Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
A Munka-Esély Szövetség ajánlata munkaadók számára november.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
TÁMOP Jó pályán projekt miskolci szakmai fórum 1 Matiscsákné dr. Lizák Marianna (MINŐIES Alapítvány, irodavezető): „Jó pályán! Jó gyakorlatok.
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Tehetségpont létrehozása
általános főig. helyettes
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
4) „Ötmuskétás” – Dél-pesti Térség Foglalkoztatási Paktum Cél: Olyan foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása, amelyben a dél-pesti térség kerületei.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Revita Alapítvány. Székhely: Debrecen Alapítás éve: 2003 Működés hatóköre: – Országos hatókörű szolgáltatások – Észak-alföldi régió – Leghátrányosabb.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
„JÓ PÁLYÁN” TÁMOP 5.5.1/A-10/ Uniós pályázati projekt “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A TÁMOP Jó pályán! projekt nyíregyházi szakmai fórum RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, július 16 szombat.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Fogyatékossággal élő hallgatók a Nyíregyházi Főiskolán Göncziné dr. Szabó Terézia „Egyenlő esélyek biztosítása a felsőoktatásban” november 26.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
Konzorciumi együttműködés
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Együtt a változásokért
Előadás másolata:

Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit! Békéscsaba, június 25. Békéscsaba, június TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 1

„ Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” című TÁMOP projekt békéscsabai tapasztalatainak bemutatása, értékelése. A civil szektor szerepe a munkaerő-piaci és esélyegyenlőségi tanácsadásban a Békés Megyei Nők Egyesülete tevékenységének tükrében. Szikora Mihályné Békés Megyei Nők Egyesülete elnöke TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 2

A Békés Megyei Nők Egyesületének célja azoknak a törekvéseknek a támogatása, melyek - a család jogintézményének a védelmét, - a nők társadalmi egyenjogúságának az elősegítését, - a nők fokozottabb közéleti szerepvállalását, - a megyében élő nők összefogását, - kiemelten a nők családi, közéleti, szakmai és új munkavállalási feltételeit javító törekvések támogatását célozzák meg TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 3

A Békés Megyei Nők Egyesületének esélyegyenlőségi és munkaerő-piaci programjai PHARE 2003 „Békés megyei nők munkaerő-piaci helyzetének javítása” - 40 év feletti hölgyek és kisgyermekes anyák munkahelyhez segítése - kiválasztási folyamat - 8 fő mentorálása - tanulmány készítése - folyamatos kapcsolattartás, álláskeresés TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 4

EQUAL „ Az esély bölcsődéje” a nemek közötti munkaerő- piaci különbségek és a foglalkoztatási szegregáció csökkentése FELADATAINK: -Előzetes felmérés a kisgyermekes anyák körében - „Tudod-e jogaid?” címmel jogtár összeállítása -Szociológiai tanulmány elkészítése -Az anyák toborzása, kiválasztása -Felmérés a vállalkozások körében - Munkahelyek felkutatása TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 5

HEFOP 2006 „Egyenlő Esélyek” -A megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő nők munkaerő-piacra való visszatérésének ösztönzése -25 fő parkgondozói és virággondozói képzésen vett részt, -Elhelyezkedési lehetőség a Fiatalok Ápoló és Gondozó Intézeténél. Egyesület feladata: - Esélyegyenlőségi előadás - Vállalkozói ismeretek előadás TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 6

TÁMOP „Együtt a civilekkel a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes rendszerének kialakításáért” OFA A résztvevő civil szervezetek felkészítése az akkreditációra Képzések : április- november. - Dél-Alföldi régió Szeged workshop Nyújtható szolgáltatások: - Munkatanácsadás - Álláskeresési tanácsadás - Álláskeresési klub - Rehabilitációs tanácsadás TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 7

TÁMOP TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 8 „Jó pályán!” az esélyegyenlőség erősítése a munkaerő-piaci részvétel és (re)integráció során ami a kiválasztott csoportok sikeresebb pályaválasztását jelenti. Pályázatban résztvevők: -Szakszervezetek Gazdasági és Társadalomkutatási Intézete Közhasznú Alapítvány -Nők a Holnapért Alapítvány -Regionális Nők Hálózata Egyesület négy régiójában dolgozó Női Civil Szervezet vesz részt a képzések lebonyolításában és mentorálásában.

A békéscsabai képzésen résztvevők demográfiai adatai TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 9

A békéscsabai képzésen résztvevők nem szerinti megoszlása TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 10

A békéscsabai képzésen résztvevőinek családi helyzete TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 11

A békéscsabai képzés résztvevőinek végzettség és nem szerinti megoszlása TÁMOP Jó pályán projekt Békéscsabai szakmai fórum 12

A békéscsabai képzés résztvevőinek munkaerő-piaci helyzet szerinti megoszlása TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 13

Honnan halottak a képzésről TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 14

Miért jött el a képzésre Saját ismeretei bővítésére: Ebben a témában dolgozik: Ettől a képzéstől várja saját elhelyezkedését: Azért mert akkreditált képzés és tanúsítványt ad: Szeretne másokon, környezetén segíteni: Egyéb: A válaszadók között voltak, akik több választ is adtak a kérdésekre TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 15

Kapcsolattartás módjai TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 16

Kapott-e a képzésen kívül más információt is? TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 17

Mennyire felelt meg a képzési helyszín és az ellátás? TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 18

A képzésen elhangzottak, témánként milyen mértékben voltak hasznosak TÁMOP Jó pályán projekt Békéscsabai szakmai fórum 19 Hasznos volt Volt már amit hallottam Új volt az információ Nem volt hasznos Önismeret fejlesztés Pszichoszociális támogatási ismeretek Konfliktuskezelés Álláskeresés a gyakorlatban Gyakorlati ismeretek Munkahelyi kommunikáció Esélyegyenlőség és érdekérvényesítés Jogi ismeretek Munkaerő-piaci ismeretek

Köszönöm a figyelmet! Szikora Mihályné Békés Megyei Nők Egyesülete elnöke Elérhetőség: 06-20/ gmail.com gmail.com TÁMOP Jó pályán projekt békéscsabai szakmai fórum 20