„Best Practices” A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara határmenti projectjei 12.10.18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gazdaságfejlesztés a szlovák- magyar-ukrán hármashatár területén Mihók Gábor, igazgató - Nagykaposi RVSZ Dunaszerdahely, március 04.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Pályázati információs nap Nyugat-Dunántúl GRIP-IT Kádiné Fülöp Erika Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség - Győr, április 4. -
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
dr. Sztruhár Gyula ügyvezető
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Zalai Borút Egyesület N ő a Tudás N ő a Piac Borászok piaci esélynövelése a határmentén.
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
„Két keréken Szatmárban“
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Országgyűlési képviselő
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Országgyűlési képviselő
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Emberi erőforrások közös használata és fejlesztése Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program Emberi erőforrások közös használata.
A taniroda, mint az országok közötti gazdasági kapcsolatok bölcsője Fullérné Verger Renáta március 8.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
Dr Sediviné Balassa Ildikó: JUBILEUM UTÁN A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JÖVŐJE Munkakultúra – Szakképzési Modellek OKTÁV RÁCIÓ február 4-6.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
Innováció-ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban CLEAR.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / )
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
KÜLFÖLDI MUNKAERŐ INTEGRÁCIÓJÁNAK ELŐSEGÍTÉSE – MUNKAVÁLLALÓI IGÉNYEK ÉS A SZAKSZERVEZETEK LEHETŐSÉGEI ÉS SZÁNDÉKAI Agócs Andrea Magyar Szakszervezetek.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A program elméleti hátterének bemutatása Szász Piroska, pedagógiai szakértő Nyiregyháza, 2009 november 13. Két ország, egy cél, közös siker!
A CEPO projekt bemutatása a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem, Baromfiklinika kutatási stratégiájának összefüggésében Michael Hess.
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
A Tourism4C project bemutatása Nagy András Ügyvezető igazgató ZMVA Kick-off találkozó Zalaegerszeg, május
Az M&E Csoport Tagja MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Az M&E Cégcsoport Tagja Stratégiai.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Nemzetközi kereskedelemfejlesztési lehetőségek Ázsiában European Business and Technology Centre EU-Japan Technology Center EU Korea Industrial Cooperation.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Projektbemutató - Debrecen
VÁLLALKOZÓI INKUBÁTORHÁZ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT NYÍREGYHÁZA
Előadás másolata:

„Best Practices” A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara határmenti projectjei 12.10.18.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye elhelyezkedése

Phare-CBC Magyar-Román A project címe: A turizmus fejlesztésének határmenti lehetőségei Romániában, Megvalósítás éve: 2005 A project időtartama: 12 hónap Támogatás összege: 30 540 EUR Project partner: CCIA Satu Mare Résztvevők: 17 román KKV és 17 magyar KKV

A project felépítése 3 napos tanulmányút Szatmár megyében 3 napos tanulmányút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Szakmai konferencia Szatmárnémetiben résztvevők száma: 50 KKV Záró konferencia Nyíregyházán: résztvevők száma: 100 fő Szakmai kiadvány megjelentetése– 1000 példány– magyar, román és angol nyelven

Phare-CBC Magyar-Ukrán A project címe:A turizmusfejlesztés határmenti lehetőségei Ukrajnában Megvalósítás éve: 2005 A project időtartama: 12 hónap Támogatás összege: 31 040 EUR Project partner: Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara Résztvevők: 15 ukrán KKV és 15 magyar KKV

A project felépítése 3 napos tanulmányút Kárpátalján 3 napos tanulmányút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Szakmai konferencia Nyíregyházán résztvevők száma: 50 KKV Záró konferencia Nyíregyházán résztvevők száma: 100 KKV Szakmai kiadvány megjelentetése– 1000 példány– magyar, ukrán és angol nyelven

Interreg III.A HUROSCG A project címe: A magyar és román vállalkozások együttműködését és versenyképességét javító képzések A megvalósítás éve: 2005-2006. A project időtartama: 18 hónap Támogatás összege: 73 000 EUR Project partner: CCIA Satu Mare Résztvevők száma: 50 román és 50 magyar KKV

A project felépítése Résztvevők:10-10 magyar és román KKV 5 vegyes csoportban 4 napos szakmai képzés Nyíregyházán/csoport A képzések témakörei Csapatépítés Marketing Személyiség fejlesztés Értékesítés hatékonyságának növelése Időgazdálkodás Vezetői ismeretek EU-s ismeretek Üzleti tapasztalatcsere

Plato program 2005-2006: határmenti Plato program indítása a Flamand Kormány támogatásával Szatmárnémeti és Nagybánya körzetében A Plato egy speciális támogatás a KKV-k vezetőinek, amely a jelenlegi üzleti kihívásokra irányítja a figyelmet a programban résztvevő nagy cégek képviselőinek támogatásával. A Plato csoportos tanulást, tapasztalatcsere lehetőséget, szakmai tanácsadást, hálózatban működést és üzletfejlesztési tréningeket ajánl a résztvevő KKV-k részére. Az ePLATfOrm project indítása Az e-PLATfOrm honlap kialakításának fő célja a Közép-Európai Plato KKV-k széleskörű hálózatának kialakítása egy erős kapcsolódással flamand partnereinkhez. A honlap intenzív információcserét biztosít a flamand, a magyar, a lengyel, a román, a szlovák és az ukrán cégek között. A honlap különböző együttműködési eszközöket ajánl: online üzleti klub, online fórum kérdésekkel és válaszokkal, a flamand és a közép-európai KKV-k közötti kapcsolatépítési lehetőség, mely különbséget tesz a Plato és a nem Plato tagok között.

Interreg III.A HUSKUA 1. A project címe: A magyar és az ukrán KKV-k együttműködését és versenyképességét javító képzések A megvalósítás éve: 2007. A project időtartama: 12 hónap Támogatás összege: 78 424 EUR Project partner: Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara Résztvevők: 50 ukrán és 50 magyar KKV

A project felépítése Résztvevők:10-10 magyar és ukrán KKV 5 vegyes csoportban 2x2 napos szakmai képzés Nyíregyházán/csoport A képzések témakörei: Csapatépítés Marketing Személyiségfejlesztés Értékesítés hatékonyságának javítása Időgazdálkodás Vezetői ismeretek EU-s ismeretek Üzleti tapasztalatcsere

Interreg III. A HUSKUA 2. A project címe: Plato program Ukrajna A megvalósítás éve : 2006-2008. A project időtartama: 20 hónap Támogatás összege: 73 231EUR Project partner: Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara Résztvevők: 28 ukrán KKV és 4 ukrán nagy cég képviselője („keresztapa”)

A project felépítése Nyitó konferencia Nyíregyházán Csapatépítés Nyíregyházán 2 KKV csoport részére(14 KKV és 2 keresztapa/csoport) 10 havi találkozó Nyíregyházán A havi találkozók fő témakörei: Pénzügyi ismeretek Pályázatírás Kockázatkezelés Nemzetközi kapcsolatok Marketing Vállalkozási ismeretek EU-s ismeretek Záró konferencia Nyíregyházán Szakmai kiadványok megjelentetése-1000 példány- magyar, ukrán és angol nyelven

BEPTRA A project címe: Jó gyakorlatok–szakmai képzések KKV-k részére A megvalósítás éve: 2010-2011 A project időtartama: 12 hónap Támogatás összege : 49 340 EUR Project partner: Szatmárnémeti Kereskedelmi , Ipari és Agrárkamara Résztvevők : 50 román KKV és 50 magyar KKV

A project felépítése Nyitó konferencia Nyíregyházán 4 szakmai képzés Nyíregyházán A képzések témakörei: Kereskedelmi ismerek Élelmiszeripari ismeretek Építőipari ismeretek Humánerőforrás fejlesztési ismeretek Közbenső konferencia Szatmárnémetiben 1 képzés Szatmárnémetiben A képzés témaköre: Turisztikai ismeretek Záró konferencia Nyíregyházán Szakmai kiadványok megjelentetése -1000 példány- magyar, román és angol nyelven

Sz.Sz.B. SMGEO tanulmány elkészítése a geotermikus energia hasznosítására A project címe: A geotermikus energiák hasznosításának lehetőségei Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben Teljes költségvetés: 42.829,19 EUR Támogatás-kamara: 38.080 EUR, román partner: 2.607 EUR A projekt időtartama: 9 hónap. A megvalósítás éve: 2011 A project célja: az érintett határmenti régiók geotermikus forrásainak összegzése, illetve egy megvalósíthatósági tanulmány készítése a források gazdasági hasznosulásáról. Az elkészült tanulmányban feltérképezték a két megye természeti adottságait, amelyek alapján lehetséges a megújuló energiaforrások hasznosítása.

EBCIL program (2009-2011) Leonardo program- a szakképzési legjobb gyakorlatok tanulmányozása A project célja: Feltérképezni és értékelni a határon átnyúló működő szakképzési mobilitási jellemzőket, eszközöket és legjobb gyakorlatokat Növelni az európai városlakók alkalmazhatóságát a gyorsan változó gazdasági környezetben A programban résztvevő partnerek: Belgium-4 szervezet: Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, VDAB, Unizo Gent-Meetjesland, Kaho Sint-Lieven Olaszország-2 szervezet: Friuli-Venezia-Giulia Régió Szakképzési Intézete és Munkaügyi Központja Lengyelország-2 szervezet: Helyi Foglalkoztatási Központ és KKV Magyarország: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szlovákia: Eperjesi Kereskedelmi és Iparkamara A program eredménye: Egy vagy több jó gyakorlat cseréje, alkalmazása, adaptációja, fejlesztése és az ehhez szükséges eszközök kidolgozása és biztosítása.

Go & Learn Program (2012-2014) 12 partner szervezet (2 olasz, 2 belga, 2 német, 2 magyar, 2 szlovák és 2 lengyel) együttműködésével „Go & learn” címmel a Leonardo program keretében nyertünk támogatást . A teljes költségvetés 850.000 Euro, az elnyert támogatás 597.014 Euro. A kamarára eső teljes költségvetés 3 évre vonatkozóan 37.439 Euro, melyből a támogatás 29.952 Euro. A program célja egy tréning katalógus kialakítása valamennyi érdeklődő számára, amely összegyűjti a szakmai gyakorlatok lehetséges helyeit az egyes országokban, amely a szakmát tanulók részére biztosít információkat. A gyakorlati képzőhelyekről egy kiadvány készítése, amely lehetővé teszi az együttműködő országok gyakorlati képzésének és kulturális szokásainak megismertetését a tanulók tapasztalatainak segítségével. (www.goandlearn.eu )

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!