Közigazgatás-szervezési és Urbanisztikai Tanszék

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális térképek összehasonlítása a gyakorlatban Szabó József – CadMap Kft. GITA 2011 Balatonalmádi.
Advertisements

Értéknövelt mintatermék előállítása és szolgáltatásfejlesztés digitális képekből Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fotogrammetria és Térinformatika.
Közigazgatási reform és távmunka
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
Belváros-Lipótváros Polgármesteri Hivatal egységes szerkezetű rendezési terveinek publikálása, karbantartása ASP szolgáltatás keretében Cselovszki Zoltán.
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
Jövő hálózati megoldások – Future Internet
NIVEA For Men Mobil internet kampány Gábos Anna, NIVEA FOR MEN – a NIVEA férfias oldala…
Speciális adatgyűjtés hadtörténeti GIS-hez
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
Helyzettudatosságra épülő megoldások a közigazgatásban (LBS)
Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u St ép 108. • Telefon: • Telefax: •
KÖNYVEINKKÖNYVEINK M-Government T-Government Közigazgatási portalógia Mobil kormányzati eszközök Latest Technological Ttrends E-rendszerek a köz- igazgatásban.
Workshop az elektronikus viteldíjrendszer közlekedési alkalmazásáról Budapest, december 5. Előadó: Saslics Elemér vezérigazgató Volán Egyesülés A.
Gazdaháló Konferencia, augusztus 30. GPS a kézben – hogyan lesz a területmérésből támogatási kérelem? Markócs József Kereskedelmi igazgató.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Klaszterek gazdasági környezete
területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Dr. Élő Gábor július 9. MKE HKSZ 15. Országos Konferenciája
Kataszter és e-önkormányzat
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program – JINKA 1.3 Dr. Sallai Gyula Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi.
A jövő szoftverélménye Bátorfi Zsolt fejlesztési platform szakértő Microsoft Magyarország Előadó neve.
FOTOGRAMMETRIA és TÉRINFORMATIKA TANSZÉK
ELTE GIS MeetUp 2011 Budapest, április 15..
Projektmunka egy GIS-alapú településvizsgálatban
A HUNAGI lehetséges szerepvállalása a térinformatikai oktatás terén Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás „ Az elmélet és gyakorlat találkozása”
A virtuális technológia alapjai Dr. Horváth László Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar, Alkalmazott.
Informatikai Nyílt Nap Mi a térinformatika? Angol elnevezés: Geographic Information Systems (GIS) Röviden: Digitális térképek összekapcsolása adatokhoz.
Hálózatok és településfunkciók MRTT konferencia okt ,Szeged Korompai Attila, Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdaságföldrajz Tanszék
Google earth és a térinformatika kapcsolata
Ittzés Zsigmond Budapest Airport IT Infrastruktúra manager
A hazai könyvtárak és az Európai Digitális Könyvtár Információs nap a 3. FP7-ICT pályázati felhívásról Budapest, január 29.
Fejlesztések, újdonságok az OSZK MEK Osztályán Networkshop április 11. Eger.
KÖZIGAZGATÁSI URBANISZTIKA I-II.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Észak-magyarországi Operatív Program ( ) Foglalkoztatás Oktatás - nevelés.
„ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban” „ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban ” augusztus.
KISTÉRSÉGEK SZEREPE A TUDÁSALAPÚ TÁRSADALOMBAN Varga Csaba Stratégiakutató Intézet
Önkormányzati WAP-os megoldások Fejre állított ügymenetek Tózsa István – Budai Balázs Benjámin Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kar Közigazgatás-Szervezési.
Az m-kormányzat lehetőségeinek átértékelése, perspektívák 2005 végén Budai Balázs Benjámin Budapesti Corvinus Egyetem – Államigazgatási Kar – Közigazgatás-Szervezési.
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
Kistérségek periódusra vonatkozó fejlesztési tervei 2006.
Térképészet és térinformatika
Térképészeti alapfogalmak, a térképek csoportosítása
Térképészet Szoftvertípusok Zentai László
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Csepeli György Az internetező ember Sajópálfala
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
Általában a technológiáról A Zigbee lapú vezeték nélküli szenzorhálózatok olyan önálló érzékelők összessége, amelyek egy területen szétszórva, rádiós összeköttetés.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
1 Miskolci Egyetem. 2 Matematikai Intézet – Analízis Tsz., Számítástechnika Tsz., Számítóközpont – Analízis Tsz., Alkalmazott Matematikai.
Szélessávú tervek és akciók
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola
Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata : Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés.
Térkép 2..
Regionális és kistérségi e-közigazgatás
Komplex kormányzati cselekvési terv négy pillér mentén – Digitális Magyarország „Networkshop 2015” konferencia Sárospatak.
GEODATA – Baross projekt Bartha Gábor Miskolci Egyetem.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Smart Hospitality a PTE-n Informatikai projektek az egészségügy területén Múlt és jövő Uherkovich Péter - Pécsi Tudományegyetem Informatikai Igazgatóság.
Beszélgetések a településrendezésről TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
E-government megvalósításának feltételei
KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZEKCIÓ
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
Előadás másolata:

Közigazgatás-szervezési és Urbanisztikai Tanszék Dr. Tózsa István Közigazgatás-szervezési és Urbanisztikai Tanszék istvan.tozsa@uni-corvinus.hu E-Government és GIS Az e-közigazgatás térképe E-közigazgatás és GIS Az e-közigazgatás, a közszolgáltatás és a GIS viszonya GIS a közigazgatás és közszolgáltatások területén A GIS az e-közigazgatás jövőképében

E-Government és GIS Az e-közigazgatás térképe E-közigazgatás és GIS Az e-közigazgatás, a közszolgáltatás és a GIS viszonya GIS a közigazgatás és közszolgáltatások területén A GIS az e-közigazgatás jövőképében

E-Government és GIS Az e-közigazgatás térképe E-közigazgatás és GIS Az e-közigazgatás, a közszolgáltatás és a GIS viszonya GIS a közigazgatás és közszolgáltatások területén A GIS az e-közigazgatás jövőképében

CAD

E-Government és GIS Az e-közigazgatás térképe E-közigazgatás és GIS Az e-közigazgatás, a közszolgáltatás és a GIS viszonya GIS a közigazgatás és közszolgáltatások területén A GIS az e-közigazgatás jövőképében

E-közigazgatás Térinformatika Közszolgáltatás

E-Government és GIS Az e-közigazgatás térképe E-közigazgatás és GIS Az e-közigazgatás, a közszolgáltatás és a GIS viszonya GIS a közigazgatás és közszolgáltatások területén A GIS az e-közigazgatás jövőképében

A települési és területi, humán és műszaki közfeladat ellátások összessége = települési infrastruktúra

CAD

E-Government és GIS Az e-közigazgatás térképe E-közigazgatás és GIS Az e-közigazgatás, a közszolgáltatás és a GIS viszonya GIS a közigazgatás és közszolgáltatások területén A GIS az e-közigazgatás jövőképében

INSPIRE Directive on the INfrastructure for SPatial InfoRmation in the European Community (2007 – 2009)

Az új ICT szolgáltatások a terméket (szolgáltatást – közszolgáltatást) a HELYI igényszinteknek megfelelően testre szabják. A tömegközlekedés, közüzem, építésügy stb ICT eszközökkel való penetrációja vezet el az e-government helyzettudatossá válásához.

„Meggyőződésem, hogy szükségünk van a digitális Földre, bolygónk olyan 3 dimenziós, sokféle felbontású ábrázolására, amelyen óriási mennyiségű, földrajzilag azonosítható adatot tüntetünk fel”. Al Gore 1998

Detrekői Ákos 2006 A GIS jövője a hely-specifikus, helyfüggő adatok kultúrájának a terjedésétől függ („digitális Föld” elmélet). Ebben a Google, a Microsoft ingyenes adathálózatai, az intelligens közlekedés, a 3G mobil Internet és a 3D technológia a fő húzóerők.

A Digitális Föld koncepció realizálódása a települési térinformatikában

Ma reggel itt parkolhat legközelebb a 2-es terminálhoz! Ez az Ön lakókörzete

KÖSZÖNÖM! Dr. Tózsa István istvan.tozsa@uni-corvinus.hu