Európai Uniós vetélkedő Budakeszi Könyvtár 2007/I.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

Keresőrendszerek.
ITE az innovatív Tudás Egyeteme az Innováció Innovációja Innovatív kérdések és válaszok a fenntartható gazdasági, társadalmi, környezeti-ökológiai, kulturális.
MRTT VII. Vándorgyűlés Szabadka, november Az Európai Területi Együttműködés Programok stratégiai kérdései Dr. Hámory Jenő.
Szeretem a könyvtáram!.
A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
1 Európai Nukleáris Kutatási Szervezet Európai Részecskefizikai Laboratórium CERN: Tudomány és technológia gyorsítója.
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Internet Felépítése, működése.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Compliance Önálló Főosztály Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai az OTP Bankban Michnai András igazgató Budapest, április 16.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Az Európai Unió nyelvpolitikája
2008. október 30.Európai Fogyasztói Központ Magyarország Morvay György.
Szóbeli érettségi tétel (középszint) Témakör: Nyelvi szintek Tétel: A mellérendelő összetett mondatok mint logikai-tartalmi viszonyok A tétel forrása:
ÖSSZEFOGLALÓ FELADATOK
Tájékozódást segítő eszközök a könyvtárban; katalógusok és adatbázisok
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika június 21.
EU II..
EU IV.. Európa Parlament – Strassbourg Titkársága - Luxemburg - tagországok állampolgárai választják a tagjait (Magyarország 23 fő) - elfogadja a költségvetést.
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
A hazai könyvtárak és az Európai Digitális Könyvtár Információs nap a 3. FP7-ICT pályázati felhívásról Budapest, január 29.
TRANZITOLÓGIA IV. ELŐADÁS
SOMATI KFT CSEH KÖZTÁRSASÁG MINŐSÍTÉS. A SOMATI KFT termékek minősítési ellenőrzését végzi európai uniós szabványok alapján, miáltal a minősített termékeket.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
„Varázslatos természet” projekt
Számítógép-kezelői tanfolyam VFMK
EU szabályozás SZENNYEZETT TERÜLETEKET ÉRINTŐ UNIÓS JOGSZABÁLYOK.
Varga Mihály december december 19. Felzárkózás nélküli megszorítás.
A KÖNYVTÁR – KAPU A VILÁGRA A Halis István Városi bemutatói 2003.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
vezérigazgató-helyettes
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
♫ Kapcsold be a hangszórókat! ♫ Kapcsold be a hangszórókat!
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
MKE XXXI. Vándorgyűlés, Papa Tankönyvek a könyvtárosképzésben Tóvári Judit főiskolai tanár Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger Tóvári Judit.
Egyszerűen a devizákkal
Köszöntjük vendégeinket!. „A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Készítette: Karácsony Péter
A fogyatékkal élők integrációjának kérdése Románia EU csatlakozása után.
A könyvtár, mint az információs társadalom stratégiai tényezője Dr. Tóvári Judit
DUNA STRATÉGIA … Szilvássy István, Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége Nagymegyer, október 19.
Szabadkereskedelmi társulások
Ukrajna Ukrajna Magyarország legnagyobb szom- szédja, és ilyen szempontból a leg- nagyobb potenciállal rendelkező partnere, mely óriási felvásárlói piaccal.
AZ EURÓPAI UNIÓ ÉS AZ EU PÉNZEI. Az Európai Unió: 500 millió ember – 28 ország Az Európai Unió tagállamai Tagjelölt országok és potenciális tagjelöltek.
 Európai Digitális könyvtár (EDK)-2008  Angol nyelven  Europeana iroda a Holland Nemzeti könyvtárban kapott helyet  Digitális dokumentumok leírásai.
Euler 3D térgeometriai szerkesztő és szemléltető program
Országos Széchényi Könyvtár
Európai Uniós ismeretek
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Az Előcsatlakozási Alapok és a Közösségi Kezdeményezések rendszere
KÖNYVEK TUSÁJA ELSŐ FORDULÓ - BÓNUSZFELADAT
PROKO karácsonyi KVÍZ NEVEZETESSÉGEK.
Jó reggelt! ADVENT 2..
Megszólal az Újév Tommy prezentációja ♫ Kapcsold be a hangszórókat!
Főhős Neve: Flupi Foglalkozása: repülő hal
Európai Parlament – a polgárok érdekképviselete
Előadás másolata:

Európai Uniós vetélkedő Budakeszi Könyvtár 2007/I.

A válaszokat a feladatlap megfelelő rovatába írd! Használhatod az ajánlott irodalom bármelyik segítségét.

Ajánlott irodalom: Könyvek: Bács Gyula: Bulgária (Útikönyvek sorozat) Románia (Útikönyvek sorozat) Sós Judit: Bolgár tengerpart Reisach-Köthe: Európa Deutschland, Schweiz, Österreich, Europa : Strassenatlas Europa-Europe : Strassenatlas Az itt felsorolt irodalmat a gyermekkönyvtárban találod meg. Interneten: /Testvérvárosaink/

Sorold fel az EU tagországait!

Honnan kapta a nevét Európa?

Melyek az EU alapító országai ?

Mit jelent a CE-jel (Certificat Européenne) a kereskedelemben?

Mióta érvényes fizetőeszköz az Euro?

Mi nem található az eurós bankjegyeken? Híd, kapu vagy portré?

Mikor ünnepeljük az Európa napot?

Mikor vették fel Svájcot az EU-ba?

Melyek a tagjelölt országok?

Köszönjük a részvételt! Látogass el hozzánk máskor is!