2014. 07. 07.Veszprém megye bűnözése1. A polgárőrség feladat ellátásával kapcsolatos pályázati elszámolások, illetve a dokumentálást érintő gyakorlati.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Advertisements

Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Az elmúlt 10 év A KLUB MEGALAKULÁSA •Dr. Golub Iván főigazgató pályázata létrehozta a Zuglói Agyérbetegek klubját •Első klubfoglalkozás: 1999.
Projektmenedzsment szervezet: EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft.
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Tudatos lépések a költséghatékony épületüzemeltetés felé Tóth Nelli energetikai tanácsadó MN6 Energiaügynökség EHÖSZ Konferencia Tatabánya.
Magyar Vívó Szövetség Állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásrend.
Önkéntes Tűzoltó Egyesületek gazdálkodási,
Pályázatok pénzügyi tervezése
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
Pális Ferenc szakképzési vezető. Tanácsadói hálózat Pális Ferenc szakképzési vezető 2000-ben indult a hálózat Jelenleg több.
ELSŐ SZINTŰ ELLENŐRZÉS ALAPJAI South East Europe Programban
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Közforgalmú közlekedés szervezése 1.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
Módszertani ellenőrzés 2010
A potenciális áldozatok körében a településen tevékenykedő polgárőrök szakmai képzése Bakonybél.
Diákok Közösségi Szolgálata Az Országos Polgárőr Szövetség Programja Fogadó szervezet: ZALA MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ÉS TAGEGYESÜLETEI Megyei koordinátor:
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
SZAKMAI NAP a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolítása Ivány Borbála IRM Konferenciaterem, Budapest november 28.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
A projektek megvalósításának pénzügyi kérdéseiről.
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
Általános formai követelmények
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
FuturICT.hu Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma Kick-off meeting Szeged, december 7. PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS MŰKÖDÉS.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
ZRt.-vé alakulás Készítette: Budánovics Noémi. ZRt.-vé alakulás I. Tulajdonosi elhatározás II. Megvalósíthatósági tanulmány III. Közgyűlési döntés az.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék VIDÉKBIZTONSÁG GTK3196BAN Dr. Szilágyi Tivadar
A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználása Cséfalvay Ágnes.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Erasmus+ tapasztalatok
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
VIDÉKBIZTONSÁG Dr. Szilágyi Tivadar GTK3196BAN
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Alapelvek Egyszerűség, áttekinthetőség
Önkéntes tűzoltó egyesületek régiós konzultációja
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége
Előadás másolata:

Veszprém megye bűnözése1

A polgárőrség feladat ellátásával kapcsolatos pályázati elszámolások, illetve a dokumentálást érintő gyakorlati előírások és kötelezettségek

A pályázati támogatások elszámolása - az egyesületek vezetőinek felkészültsége - általános elv: a pénzt arra használhatod fel amire adják és úgy kell elszámolni ahogy a pályázat kiírója meghatározza. Bizonyítani kell azt, hogy a pályázat előírásait teljesítették-e? - A pénzek felhasználását ellenőrzik Az egyesületnek pontos szakszerű könyvelést kell vezetni.

A csak akkor zárul sikerrel ha: - a szervezetet jól irányítják - a vezető folyamatosan bővíti ismereteit

A változtatás a projekt folyamán mindig előfordulhat. Dokumentációk - nyilatkozat - okmányok felfrissítése - havi szolgálat vezénylési terv - szolgálati napló (látogatási napló) - kimutatás a veszélyeztetett személyekről

Menetlevél Útvonal nyilvántartás

Az egyesület fő feladata a projekt keretében 1.fokozott közterületi jelenlét 2. a bűncselekmények elkövetői által veszélyeztetett személyek figyelemmel kísérése 3. jelzések észrevétele és továbbítása

- szakmai beszámolók negyedévenkénti elkészítése, leadása a szakmai asszisztensnek, - projekt keretében teljesített szolgálati órák száma - látogatásokkal, találkozásokkal kapcsolatos észrevételek, kapcsolatok felvételének száma - közös rendőrségi- polgárőr szolgálatok óraszáma a projekt keretében

A fokozott közterületi szolgálat ellátásához kapcsolódó gépkocsi használat 1. szolgálat gépjármű - menetlevél 2. magán gépjármű - útnyilvántartás Mindkét esetben a gépkocsi használatról szerződés kötés

Üzemanyag költség elszámolásának alapelvei - a gépkocsi típusának megfelelően a NAV fogyasztási norma NAV üzemanyag elszámolási ár - a gépjármű fogyasztásától függetlenül, csak a 100 km-re eső üzemanyag norma számolható el. Az elszámolás okmányai: - menetlevél - útnyilvántartás

Csak az egyesületnél nyilvántartott úti okmányokat lehet vezetni (szigorú számadású nyomtatvány) Az okmányokon az egyesület elnöke aláírásával és pecsétjével igazolja a teljesítés tényét.

A költség elszámolás menete Minden hónap 25-ig a szakmai asszisztens a pályázatban résztvevő egyesületek számára megadja a következő havi üzemanyag árat, illetve azt, hogy az egyesület a következő hónapban mekkora összeget számolhat el (kvóta) üzemanyag felhasználásra.

Az egyesület elnöke meghatározza, hogy a gépjárművek mennyi kilométert futhatnak a projekt terhére - a projektben egyesületenként maximum két gépkocsi üzemanyagát lehet elszámolni a havi összes futási teljesítményben.

A tárgyhónapot követő hónap 10-ig az egyesület elnöke az úti okmányokat eljuttatja a szakmai asszisztenshez A teljesítések ellenőrzése és a költségek kiszámolása után az üzemanyag ára az egyesület, vagy a jármű tulajdonosának a számlájára lesz utalva. Tehát havi elszámolás van. A projekt július 1-től működik A régióvezetők január havi értekezletén az első félév elszámolásának lehetőségeivel foglalkozunk.

A települési együttműködés lehetőségei a bűnmegelőzésben a polgárőrség szemszögéből

A polgárőrség részéről az eredményes bűnmegelőzés a település más szervezeteivel magas fokú együttműködést tételez fel Partnerek: - önkormányzatok és bizottságai - önkéntes tűzoltóság - más civil szervezetek hagyományőrző ifjúsági klub nyugdíjas klub más speciális egyesületek

iskolák, óvodák Lakásotthonok Orvos, védőnő, családvédelmi és gondozói szolgálatok, falugondnok, SZEM Szomszédos települések polgárőrségével való kapcsolat tartás Egy háló kialakítása mely segítségével a bűnmegelőzés eredményesebb lesz