Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége 2008. november.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EQUAL 11 Aktív MŰHELY Főpályázó: Kézenfogva Alapítvány
Advertisements

RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A Munka-Esély Szövetség ajánlata munkaadók számára november.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
„FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
Az Aktív Műhely modell ismertetése.  : Országos felmérés a szociális intézményekben élő értelmi fogyatékos, autista emberek foglalkoztatási.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Revita Alapítvány. Székhely: Debrecen Alapítás éve: 2003 Működés hatóköre: – Országos hatókörű szolgáltatások – Észak-alföldi régió – Leghátrányosabb.
Munkaesély Szövetség. Székhely: Budapest Alapítás éve: 2008 Tagok: foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci szolgáltatók Fő tevékenység: tagok.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
kiemelt projekt bemutatkozása
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal Szeptember 15. Szolnok.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
Kézenfogva Alapítvány módszertani újdonságok 2009 november, Nyíregyháza 1.Aktív Műhely a fenntartható foglalkoztatásért! - pályázat 2.Európai Gondozási.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Szekszárd október 10.. Vízió Új Ptk. (magánszemély tagja nem lehet a szövetségnek) Tagszervezeti elvárások (tagszervezetek anyagi támogatása az.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
Környezet és közösségek a magyarországi Zöldutakon A fenntarthatóság útján.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Pécs, DECEMBER 15. Szellő János DDRMK FRO osztályvezető
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
Az SZMBK Intézményi Modell
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november

Kik vagyunk mi? Az EQUAL „Megváltozott munkaképességűek” Tematikus Hálózatban együttműködő szervezetek a közösen elkészített termékeik hosszú távú fenntarthatósága és továbbfejlesztése érdekében úgy döntöttek, hogy létrehozzák a „munkaerő-piaci szolgáltatók hálózatát ) A Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége egy önkéntesen létrehozott, demokratikus önkormányzattal rendelkező közhasznú társadalmi szervezet, jogi személy, mely a tagszervezetek által demokratikusan elfogadott alapszabállyal rendelkezik. 2

Alapító szervezetek Budapest-Bethel Epilepszia Centrum Alapítvány ( EFOÉSZ ( Esőemberekért Egyesület ( Fogd a Kezem Alapítvány ( Kerek Világ Alapítvány ( Kézenfogva alapítvány ( Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány ( Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesülete ( ) Regionális Szociális Forrásközpont Kht. ( Spiritusz Alapítvány ( Szimbiózis Alapítvány ( 3

A Munkaesély Szövetség missziója A Munkaesély Szövetség alapvető célkitűzése, hogy Magyarország, a környező országok, és az Európai Unió területén növelje a fogyatékos emberek foglalkoztatási szintjét, elérje, hogy a munkáltatók felismerjék a fogyatékos emberek foglalkoztatásának előnyeit és társadalmi fontosságát. A célok elérése érdekében a szervezet országos hálózatot épít, módszertani fejlesztéséket végez, képviseli tagszervezeteinek érdekeit, és szolgáltatásokat nyújt számukra. Tevékenységeit a szolgáltatások minőségének biztosításával, a gazdaságosság figyelembe vételével és a partnerség elve alapján végzi. A Munkaesély Szövetség a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek érdekében tevékenykedik. 4

Stratégiai célok Minőségbiztosított és alkalmazható szolgáltatási modell és módszertan kidolgozása és működtetése 2. Munkaerő-piaci szolgáltatók országos hálózatának létrehozása és működtetése 3.Jogalkotási folyamat befolyásolása, és az egységes jogalkalmazás elősegítése 4. A munkáltatók érzékenyítése és segítése a fogyatékos emberek foglalkoztatásában 5. Szervezeti és gazdasági stabilitás létrehozása és fenntartása, nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítása és működtetése 5

A stratégiai célokhoz kapcsolódó konkrét célok 6

Minőségbiztosított és alkalmazható szolgáltatási modell és módszertan kidolgozása és működtetése A szolgáltatási elemek módszertanának és protokolljának leírása A szolgáltatási modell minőségügyi rendszere dokumentumainak elkészítése A szolgáltatási modell terjesztése 7

Jogalkotási folyamat befolyásolása, és az egységes jogalkalmazás elősegítése Részvétel a jogszabályok előkészítésében és véleményezésében Jogsegély szolgálat létrehozása

Munkaerő-piaci szolgáltatók országos hálózatának létrehozása és működtetése Szolgáltatási térkép létrehozása és folyamatos frissítése Szolgáltatási modell átadása Szervezetek bevonása a Hálózat munkájába Minőségbiztosítási rendszer alapján a Szövetség minősítése A Szövetség hálózatának működtetése

A munkáltatók érzékenyítése és segítése a fogyatékos emberek foglalkoztatásában Érzékenyítés és segítés területeinek és tudástárának meghatározása

Szervezeti és gazdasági stabilitás létrehozása és fenntartása, nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítása és működtetése Szervezeti struktúra kialakítása és működtetése Források felkutatása, igénybe vétele és hatékony felhasználása Nemzetközi és hazai jó gyakorlatok cseréje

Munkaesély Szövetség Köszönöm a figyelmet! Opitz Magda