: Borzas Kata.  Borzas Katának. Kérdésére egyenesen felelni nagyon bajos. Akármilyen legyen a csók, lassú vagy csattanós – mindenesetre édes. Különben egyéni dolog az egész. Azt ajánlom, hogy próbálja meg, azután felelhet rá maga. Végső esetben ajánlkozik a próbára Iza. (Különben férfi).

TÁRSAS KAPCSOLATOK

SZÉPSÉG, EGÉSZSÉG  Hogyan lehet kissé megsoványkodni? Boldoggá teszi, ki megmondja kis „Kövér angyal”-t.  A kis „Kövér Angyal”-nak. Ha nagysád kissé megsoványkodni kíván, ajánlom a következő életmódot: keveset alugyék, meleg ágyban ne fekügyék, korán keljen sokat s mindig többet és többet sétáljon, kisebb hegyeket másszon meg, naponta többször tartson testgyakorlatot s ami fő, eledelt lehetőleg kis mértékben vegyen magához, a tejnek teljes mellőzésével. A sikerről biztosítja: Don Caesar.

SZÉPSÉG, EGÉSZSÉG

RUHÁZAT, HÁZTARTÁS  Szőrruhában esett pecsétet mely szerrel lehet tartósan kipusztítani? Takarékos.  Miféle illatszert lenne legcélszerűbb s legelegánsabb ruhás szekrényben használni s különösen a hölgyek mely illatszereket kedvelnek leginkább. Don Juan.  Don Juannak. Egy férfinál hiúságnak tartjuk, bármiféle illatszert is használni, de ha ön mindenáron illatszert akar használni, ajánljuk: jácint, rezeda és ibolyát. Egy menyecske.

RUHÁZAT, HÁZTARTÁS

LEVELEZÉS  Kedélyem igen lehangolt. Melyik hölgy vállalkoznék szellemes levelezés által fölvidámítani s e végből címét és lakhelyét tudatni Lehangolt-tal?  7. Béla úrnak. A „Vasárnapi Lapok” megszűntével, reméllem itt e becses lap zászlója alatt ismét találkozni fogunk. Levelét megkaptam. – Én is szívemből örülök, hogy teljesen véget ért ama kellemetlenség. – Itt e helyen vár választ az önt üdvözlő Don Carlos.  Thermométer. Ön vagy nagyon unta magát, midőn nekem írt, vagy engem akart untatni, hogy az időről referált. Én a thermométert csak szobámban felakasztva szeretem. Rossz-szívű.

LEVELEZÉS

KONKLÚZIÓ  Nagyjából a levelezési tanácsadók témakínálata érvényesült.  1. Meglepetés: vers, dal népszerűsége – az operettek „dalra fakadós” szereplői, mentalitása a korabeli valóságé.  2. Meglepetés: titkos jelnyelvek iránti jelentős igény.  3. Meglepetés: a színház e rovatból kimaradt.  Levelezésre inspiráló témakörök még: barátság, szerelem, társasági élet.  A levelezők többsége szórakozni (l. felejteni, szeretni) akart.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!