Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Alsónémedi bemutatása
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Alsónémedi A falu bemutatása
Királyhelmec városunk története
K REFORMÁCIÓ C SZÉKELYUDVARHELY KOLLÉGIUM E M 100 ÉV T.
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Induló képzéseink – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Induló képzéseink 2008/2009-es.
Valamely társadalom fejlettsége feltételezi az egyetemes emberi értékek felvázolásán túl azok teljes mértékű elfogadását, értékesítését. Minden embernek.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Készítette:Tóth Nikolett
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Gimnázium Szigeti épület A kollégium Iskolánk rövid története.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
SAMUNÉ CSERTÁN VALÉRIA intézményvezető
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
Az iskolában csak szakmunkásképzést folytatunk az általános- és középiskolát végzett tanulók számára, illetve végzettség nélkülieknek is van ajánlatunk,
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Óvodai és iskolai szűrő vizsgálatok
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Szarka Zsuzsi
„Ott föntről, ha ránk tekintenek a szüleink, örülnek.”
Zrínyi Ilona Általános iskola
TANULÓI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztés keretében án kitöltött tanulói kérdőívek kiértékelése.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Általános iskola első osztály
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
A közgáz Az 5 legjobb dolog.
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
Nyugodt légkör, barátságos környezet játszóudvar műfüves pálya.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
„ADJ TERET, NYISS UTAT!” – SZOCIÁLIS KOMPETENCIÁKKAL A HÁTRÁNYOK ELLEN avagy Ágota és Ambrus testvérek lettek.
A 2014/15-ös tanév mérései Nemzetközi szint: PISA mérés (15 éves tanulók.) Országos mérések: A köznevelési törvény, a 20/2012 (VIII.31.)EMMI rendelet,
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
Szülői értekezlet 5.B
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Ponte de Lima- Freixo 3. projekttalálkozó (2017. október )
Előadás másolata:

Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri Alsónémedi Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri

Iskolánk története 1971. május 1-jén nyitotta meg kapuit településünk új iskolája. Iskolánk 1992. április 8-án kapta a Széchenyi István nevet, előtte Alsónémedi Általános Iskola volt. 1991-ben Szalkai Lászlóné nyugdíjba vonulása után Zsin Géza lett iskolánk igazgatója. 1999-től iskolánkat Mayer Istvánné irányítja.

Az iskola élete Minden évben különböző táborokat szervez az iskola, és lehetőség nyílik Angliába és Németországba menni. Az oktatás keretein belül logopédus, fejlesztő pedagógus, pszichológus foglalkozik a részképesség-zavarral, magatartási problémákkal küzdő tanulókkal. Délutánonként szakkörökön vehetnek részt a gyerekek. Pl.:labdarúgás,élővilágszakkör, gitár stb.

Iskolánk épülete

Versenyek A megyei versenyen sikerrel szerepelnek tanulóink, de országos helyezés kapcsán Ausztriába, Franciaországba is eljuthatnak diákjaink. Iskolánknak különböző korcsoportú focicsapatai vannak. Nagyon jó helyezéseket érnek el, 4 éve például Franciaországba is kijutottak a 95-96-osok.

Farsang 2009. február 20. Idén iskolánk jelmondata „ Otthonunk a Föld”, ezért az idei felsős farsangon a diákoknak hulladékokból kellett készíteni a jelmezeiket. Az első helyezettek a 8. c-sek lettek, a másodikak a 6. c-sek, a harmadikak a 8. b-sek. Nagyon ötletes jelmezek készültek, a zsűrinek nagyon nehéz volt a döntés. Az idei farsangot is, mint ahogy iskolánkban szokás, a 7.-esek rendezték.

Képek a farsangról

Széchenyi Napok 2009 Mint minden évben, idén is megrendezték iskolánkban a Széchenyi Napokat. A nyitó műsort a 6. évfolyam rendezte, a záróműsort a 8. évfolyam adta. Idén Erdélyből a nagyajtaiak jöttek hozzánk vendégségbe. A Széchenyi napok idén is 3 napig tartott. Hétfőn különféle akadályversenyek voltak, kedden pedig az állatkertbe látogattunk el.

Íme pár kép

Iskolánk udvara Iskolánkban nem csak salakpálya, de műfüves pálya is van ami kevesebb mint 5 éve épült. Az alsós diákoknak csúszda és mászóka is van. Röplabdázni is lehet, de kosárpálya sajnos nincs, de ha minden igaz jövőre az is épül. Az udvar mindig nagyon tiszta és rendezett, a tanulók élvezik a „kinti életet” is.

A jövő Iskolánk egy részét májusban elkezdik lebontani, és helyére egy 3 szintes épületet és egy sportcsarnokot építenek. Ha minden igaz, decemberre el is készülnek. Több mint 20 éve tervben van, hogy iskolánkhoz hozzáépítenek, mert sok diák jár ide és így legalább a Kossuth utcai iskolából jövőre a másodikosok is ide járhatnak. Sajnos mi már jövőre nem itt élvezhetjük az iskolai életet.

Véleményem az iskoláról Nagyon szeretem ezt az iskolát, mert magas szintű az oktatás, kedvesek a tanárok, barátságos a környezet és a diákok is kedvesek. Nagyon örülök, hogy ide járhatok, és ha tehetném még maradnék 1-2 évet… : )

8.B OSZTÁLYOM AZ IDEI FARSANGON