Rusznák András – ügyvezető, GOE

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hírközlés – Hatóság Szabó Tibor Kompetenciaközpont vezető
Advertisements

Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
... manapság BizSpark WebsiteSpark Empower for ISVs MAPS (Web Solutions Toolkit ) Microsoft Partner Network Regisztrált szintCertified és Gold Certified.
MLBKT Konferenica 2012.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
A kenőanyag igazi szerepe a márkakereskedés életében Varsányi Gyula GÉMOSZ konferencia Győr, május 16.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
CIVIL SZERVEZETEK AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRT. Esélyegyenlőség területei, célcsoportjai Jogszabályok: A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény A fogyatékos.
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Winkler Gyula EP képviselő
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
A magyar biogáz ipar helyzete és lehetőségei
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
Egyes emberi jogok Törökországban
Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez.
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
1 Hűtőközeg, hűtőberendezés ártalmatlanítás A kötelezettek teljesítési fegyelme KvVM workshop Zoltán Attila.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Az uniós csatlakozás után, Schengen előtt
A HULLADÉKKÁ VÁLT GÉPJÁRMŰVEK KEZELÉSE AZ ALCUFER KFT.-NÉL
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
Járműfenntartás I. I. előadás
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
1 Az Európai Unió Agrárpolitikai célkitűzései a kezdetekkor és napjainkban Csordás László.
CEIOPS Solvency II. Accounting/Pillar III working group Közzétételi követelmények Gyöngy Judit
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Dr. Farkas Hilda Főtanácsos KvVM
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
Az elektronikus könyvtárak hálózata Moldován István OSZK MEK Osztály Hódmezővásárhely, július 5-7. Digitalizálási konferencia.
DAT 2006 konferencia A könyvtárak digitális világa szekcióülés Budapest, november 21.
Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
2006 LAKOSZ Jáky Géza & Lanczki Miklós VOC előírások és költség hatékony technológiák a jármű javító fényezésben Május 19. Jáky Géza elnök Lakk Kereskedők.
A hulladékká vált gépjárművek kezelésének egyes kérdései A hulladékká vált gépjárművek kezelésére több magyar jogszabály is vonatkozik, amelyek az Európai.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
A szolgáltatás nemzetközi megvalósulási formáinak elemzése 1.A szolgáltatási „piac” várható változásai: tudományterületi térkép összeállítása, potenciális.
KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET Nonprofit Kft.
Sikeres pályázás az EU-ban - Pályázatírói Információs Nap (2009. április 28., Budapest) NCA-NK-08-D-P-0053 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” NCA-ÖNSZ-08-C-0070 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért Alapítvány Május
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
A közúti ellenőrzés gyakorlata az Európai Unióban „Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” konferencia Budapest, Október 20. Gégény István ORFK.
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerepe
A gyártói felelősség kérdése, avagy miért nem működik a roncsautók visszavétele (Szubjektív vélemény) Kelemen József Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Az autóroncsok egy jelentős része feltételezhetően nem a legális rendszerbe kerül ezer db éves becsült keletkező roncsmennyiség vs db.
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
Az NKP II. ( ) hulladékgazdálkodási céljainak megvalósulása Markó Csaba Környezetgazdasági Főosztály.
Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének Küldöttgyűlése 2006.November 20.
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
2008. November 13. Fazakas András COO A Nav N Go sztori: egy magyar cég a virtuális világpiacon.
Egészség – EU Az Európai Unió közegészségügyi portálja C2 csoport – Egészségügyi tájékoztatás Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság.
EURÓPAI AUTÓSZERVIZEK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE
Nyugat – dunántúli Igazgatóság Értékesítési Osztály A gépjárművek biztosítása múlt jelen jövő.
1 A kémiai biztonság új stratégiája. Európai Unió: Fehér Könyv. REACH. Globális Stratégia: Globális harmonizáció. SAICM. Prof. Dr. Ungváry György.
AGILE COCKTAIL – Shaken or stirred HWSW free!
Jövőkép Hasznos Gábor Kármentesítési referens
The new waves of modernisation of the Hungarian PES
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
Előadás másolata:

Rusznák András – ügyvezető, GOE Gépjárműbontók Országos Egyesülete Nemzetközi konferencia a hulladékká vált gépjárművekről 2007. november 6. A gépjárműbontás helyzete Magyarországon Rusznák András – ügyvezető, GOE

GOE bemutatkozás Alapítva: 2003-ban Bontási átvételi igazolás Alkatrész kereskedelem Hol vannak a járművek? A közös cél Környezetterhelés Összegzés Alapítva: 2003-ban Feladatok: hazai és nemzetközi döntéshozói szinten való érdekképviselet, szakmai kohézió biztosítása Összesen 32 tag az ország egész területéről Egy éve az EGARA tagja 04:36

Bontási átvételi igazolás (elkerülése) GOE bemutatkozás Bontási átvételi igazolás Alkatrész kereskedelem Hol vannak a járművek? A közös cél Környezetterhelés Összegzés Bevezetve: 2004. május 1-től (EU csatlakozás) Célja: a veszélyes hulladéknak minősülő roncs gépjárművek kezelésének nyilvántartása és elszámolhatósága Hamis adatokat tartalmazó adás-vételi szerződések Roncsautók exportja (szintén hamis adatokkal) Jó törvény - rossz betartatás, gyenge szankcionálás GOE megoldás csomag a gépjármű bűnözés ellen 04:36

Alkatrész kereskedelem GOE bemutatkozás Bontási átvételi igazolás Alkatrész kereskedelem Hol vannak a járművek? A közös cél Környezetterhelés Összegzés Ki értékesíthet? Műszaki- vagy használtcikk kereskedések illegálisan tevékenykednek – az interneten is Az ellenőrzés problémái: ki ellenőrzi az illegális vállalkozásokat? Megoldás lehet: a KvVM és az ORFK „Zéró tolerancia” programja 04:36

Az anyag nem vész el, csak átalakul? GOE bemutatkozás Bontási átvételi igazolás Alkatrész kereskedelem Hol vannak a járművek? A közös cél Környezetterhelés Összegzés Majdnem 200.000 ELV évente Cca. 40.000 bontási átvételi igazolás Műszaki totálkár: egy járművön többszörös műszaki totálkár, internetes börzék árszínvonalai A GOE megoldása – zártkörű roncsbörze 04:36

Közös cél és érdek GOE bemutatkozás Bontási átvételi igazolás Alkatrész kereskedelem Hol vannak a járművek? A közös cél Környezetterhelés Összegzés Közös cél: az Európai Unió által előírt 85%-os újrahasznosítási arány elérése Csak schredder eljárással ez nem teljesíthető! Szakemberek bevonása – a GOE szerepe 04:36

Környezetvédelmi kérdések GOE bemutatkozás Bontási átvételi igazolás Alkatrész kereskedelem Hol vannak a járművek? A közös cél Környezet-terhelés Összegzés Csak a szakszerű körülmények között végzett bontás elfogadható Az illegálisan működő vállalkozások több szinten is kárt okoznak: 1: környezetterhelés 2: állami bevételkiesés: több 10 Mrd Ft. 04:36

Összefoglalás GOE bemutatkozás Bontási átvételi igazolás Alkatrész kereskedelem Hol vannak a járművek? A közös cél Környezet-terhelés Összegzés Jövő: a GOE megoldás-csomagjának végleges kidolgozása nemzetközi tapasztalatok széleskörű felhasználásával, ezért 2008. májusában Szegedre várjuk a világ bontós szervezeteit Japántól Amerikán át Ausztráliáig és az EGARA-t: bontósok világtalálkozója Magyarországon! 04:36

E-MULT SYSTEM ARCHITECTURE

Main Functions of the Dynamic Network Management

Common Approach of the Algorithms of Network Management

Holistic E-Mult approach  

PARTNERSHIP and CO-OPERATION in the E-MULT project The E-MULT Consortium offers partnership to: - ELV dismantlers from other EU countries, - Waste treatment companies, - Used Parts’ commerce, - Dismantlers for electric household equipment Please contact : g.kovacs@sztaki.hu Further details: www.emult.prv.pl

Köszönöm a figyelmet! Rusznák András - ügyvezető Gépjárműbontók Országos Egyesülete Iroda: 1051 Hercegprímás utca 13. Tel: (+36) 1 261-8153 E-mail: info@goe.hu Web: www.goe.hu