A klíma összeköt bennünket Fórum az éghajlatvédelemről 2007. március 7. KLÍMAPOLITIKA MAGYARORSZÁGON Láng István ______________________________________.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon
Advertisements

Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
OGY Környezetvédelmi Bizottság ülése október 5.
Megújuló energiaforrások Napenergia hasznosítása
1 Éghajlatvédelem a kormányzatban Zágoni Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Delegációs terem, október 13.
Szenior Energetikusok Klubja TÁJÉKOZTATÓ A KLÍMATÖRVÉNY ELŐKÉSZÍTÉSÉRŐL LÁNG ISTVÁN Budapest, január 28.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
A KLÍMAVÁLTOZÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI tudományos konferencia A VAHAVA JELENTÉS FONTOSABB JAVASLATAI Láng István – Csete László – Jolánkai Márton Budapest,
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Nemzeti Közlekedési Stratégia kialakítása Magyarországon Szűcs Lajos, főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály.
Klímaváltozás – a XXI. Század kihívása Magyarországi Klímacsúcs Budapest, február 27. Klímaváltozás és növénytermesztés Jolánkai Márton Szent István.
Az ENSZ klímatárgyalások Kiss Veronika OTDK április
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Létrehozásának körülményei és céljai Regionális fórum, Veszprém, november11. Dr. Szili Katalin, NFFT elnöke.
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
A Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia végrehajtása - nemzetközi folyamatok és hazai feladatok - MeH-MTA Klímafórum május 28.
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
Készítette: Mácsai Cecília Környezettudomány MSc
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
TÁMOP A-11/1/KONV AGRÁRKLÍMA című projekt NYITÓ RENDEZVÉNYE Felkészülés a klímaváltozásra az agráriumban: eddigi kezdeményezések és a kutatás.
Mátyás Csaba szakmai vezető
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
 integratív szakpolitika  ’90-es évek: átértékelt szerep  miért szükséges a környezetvédelmi politika integrációja?  a gazdasági növekedés önmagában.
Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület és Magyarország
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A kommunális statisztikától a klímaváltozás méréséig
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Energiahatékonyság és fenntartható fejlődés
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS MÉRSÉKLÉSÉRE, AZ ÜVEGHÁZ HATÁSÚ GÁZOK EMISSZIÓJÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE SZERVEZŐDŐ NEMZETKÖZI MEGÁLLAPODÁSOK – SIKEREI, KUDARCAI Balogh.
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia. Folyamat Kormányprogramban Kormányprogramban OGY határozat-tervezet OGY határozat-tervezet NÉS koncepció: MTA-EMLA,
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
A klíma összeköt bennünket Fórum az éghajlatvédelemről
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Éghajlatváltozásról MSZOSZ Elnökség március 2.
FaragóTibor: GlobálisKlímaPolitika1 Nemzetközi éghajlatvédelmi együttműködés, a klímapolitikai tárgyalások előzményei, helyzete és kilátásai dr. Faragó.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Néhány ökológiai szempont a tervezett Duna-Tisza csatorna kapcsán (A fő cél a csatorna vagy a vízpótlás?) Dr. Molnár Zsolt és Dr. Biró Marianna botanikus,
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
„Megújuló energia-megújuló vidék” Az agrárgazálkodás lehetőségei a zöld energia előállításában Kovács Kálmán államtitkár Tájékoztató Fórum, Nagykanizsa.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Nagy Sára Környezettudomány Előzmények Globális Légkörkutatási Program (GARP), évi ENSZ-konferencia WMO (CO2 hatása a klímaváltozásra)
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Klímaváltozás – alkalmazkodási stratégiák Bozó László
Szennyező anyagok kibocsátásának trendje
Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram pályázat a szén-dioxid –kvóta bevételekből Március 10. Legény Árpád Projektmenedzser-asszisztens.
Globalizáció és környezeti problémák
Éghajlatváltozás és egészségügyi ellátás Antal Z. László MTA TK Szociológiai Intézet Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS: HAZAI HATÁSOK ÉS VÁLASZOK KvVM-MTA „VAHAVA projekt” SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Budapest, szeptember 15.
ZÖLDEK Klaszter Nemzetközi Konferencia A megújuló energia jövője a Közép-dunántúli régióban Edutus Főiskola,
A globális klímaváltozás mérséklésére, az üvegház hatású gázok emissziójának csökkentésére szerveződő nemzetközi megállapodások sikerei, kudarcai Liebl.
Az EGT és Norvég Alapok jelenlegi időszaka. 2 Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok (FM) es időszaka Támogatási összeg: mintegy 153.
A FELSŐ-TISZA VIDÉKI LAKOSSÁG SEBEZHETŐSÉGE: ÁRVÍZI ÉS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI KOCKÁZATOK Vári Anna - Tamás Pál - Ferencz Zoltán MTA Szociológiai Kutatóintézet.
A 2007-es és a 2013-as IPCC jelentés üzenete, új elemei
Előadás másolata:

A klíma összeköt bennünket Fórum az éghajlatvédelemről március 7. KLÍMAPOLITIKA MAGYARORSZÁGON Láng István ______________________________________ Az előadás illusztrációi megtekinthetők a honlapon

Globális adatok Fosszilis energiahordozókból a légkörbe kibocsátott szén mennyisége százalékban 1985 Villach Konferencia Brundtland Bizottság jelentése Riói Konferencia Kiotói Jegyzőkönyv IPCC 3. jelentése Jelenlegi helyzet 139 Forrás: Vital Signs

A legtöbb szén-dioxid gázt kibocsátó országok milliárd tonna/2003. év Egyesült Államok5,80 Kína4,15 Oroszország1,50 India1,27 Japán 1,23 Németország0,81Magyarország0,06 Kanada0,57 Nagy-Britannia0,56 Dél-Korea0,46 Olaszország0,45 Kiotói Jegyzőkönyv országainak részaránya: 30%

Szén-dioxid kibocsátás Magyarországon /ezer tonnában/ /százalékban/ Magyarország értékesíthető szén-dioxid kvótával rendelkezik. EU irányelv: 2020-ig további 20% csökkentés. Forrás: KSH

Globális adatok Szélsőséges időjárási események okozta gazdasági veszteségek százalékban 1985 Villach Konferencia Brundtland Bizottság jelentése Riói Konferencia Kiotói Jegyzőkönyv IPCC 3. jelentése Jelenlegi helyzet 460 Maximum: % = 204 milliárd US dollár Forrás: Vital Signs

A klímapolitika két nagy cselekvési irányzatra épül fel Üvegházhatású gázok csökkentése /mitigation/ energiatakarékosság energiahatékonyság megújuló energiaforrások erdőtelepítés Alkalmazkodás /adaptation/, beleértve a megelőzést, védekezést, kárelhárítást, veszteségek csökkentését, a károk felszámolását, a helyreállítást. A két cselekvési irányzat időnként összefonódik /pl. lakóépületek hőszigetelése vagy víztakarékos eljárások./

A klímaváltozás összetevői OK Üvegházhatású gázok feldúsulása a légkörben OKOZAT Szélsőséges meteorológiai események gyarapodása KÖVETKEZMÉNY árvíz belvíz aszály szélviharok hőhullámok stb.

A klímapolitika a múltban és jelenben is, elsősorban a csökkentésre koncentrált. Ez helyes és támogatandó, mert a csökkentés a klímaváltozás okát kívánja megszüntetni. Az utóbbi időben növekvő mértékben kerül előtérbe az alkalmazkodás, amely a következményre koncentrál. A magyarországi klímapolitika alapvető szemlélete az legyen, hogy mindkét cselekvési irányzatot egyaránt fontosnak kell megítélni.

Az alkalmazkodás növekvő fontosságát három tényező indokolja: 1.A legdrasztikusabb csökkentés esetén is évre van szükség a légkörben lévő CO 2 gáz mennyiségének stabilizálásához. 2.A következő évtizedekben a szélsőséges meteorológiai események növekvő gazdasági károkat és humán problémákat okoznak. 3.A szélsőséges időjárási események kedvezőtlen hatásai összefonódnak a káros emberi tevékenységekkel. / Magyarországi példa a Homokhátság esete/ Forrás: Nature február 8. vol. 445.

A csökkentés és az alkalmazkodás legfontosabb összefonódó területei –energetika –közlekedés –települések, épületek –kritikus infrastruktúra –mezőgazdaság és erdészet –életmód, fogyasztási szokások

A klímahatások vonatkozásában különös figyelmet érdemel: –az érzékenység –a tűrőképesség –a sérülékenység A Környezeti Stratégia Vizsgálatoknál fel kell erősíteni a jövőben a klímahatások típusainak elemzését. Mindez egyúttal elősegíti a fenntartható fejlődés megvalósulását.

A klímapolitika nem önálló szakpolitika. A klímapolitika integrálódjon a szakpolitikákba, azok fejlesztési terveibe és koncepciójába. Ilyenek elsősorban: energetika közlekedés településfejlesztés régiók és kistérségek vízgazdálkodás agrár- és vidékfejlesztés természetvédelem környezet-egészségügy kárenyhítési pénzügyi alapok oktatás, ismeretterjesztés nemzetközi kapcsolatok klíma-kommunikáció katasztrófavédelem

Az éghajlatváltozásra való sikeres felkészüléshez fejleszteni szükséges: –a meteorológiai megfigyelések, adatgyűjtések rendszereit, a légkörkutatást, a regionális és globális klíma-modellezéseket; –a klímahatások interdiszciplináris kutatását; –a kibocsátás-csökkentés műszaki, innovációs és gazdasági lehetőségeit; –az alkalmazkodás természeti, gazdasági és társadalmi vonatkozásainak kutatását.

KvVM – MTA közös kutatási vállalkozása a VAHAVA projekt volt. /2003 – 2006/ A projekt legfontosabb javaslata: az Országgyűlés fogadja el 2007-ben a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát. A javaslatot a Kormány felvette munkatervébe. A munka megkezdődött a KvVM-ben.

Néhány gondolat a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiához Alapvető irányelvek évre Kormányzati cselekvési akciók 2-3 évenként Csökkentés és alkalmazkodás együttesen szerepeljen Garanciarendszerek épüljenek be a Stratégiába: –A kormány beszámolási kötelezettsége az Országgyűlésnek –Ellenőrzési mechanizmusok –Klímapolitikai Tanácsadó Testület /vagy Országos Éghajlatváltozási Bizottság/ létrehozása –Társadalmi nyilvánosság a végrehajtás folyamatában

Az éghajlatváltozásra való felkészüléshez és a klímapolitika sikeres megvalósításához három megállapodás szükséges: –Politikai konszenzus –Szakmai konszenzus –Társadalmi konszenzus

KÖSZÖNÖM SZÍVES FIGYELMÜKET! ____. ____ Az előadás illusztrációi megtekinthetők a honlapon.