KÖZOP eljárásrendek március 2. után

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Beruházási projektek dokumentációja
VTT programhoz kapcsolódó települések belvíz-védelmi fejlesztései Általános tájékoztató február 17.
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Várpalota elkerülő építése
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Koplányi Emil, PMP Nemzeti Fejlesztési Terv Új Magyarország Fejlesztési Terv ÁROPEKOPGOPKEOPKÖZOPROP TIOPTÁMOP.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
műszaki osztályvezető
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
Bevezetés, akciótervek, pályázatok, végrehajtás, intézményrendszer Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Kiss Pál /04/05 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
1Kőszeg, december 12. Ellenőrzés, kifizetés folyamata Szabó András.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Tájékoztató az ÉÁOP vízrendezési pályázatainak szakmai véleményezéséről.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A KIKSz SZEREPE AZ EU TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁBAN Egyházy Zoltán igazgatói szaktanácsadó Közlekedésfejlesztési.
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
Galovicz Mihály, IH vezető
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
A projektkiválasztás eljárásai
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A DUNA STRATÉGIA AGRÁRLOGISZTIKAI TEENDŐI Fórum november 18. Gyertyán Katalin, KözOP IH Közlekedéslogisztikai fejlesztési lehetőségek a KözOP-ban.
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
A közlekedési infrastruktúra fejlesztése Záhony térségében
4. számú főút Debrecen elkerülő szakasz
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
A végrehajtás operatív kérdései Előadó: Ferenczi Beáta, projektmenedzser Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése.
Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Kutatás-Fejlesztés-Innováció versenypályázati tükör
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
2017. július 5..
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Költségvetés
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
TOP „KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS” A Barcsi közösségfejlesztési stratégia megvalósításának főbb szabályai BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Előadás másolata:

KÖZOP eljárásrendek 2009. március 2. után Szalóki Flórián 2009.04.14.

KÖZOP 2009. március 1-től kikerült a 16/2006 (XII. 28 KÖZOP 2009. március 1-től kikerült a 16/2006 (XII. 28.) MeHVM-PM együttes rendelet „részletes projektjavaslatok kiválasztása” eljárása alól

KÖZOP beruházások gyorsítása, minőség javítása A változtatások okai KÖZOP beruházások gyorsítása, minőség javítása Projekt elfogadás felgyorsítása, pályázati rendszer kiiktatása Egyszerű előkészítési rendszer kialakítása KÖZOP közlekedésfejlesztési projektjei megfelelő előkészítettség és a megvalósítási kockázatok minimalizálása mellett valósulhassanak meg Kifizetések gyors, szabályszerű lebonyolítása 15-30 nap alatt 100%-os helyszíni ellenőrzés mellett Alvállalkozói lánc kifizetésének biztosítása Szektort érintő válság kezelése Mindezen problémákat figyelembe véve a KorIH munkatársai tanácsadók bevonásával új eljárásrendeket dolgoztak ki Hangsúlyozzuk: a kiemelt és a nagy csak jogszabályilag különülnek el ilyen élesen, valójában az utóbbi az előbbi egy alfaja. Ez persze változni fog: nagyprojekt eltűnik, és bármelyik másik 3nak lehet majd alfaja. És van egy visszatérítendő is: a pénzügyi eszköz

„A“ közútfejlesztési projektek Tervzsűri 1) Kiemelt projektek eljárása A Felhívás Érkeztetés, » IH Rögzítés (EMIR), formai ellenõrzés » KIKSZ Benyújtás Tartalmi , elszámolhatósági értékelés (check list, és szempontrendszer» KIKSZ Értékelés Előkészítés B „A“ közútfejlesztési projektek Döntés (Zsűri) „B“ vasút , tömegközlekedés, intermodális kapcsolatok fejlesztése projektek 2) Akciótervi nevesítés Kormányelõterjesztés C Támogatható tevékenységek: megvalósíthatósági tanulmány tanulmányterv tervezés engedélyeztetés (engedélyes tervek és engedélyezési eljárások) Régészet Területszerzés Kiviteli terv készítése Kormánydöntés Feltételek, dokumentumok, műszaki tartalom meghatározása, tervzsűri/tervtanács ajánlásainak érvényesítése, folymatos nyomonkövetés Támogatási szerződés megkötése

Egyszerűsített A-B előkészítési konstrukció Azon kormányhatározatban már nevesített projektek esetében, amelyek megvalósításához nem szükséges építési engedély; a szükséges építési és más szakhatósági engedélyek 2009. március 2-ig rendelkezésre állnak a szükséges engedélyek megszerzéséhez kapcsolódó engedélyezési eljárás folyamatban van (az engedélyezési tervdokumentáció 2009. március 2-ig benyújtásra került az illetékes építési hatósághoz) Kiemelt projekt eljárásrend keretében a kiemelt projektek zsűrije pozitív elbírálásban részesített projektek

Egyszerűsített A-B előkészítési konstrukció A KÖZOP mind az 5 prioritására megnyitva „A” konstrukció: 1. és 3. prioritás „B” konstrukció: 2., 4. és 5. prioritás Kedvezményezettek ugyanazok, mint korábban. 2009 évben 45 Mrd Ft Elszámolható költségek körét maximalizáltuk Vissza nem térítendő, akár 100%-os támogatás Benyújtandó dokumentumok KSZ felé: Adatlap (9 oldal) + nyilatkozatok Benyújtás után KSZ értékeli, döntési javaslatot terjeszt az IH felé, majd TSZ kötéssel zárul

KÖZOP kiemelt projektek eljárásrend Pályázni lehet nem nevesített projektek esetében Támogató levéllel, ha megvalósítási támogatására és nevesítésre pályázik a projektgazda projektötlettel Megvalósíthatósági Tanulmány készítésére projektötlettel előkészítési támogatásra nevesített projektek további előkészítésére, ha a projekt előkészítése már folyamatban van, építési engedély kötelesek, de az engedélyezési eljárás még nem kezdődött el, és a projekt rendelkezik Megvalósíthatósági Tanulmánnyal a projekt előkészítése még nem kezdődött el Korábban már nevesített kivitelezésre váró projektek automatikusan TSZ kötéssel folytatódnak.

KÖZOP kiemelt projektek eljárásrend A KÖZOP mind az 5 prioritására megnyitva „A” konstrukció: 1. és 3. prioritás „B” konstrukció: 2., 4. és 5. prioritás Kedvezményezettek ugyanazok, mint korábban. Elszámolható költségek körét maximalizáltuk Vissza nem térítendő, akár 100%-os támogatás Benyújtandó dokumentumok: Projektcsatorna adatlap Projekt alapító dokumentum + mellékletek (műszaki leírás, ütemterv, költségtábla, stratégiákhoz való illeszkedés)-30 napnál nem régebbi Korábban még nem nevesített projektek esetében RFT, miniszter vagy NFÜ támogatólevél Megvalósíthatósági tanulmány amennyiben rendelkezésre áll nyilatkozatok

KÖZOP kiemelt projektek eljárásrend A szakértők megvizsgálják a javaslatokat az Operatív Programhoz való illeszkedés és az elszámolhatóság szempontjából, és javaslatot tesznek a KÖZOP zsűri felé KÖZOP zsűri javaslatot tesz az IH vezető felé KÖZOP zsűri tagok (KHEM, KIKSZ, NFÜ, RFT, civil) Műszaki szempontból a Közlekedési Építmény Tervtanács (Tervzsűri) vizsgálja

KÖZOP kiemelt projektek eljárásrend Kiemelt projekt zsűri döntési javaslatai: támogatja a Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítését; támogatja a projekt további előkészítését nevesítésre javasolja a kivitelezési projektjavaslatot elutasításra javasolja a projektjavaslatot; a projektjavaslat újraértékelését rendeli el (legfeljebb 1 alkalommal, két új szakértő bevonásával); kivitelezési projekt esetén akciótervi nevesítésre javasolja a projektet, és amennyiben a projekt előkészítési forrásra igényt tart, dönt az egyszerűsített eljárásban való részvételről. Kormány általi nevesítés megfelelően előkészített projektek esetében A folyamat TSZ kötéssel zárul

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!