Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola Tájékoztató a kétszintű érettségiről és az átalakult felsőoktatási rendszerről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 2.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
Felvételi tájékoztató 2011 Felvételi Felvételi tájékoztató 2011 A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató szeptemberben.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Felvételi eljárás Felvételi tájékoztató megjelenése  december 31-éig elektronikus formában ( Jelentkezés a 2014.
. Az általános felsőoktatási felvételi eljárás 2012-ben Stéger Csilla főosztályvezető Oktatási Hivatal - Felsőoktatási Főosztály Pécs, december 5.
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
A felvételi és érettségi kapcsolata január 11. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE TTK Nyílt Nap.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2006 Előadó: Dr. Mang Béla felsőoktatási helyettes államtitkár.
A tételek eljuttatása az iskolákba
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Nyílt Nap december 18. Tanulmányi és Információs Központ: Kongresszusi terem.
2010. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
2008. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA. KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ középszintű emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA Feltétele: a tanuló.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
1 Emelt szint – továbbtanulás Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Felvételi pontszámítás. A pontszámítás alapját a középiskolai eredmények és az érettségi teljesítmény adják, amelyek például emelt szintű érettségiért,
Jogszabályok 100/1997. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzata: 100/1997. (VI.13) Korm. rendelet 269/2000. A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak.
A FELVÉTELI PONTSZÁMÍTÁSI MÓDSZER VÁLTOZÁSAI 2007/2008-BAN
Felvételi pontok számítása alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre A felvételi összpontszámot, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredményt.
Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. (12.) évfolyamra
Tájékoztató a kétszintű érettségiről és az átalakult felsőoktatási rendszerről A tájékoztató anyag Pongrácz László diáinak felhasználásával és kiegészítésével.
Centenárium 100 év Tájékoztató a kétszintű érettségiről és az átalakult felsőoktatási rendszerről (2013-tól) A tájékoztató anyag Pongrácz László és Bakos.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
Emelt- vagy középszintű felkészítés? Szülői értekezlet Lovassy László Gimnázium március 1.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015
Érettségi-felvételi tájékoztató
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Célja: - az utolsó két évfolyamon heti plusz két órában az emelt szintű érettségihez szükséges többletismeretek.
Felvételi eljárás 2015.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Néhány szó az új felsőoktatási képzési rendszer bevezetéséről A Magyar Köztársaság Országgyűlése október 10-én elfogadta a felsőoktatásról szóló.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Tájékoztató a kétszintű érettségiről és a felvételiről december 10. JAG.
JAG. ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő:február 15. Jelentkezés:iskolában, jegyzőnél JAG FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Érettségire készülünk! 2008/2009. tanév Írásbeli vizsgák: május 4 –től Szóbeli vizsgák: június 22 – 24.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
Aktuális információk az érettségi, felvételi rendszerben
Kétszintű érettségi.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Felsőoktatási felvételi eljárás 2018
Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról február 21.
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2019/2020.
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Merre tovább a középiskola után?
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola Tájékoztató a kétszintű érettségiről és az átalakult felsőoktatási rendszerről

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola től nincs külön felvételi és érettségi. A tanulók - választásuk szerint - emelt és közép szinten érettségizhetnek. A felsőoktatási intézmények kötelesek elfogadni az érettségit felvételiként. A felsőoktatási intézmények maguk szabhatják meg, hogy mely tárgyból és milyen szintű érettségi vizsgával kell rendelkezniük a tanulóknak.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola Ma csak az ún. régi Bölcsész-2 szakcsoport ír elő emelt szintű érettségit. Az emelt szintű érettségi nehezebb a középszintűnél, de alacsonyabb % határtól lehet érte jobb jegyet kapni és tantárgyanként +7 pontot jár érte, ha az legalább közepes eredményű, és annak alapján számolják ki a felsőoktatási intézmények a jelentkező szerezett pontját.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 2. Öt tantárgyból kell érettségi vizsgát tenni :  matematika,  magyar,  történelem,  1 idegen nyelv,  1 választható tantárgy (akár testnevelés vagy ének is lehet).

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola Érettségi vizsgát azokból a tantárgyakból lehet tenni:  amelynek adott iskola által előírt követelményeit a tanuló teljesítette,  és azt bizonyítványba beírt osztályzattal igazolni tudja.  Lehet, hogy ezt a tárgyat nem tanulja iskolai keretben.  Lehet, hogy tanulta, de ebből a tárgyból az iskola nem készít fel érettségire.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola KÖZÉPSZINT EMELTSZINT MAGYARí szMAGYARí sz J MATEMATIKAí -MATEMATIKAí sz J TÖRTÉNELEMí szTÖRTÉNELEMí sz J ÖSSZES ÁLTALUNK TANÍTOTT NYELVí szANGOL v NÉMETí sz J Fizika (1 óra kisérl.)í szfizikaí sz J Kémia (1 óra kisérl.)í szkémiaí sz J Biológia (1óra kisérl.)í szbiológiaí sz J Földrajz (1óra kisérl.) í szföldrajzí sz J informatika gy sz informatika gy sz J (12. évf.+2ó) (csak az info.) rajz így sz énekgyí sz (12. évf.+2ó)) ének gyí sz rajzígy sz (12. évf.+2ó)

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 4. Érettségi jegyek Középszint (É%)Emelt szint (É%) %60-100% %47-59% %33-46% %20-32%

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 5. Az érettségi teljesítmény felvételi pontokká váltása (szerzett pont) É%Közép szintű Emelt szintűFelvételi p. jegy jegy %5530 pont 85-89%5529 pont 80-84%5528 pont 75-79%4527 pont 70-74%4526 pont 65-69%4525 pont 60-64%4524 pont 55-59%3423 pont ………… 20-24%2216 pont

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 6. Felvételi pontszámok számítása Hozott pontok: 11. és 12. (vagy utolsó két) évfolyam végén magyar, történelem, matematika, idegen nyelv és egy választott tárgy jegyeinek összege (max. 50pont) + az érettségi jegyek átlagának kétszerese kerekítve (max. 10 pont). Így összesen 60 pont vihető. (Jelölés: H) Szerzett pontok: a szakcsoportonként/alapszakonként előírt két tantárgyból tantárgyanként pont, összesen 60 pont. (Jelölés: SZ) Szerzett plusz pontok (többletpont) (max. 24). (Jelölés SZP)

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 7. Összpontszám kiszámítása  Két mód  H + SZ + SZP= =144  2 x SZ + SZP=2X60+24=144  Mindenkinek azt számítják ami az előnyösebb

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 8. Többletpont (1) A szakcsoportnál/alapszaknál előírt tantárgyakból – legfeljebb két tantárgyért –, legalább 3-as, emelt szintű érettségi vizsga esetén tantárgyanként +7 pont (max. 14 pont) (kivéve, ha az adott szakon jelentkezési feltétel az emelt szintű vizsga) Ha az adott szakon egy érettségi tárgy alapján határozzák meg a szerzett pontot, akkor azért az emelt szintű érettségiért 14 többletpont jár az előző feltételek teljesülése esetén.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 8. Többletpont (2) Nyelvvizsgáért 1. Legfeljebb két nyelvvizsga bizonyítvány alapján jár többletpont. 2. Középfokú C típusú nyelvvizsgáért 7 pont, felsőfokú C típusú nyelvvizsgáért 10 pont jár. Nyelvtudásért maximum 20 pontot lehet kapni.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 9. Nyelvvizsga Az emelt szintű idegen nyelvi érettségi középfokú "C" típusú egynyelvű érettséginek számít. Azok a tanulók, akik teljesítették az alábbi követelményeket:  A őszi vizsgaidőszakig a középfokú „C” típusú nyelvvizsgát tettek  teljesítették az iskola helyi tantervében 4 évre előírt követelményeit,  2005 augusztus 31-ig jelentkeztek előrehozott emelt szintű érettségire, automatikusan - érettségi vizsga tényleges letétele nélkül - már 2005-ben emelt szintű 100%-os 5-ös osztályzatú érettségi vizsgát szereznek az adott idegen nyelvből.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 10. Új elemek Változások 2006-ban: többletpontok,  tanulmányi versenyen elért eredmények,  minimum ponthatár, Változások 2008-tól  kötelező két érettségi alapján számolni a szerzett pontot,  nyelvvizsgáért járó pontok maximalizálása, 10 pont kapható,

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 11. Az érettségi vizsga időszakai, és helyszínei rendes, előrehozott, kiegészítő, szintemelő, pótló, javító, ismétlő f,már m,j o,n on o,n m,j: május-június középiskolák és vizsgaközpontok o,n: október-november kijelölt középiskolák f,már: február- márciusvizsgaközpontok

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 12. Dilemmák: Közép vagy emeltszintű érettségi? Elég lesz-e a középszintű érettségi a bekerüléshez (max. 120 pont), esetleg nyelvvizsgákkal (max 140 pont)?  és a bennmaradáshoz? Mit is válasszak? Aki jól felkészült, és nagy presztízsű egyetem népszerű szakjára kíván bejutni, ott ajánlott az emelt szintű érettségi letétele.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 13. A felvételi/érettségi jelentkezés menete 1)A téli szünet előtt megérkeznek a felvételi tájékoztatók. 2)A téli szünetben a család hozza meg a szükséges döntéseket! 3)Január közepéig minden osztályban az igazgatóhelyettes tart egy felvételi/érettségi jelentkezéshez szükséges tájékoztatót. 4)Január közepéig minden tanuló kap egy nem véglegesített érettségi jelentkezési lapot melyen előzetesen jelzi érettségi szándékait. 5)A végleges érettségi jelentkezési lapot, febr. 13-ig aláírva kell leadni az osztályfőnököknek. 6)A felvételi jelentkezés ezzel párhuzamosan folyik, (interneten is lehet) az iskola ezzel kapcsolatban semmiféle továbbítási feladatot nem vállal. 7)Mindkét eljárás befejezésének határideje febr. 15.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 14. Mi volt eddig a felsőoktatásban (1)

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 14. Mi volt eddig a felsőoktatásban (2) ? Szakcsoportok – vizsgatárgyak és szintjük  Műszaki  Bölcsész 2 Szakok, szakpárok  Mérnök-fizikus, építőmérnöki, stb.  Angol nyelv és irodalom, német nyelv és irodalom, stb.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 15. Új, lineáris képzési szerkezet 6-8 FÉLÉV ALAPKÉPZÉS EGY-EGY KÉPZÉSI ÁGA 2-4 FÉLÉV MESTERKÉPZÉS

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 16. Mi lesz a felvételi tájékoztatóban? Az új bolognai rendszerű szakok jelennek meg! Alapszakok (BSc, BA). Osztatlan képzés (orvos, jogász, építész). Néhány területen megjelenik a második ciklus, a mesterképzés ismertetése is. Új fogalomként megjelenik a szakirány. A művészeti képzésben még lesz egyetemi-főiskolai képzés. Keresztféléves képzésként indulhatnak hagyományos szakok.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 17. Mire jelentkezünk most? A korábbi szakcsoportok helyett:  képzési terület,  képzési ág,  alapszak,  néhány helyen szakirány. Alapszakra kell jelentkezni, minden intézmény közli azt, hogy azon belül milyen szakirányai vannak. A bölcsészettudományi területen néhány alapszakon belül szakirányra lehet jelentkezni.

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 18. Néhány példa Történelem alapszak – az ide tartozó szakirányok, melyek korábban önálló szakként működtek: levéltár, muzeológia, régészet, Ápolás és betegellátás - az ide tartozó szakirányok, melyek korábban önálló szakként működtek: ápoló, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt, Szakirányra kell majd jelentkezni például a romanisztika bölcsész alapszakon belül. Külön jelentkezési hely lesz a francia, olasz, portugál, román, spanyol szakirány,

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola Lássunk ilyet! www. felvi.hu Felvételizni szeretnék Középtájon, jobb oldalon

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola 19. Tanárképzés! Szakmai konszenzus van abban, hogy tanári képesítést csak a második ciklusban lehet szerezni, mégpedig kétszakos formában, Ma: felveszik a jelentkezőt egy vagy kétszakos tanári képzésre és négy vagy öt év múlva megkapja az oklevelét, ami vagy az általános iskolára vagy a középiskolára ad jogosítványt a számára, Jövő 1: felveszik a jelentkezőt egyszakos alapszakra, a tanulmányai során felveheti egy második szak ismereteit és előtanulmányként pedagógiai és pszichológiai tárgyakat vehet fel, Jövő 2: új felvételi eljárással felveszik a jelentkezőt a második ciklusra, két szak szakmai tárgyait és a tanári mesterség elemeit tanulja, kétszakos tanári oklevelet kap, gyakorlati képzést követően,

Tájékoztató a kétszintű érettségiről Janus Pannonius Gimnázium és Szakközépiskola Köszönöm a figyelmet! Várom kérdéseiket!