PVC ajtó beépítés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KIVITELEZÉS LAKÓHÁZAK. KIVITELEZÉS LAKÓHÁZAK Kivitelezés G B K O M F D N A E L C H csatl.. gerinc Falcsatl.. ablak vápa N szellőző A eresz E csatl.
Advertisements

Vonóhorgos, 4 kerékpáros szállító
Szimmetrikus 3f mennyiségek ábrázolása hatékonyan
Folyadékok és gázok mechanikája
ÉS KÖLTSÉVETÉS KÉSZÍTÉST SEGÍTŐ PROGRAMHOZ.
Geka termékek bemutatása
Biztonsági szabályok Szerelés előtt áramtalanítsd a számítógépet
Hőtechnikai alapok A hővándorlás iránya:
Grzegorz Migacz Stolbud Pruszyński Technológiai Osztály
Mobil légkondicionáló használati útmutató. 2. Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket vásárolta. A készülék használatbavétele.
BEMUTATKOZÁS.
Szendvics panelek tűzteljesítménye Tesztelés és osztályozás
Épületek vízszigetelései
TALAJNEDVESSÉG ELLENI SZIGETELÉS ESETÉN ÁLTALÁNOS RÉTEGRENDEK
„D” modul: Mikrosebészet Célok
35 cm 48 cm cm 35 cm 43 cm literes rozsdamentes (ezüst) acél vödör. Tejüzemek felszerelését értékesítő vállalatok árulják. Megjegyzés. Az.
LAGO SB Medence építés.
Összetett anyagok (KOMPOZITOK).
Metszeti ábrázolás.
Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen
Vasszerkezetek A vas kora.
A MŰSZAKI RAJZKÉSZÍTÉS SZABÁLYAI
Dulácska völgyhíd építésének organizációs terve
Nagy Ádám 9.G. Az egyszerű gépek.
EMC © Farkas György.
Automatikai építőelemek 8.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
KÖZMŰVEK, KERESZTEZÉSEK
Alapvető varrattípusok és speciális varrattechnikák
KINEMATIKAI FELADATOK
30 mm 150 mm a a b b L = 2000 mm Elemi cella: Téglalap, kerekített sarkok lehetségesek Fig
30 mm 150 mm a a b b L = 2000 mm Elemi cella: Téglalap, kerekített sarkok lehetségesek Fig
2009. december 3. Siófok Dr. Bánky Tamás tudományos igazgató
Vizsgálati módszer a homlokzati tűzterjedési határérték meghatározásához november 13. Siófok Dr. Bánky Tamás tudományos igazgató.
Válaszfalak.
A folyadékok tulajdonságainak felhasználása
TSZVSZ nemzetközi tűzvédelmi konferencia Hajdúszoboszló május 27. A homlokzati tűzterjedés szabványos minősítő vizsgálata és fejlesztésének irányai.
Hasonlósággal kapcsolatos szerkesztések
ÖNTÉSZET.
Uránszennyezés a Mecsekben
Csapszegkötés, kúpos kötés
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Használati utasítás az új bikinihez.
Szerelés, javítás A gép összeszerelt alkatrészek sokaságából áll. Ezek műszaki állapota, esetleges hibája befolyásolja, illetve sokszor meghatározza a.
PVC ablak beépítés.
Készítették Építő anyagok Házak,Hidak,Utak Habarcs Cement Vályog.
A TETŐ ÉS AZ ÉPÜLET ENERGIAMÉRLEGE
Implantátum választék Átmérők – 3.75, 4.10 és 4.80mm Hossz – 8, 10, 11.50, 13 és 16mm Katalógus szám – MF9 CREATIV DENTAL BT.
A bikini helyes feladása
Porotherm falazatok A Porotherm falazati rendszer jobb áttekinthetősége érdekében három különböző módon alkothatunk csoportokat: 1. A falazóelem befoglaló.
2.2. ÁTMENŐCSAVAROS ACÉL - FA KAPCSOLATOK
Légvezetékes hálózat építése (9. tétel)
Geodézia BSC 1 Gyors ismertető
SZÖVEGSZERKESZTÉS IV. ~ BEKEZDÉSFORMÁZÁS ~
avagy A napenergia passzív hasznosításának lehetőségei
Antibiogram vizsgálat baktériumtörzsön
Biztosítóberendezések szerkesztése 3
VÁKUUMTECHNIKAI LABORATÓRIUMI GYAKORLATOK Bohátka Sándor és Langer Gábor 11. CSIGAVONALAS (SCROLL) SZIVATTYÚ TISZTÍTÁSA TÁMOP C-12/1/KONV
«PATKÁNYETETŐ LÁDA» 1. 2 cm 26.5 cm 19 cm 11,5 TARTALMAZ: -1 KULCS -1 HOSSZÚ PÁLCA -2 RÖVID PÁLCA SZTENDERD ® Súly: 430 g.
SERENAD ÉPÍTÉSI RENDSZER Orosz Zsuzsanna Ügyvezető Orosz Zoltán Okl. Gépészmérnök, feltaláló.
Betonburkolat építési tapasztalatok
Napkollektor sörös dobozokból
Óra modell készítése Óralap1.
9.16.Tengely, mint forgástest
Csavaros mozgatások Differenciálmenetes mozgatás.
Skála és mutató elemek A tiszta látás távolsága: 25 cm
Tárgyak műszaki ábrázolása Metszeti ábrázolás
Részletes adatok (Tudom, hogy utáljátok… )
Tárgyak műszaki ábrázolása Metszeti ábrázolás
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

PVC ajtó beépítés

1. Előkészítés Csomagolja ki az ajtót és ellenőrizze sértetlenségét. Szerelje fel a zárbetétet (nem tartozék) és a kilincsgarnitúrát (tartozék). Akassza le az ajtószárnyat. Ellenőrizze a zár és a zárbetét könnyű járását.

2. Beépítés tokrögzítő csavarral A nyílászáró tokján készítse el az ajtó rögzítéséhez szükséges furatokat 6mm-es acél fúrószárral úgy, hogy a szélső furatok a szélső pántok, illetve a vízszintes tokrész/küszöb között középen helyezkedjenek el. Középen faltípustől függően további egy (tégla, beton fal) vagy kettő (rossz minőségű falazat, pl. vályog) furat készítése szükséges egyenlő távolságban.

A nyílászáró tokját helyezze az előkészített nyílásba, lehetőleg 0,5-3 cm-es szerelési hézagot tartva.

A tokot ékpárak segítségével ékelje ki a sarkoknál A tokot ékpárak segítségével ékelje ki a sarkoknál. Használjon vízmértéket, és ügyeljen a beépítésnél a függőleges és vízszintes síkok betartására, továbbá arra, hogy a nyílászáró a fallal párhuzamos legyen.

Ezután a tokon korábban elkészített szerelőfuratokon át fúrjon bele a falba és csavarja be a tokrögzítő csavarokat, úgy, hogy ne húzza el a tokszerkezetet.

3. Vasalat finombeállítása A bejárati ajtók finombeállítása nem a beépítési hibák korrigálására való. Javasoljuk, hogy műanyag nyílászáróit szakemberekkel építtessék be, akik a beépítés után a vasalat finombeállítását is elvégzik! Az ajtók gyártásánál az ajtópántok beállításra kerülnek, de szállítás, beépítés során elállítódhatnak. Ezt a szárny és a tok súrlódása, a kilincs nehézkes működése jelzi. Az állításhoz egy 5 mm-es imbusz kulcsot használjon.

Akassza vissza az ajtószárnyat és ellenőrizze, hogy a csukódás akadálymentes-e. Kisebb súrlódás a vasalat finombeállításával korrigálható. A tökéletes hőszigeteléshez ki kell tölteni a nyílászáró szerelési hézagát PUR habbal.

Beépítés ajtóbeszerelő vassal Az előkészítési, illetve a finombeállítási és befejezési fázis a tokrögzítő csavaros beépítéshez hasonlóan történik. Csavarozza fel a műanyag bejárati ajtó tokjára az acél szerelőfüleket a pántoktól mindkét irányban 20-20 cm-nél nem nagyobb távolságra, a többit egyenletesen elosztva cca. 40 cm-enként. A szerelő vasakat hajlítsa meg úgy, hogy a falhoz simuljanak. A nyílászáró tokját helyezze az előkészített nyílásba, lehetőleg 0,5-3 cm-es szerelési hézagot tartva. A tokot ékpárak segítségével ékelje ki a sarkoknál. Használjon vízmértéket, és ügyeljen a beépítésnél a függőleges és vízszintes síkok betartására, továbbá arra, hogy a nyílászáró a fallal párhuzamos legyen. Rögzítse a szerelőfüleket beépítő csavarokkal a falazathoz.

4. Utómunkálatok Az ajtó profilját a szárnyon és a tokon fólia védi. A beépítés után az ajtót célszerű megvédeni a a további építés alatt keletkező szennyeződésektől. Vakolás esetén javasoljuk a teljes felület letakarását védőfóliával, hogy az ajtóra rakódó szennyeződés ne károsítsa a felületet, és ne okozzon vasalat szorulást. A munkálatok befejezése után célszerű a védőfóliát mielőbb eltávolítani, főleg napos helyen, mert a fólia ragasztó anyaga maradandó esztétikai hibákat okozhat.