Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az A vércsoport.
Advertisements

Alap Termékek.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Body Mass Index vagyis Testtömeg index
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
SE ÁOK Családorvosi Tanszék
Egészséges táplálkozás
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Flavon max termékcsalád
Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István
Az elhízás.
Mese a tejről.
Fokozott kardiovaszkuláris kockázatú betegek kezelése június Dr. Andréka Péter Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika.
Hipertóniagondozás folyamata és stratégiája I.
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
A magas vérnyomás Készítette: Simofi-Ilyés Beatrix.
Érelmeszesedés, Szívinfarktus, Sztrók
A főbb anyagcsere betegségek epidemiológiája
Hasnyálmirigy.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Részlegvezető: Dr. Kovács András
A cukorbetegség: világszerte növekvő járvány
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Koszorú- és agyérbetegségek: tények és megelőzés
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
WELLNESS-KARRIER ÚTMUTATÓ
WELLNESS-SZELETEK WELLNESS AKADÉMIA TERMÉK MODUL
Multivitamin és ásványi anyagok EGÉSZSÉG AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Mindannyian szeretnénk egészségesek lenni, és ezt kívánjuk családtagjainknak is. Az új, a szervezet.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
Az életfolyamatok életkori sajátosságai
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
ELHÍZÁS a XXI. század járványa?. A VILÁG LEGNAGYOBB JÁRVÁNYAI PESTIS – a fekete halál Kr.e.430 LEPRA.
A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok megelőzése,rizikófaktorok kiszűrése Előadó: Képíróné Gyarmati Zsuzsanna A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok.
A szervezet energiaforgalma
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Szívünk napja- a Szív Világnapja
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A cukorbetegség.
Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Egészségnapja május 31.
Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi.
A szervezet energiaforgalma
Testi - lelki egyensúly
Egészségkultúra 9. évfolyam
Leletrendező, betegtámogató applikáció Szász Levente – Laborom
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
Az obesitas járványtana Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember István (Szerk.): Népegészségügyi orvostan Az elhízást.
Klikk a folytatáshoz!. Az elmúlt évek során a cukorbetegség diétájának fogalma átértékelődött. A hangsúlyeltolódás lényege elsősorban az, hogy a II. típusú.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
A TÁPLÁLKOZÁS ÖSSZEFÜGGÉSE A KRÓNIKUS BETEGSÉGEKKEL TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Egészséges életmód a születendő gyermek érdekében (az egészségtelen életmód, élvezeti cikkek használatának következményei a születendő.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
Egyedi mérések összegzése
Hasnyálmirigy.
Az éhezés.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
A szervezet energiaforgalma
Therápia segítő program Családorvosi alprogram
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3 Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3. ”Szembesítés” 4. Fogyási terv 5. Utánkövetés a cél!

A túlsúly oka Túlsúly oka: a bevitt kalória több, mint a felhasznált kalória. genetikai adottságok elhízás a családban betegségek, bizonyos gyógyszerek étrend mozgásszegény életmód 1. Mindig tisztázni kell az okokat.

Az elhízás típusai Alma típusú Az alma típusú elhízásnál ún. zsigeri zsír alakul ki. Kockázatai: magas vérnyomás, infarktus, agyvérzés, magas koleszterinszint, cukorbetegség. Körte típusú A körte típusú elhízásnál bőr alatti zsír alakul ki. Kockázatai: mozgásszervi és visszérbetegségek, cellulit.

„Szembesítés” eszköze: mérőszalag Árulkodó jel, ha a derék körfogata nők esetében 80, férfiaknál pedig 90 cm-nél több. Mérvadóbb a derék-csípő arány: nőknél 0,85, férfiaknál pedig a 0,9 feletti érték zsigeri elhízásra utal! 2. Meg kell állapítani, milyen típusú az elhízás.

„Szembesítés” eszköze: mérleg 3. Meg kell állapítani az elhízás mértékét.

Testtömegindex számítás „Szembesítés” Testtömegindex számítás

Fogyási terv A leadni kívánt súly meghatározása. Csodadiéták Természetes súlyvesztés A leadni kívánt súly meghatározása. Az ütemterv kialakítása. Életmódváltás lépéseinek felállítása: étkezés - csökkentett kalória-bevitel mozgás - minimum napi 30 perc Fogyási (ellenőrző) napló elkészítése. Rendszeres találkozók időpontjának kitűzése. 4. A célok kitűzése.

Étkezés - csökkentett kalória-bevitel

Fogyási napló Folyamatos súlykontroll!!!

Utánkövetés Folyamatos súlykontroll. Rendszeres konzultáció a segítővel. A sikertörténet megosztása másokkal.

Miért a Wellness by Oriflame italporok? April 4, 2017 Miért a Wellness by Oriflame italporok? Egyedülálló készítmények mert : 1 adag biztosítja a szervezet napi alapvető tápanyagszükségletét 3 fehérjeforrással rendelkeznek Magas az Omega 3-tartalmuk Alacsony, 28-as GI 1 adag energiatartalma: 65 kcal Csak természetes összetevőkből állnak Eper-/vanília ízesítésű italpor Egy egyedülálló készítmény A hasonló termékek piacán ez az egyedüli készítmény, amely valamennyi, felsorolt termékjellemzővel rendelkezik: Legalább 3 fehérjeforrás Magas Omega 3-tartalom Alacsony GI Csak természetes összetevők Természetes ízek (eper és vanília) Klinikailag igazolt hatás Szabadalmaztatott receptúra Klinikailag igazolt hatékonyságuk Biztosítják a tartós és kiegyensúlyozott energiaszintet Segítik a koncentrációt Csökkentik az édesség utáni vágyat

Kinek ajánljuk az italpor fogyasztását? 3 év fölötti gyerekeknek, felnőtteknek, idős embereknek vegetáriánusoknak gluténérzékenyeknek cukorbetegeknek (6 g szénhidráttartalom figyelembe vételével) táplálkozási zavarokkal küszködőknek…….. Eper-/vaníliaízesítésű italpor – adatok Az Eper-/vaníliaízesítésű italpor egy adagjára, 18 grammra vonatkozó adatok: Energia: 65 kcal / 280 kJ Fehérje: 7,5 g Szénhidrát: 6 g Zsírok: 1,5 g Az összetétel segíti az optimális sejtmegújulási folyamatokat és biztosítja a megfelelő fehérjebevitelt.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok hiánya TÚLSÚLYT okozhat! Amire még szükség van! + Egyes vitaminok és ásványi anyagok hiánya TÚLSÚLYT okozhat! A testben rekedt feldolgozatlan méreganyagok a hízás egyik okaként jelentkezhetnek, illetve nagyban gátolhatják a fogyás folyamatának beindulását.