2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HÁROMSZÖGEK NEVEZETES VONALAI ÉS KÖREI
Advertisements

KELETKEZÉSE HÁROMSZÖG OLDALAI HÁROMSZÖGEK TÍPUSAI OLDALAIK SZERINT
Egyenes egyenlete a síkban
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
2005. november 11..
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének.
2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.
2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat.
talp-1 This chapter is about the orthic triangle of the isosceles triamgle. This type of triangle is very interesting in itself. Now we will examine.
A feladatokat az április 21-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
Szerkessz háromszöget, ha adott három oldala!
Eseményalgebra, kombinatorika
A szemléltetés fontossága a geometria tanításában
Dijkstra algoritmus Baranyás Bence. Feladat Adott egy G=(V,E) élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó, véges.
Háromszögek hasonlósága
Sokszögek modul Pitagórasz Hippokratész Sztoikheia Thalész Euklidesz
Thalész tétel és alkalmazása
Párhuzamos egyenesek szerkesztése
Eseményalgebra, kombinatorika
Elemei, tulajdonságaik és felosztásuk
Négyszögek fogalma.
Háromszögek szerkesztése 2.
Készítette: Árpás Attila
Háromszögek felosztása
A háromszögek nevezetes vonalai
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
Általános iskola 5. osztály
MATEMATIKA GEOMETRIAI TRANSZFORMÁCIÓK: Egybevágósági transzformáció
Thalész tétel és alkalmazása
Szögek és háromszögek.
Kombinatorika összefoglalás
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Hasonlósággal kapcsolatos szerkesztések
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
A háromszög Torricelli-pontja
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
1. feladat Egy henger alakú olvasztótégelyben 25 cm ma-gasan olvasztott viasz van. A henger sugara 15 cm. A viaszból olyan négyzet alapú egyenes gúla.
1. feladat Egy egyiptomi pira-mis (négyzet alapú egyenes gúla) oldal-éle az alaplappal 60o-os szöget zár be. Mekkora a pira-mis oldallapjának és alaplapjának.
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
2005. december 2. Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?
Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány.
2005. november 18..
2006. január 6..
2005. október feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra.
Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel.
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
A háromszögekhez kapcsolódó nevezetes tételek
Ültetési rend Jelzések:
1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.
Geometriai transzformációk
Matematikai tesztelő program
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
A háromszög középvonala
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
Szögek, háromszögek, négyszögek és egyéb sokszögek, kör és részei.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24..
TRANSZVERZÁLIS ALKOTTA SZÖGEK
A konvex sokszögek kerülete és területe
HÁROMSZÖGEK EGYBEVÁGÓSÁGI TÉTELEI.
Fogalma,elemei, tulajdonságai, felosztása…
A befogótétel.
Érintőnégyszögek
A háromszög nevezetes vonalai
Kúpszerű testek.
TRIGONOMETRIA.
óra Eltolás tulajdonságai, párhuzamos szárú szögek
Geometria 9. évfolyam Ismétlés.
ELEMI GEOMETRIAI ISMERETEK
Szögfüggvények és alkalmazásai Készítette: Hosszú Ildikó Nincs Készen.
Előadás másolata:

2006. február 3.

Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?

1. feladat Egy megyei labdarúgó bajnokságon 7 csapat vesz részt: A, B, C, D, E, F és G. A bajnokság vége előtt 2 fordulóval már tudni lehet, hogy C lesz a bajnok, továbbá, hogy E és F lesz valamilyen sorrendben a két kieső (azaz a két utolsó). Mindezeket tudva hányféleképpen alakulhat a bajnokság végső sorrendje?

2. feladat Négy házaspár moziba ment. a) Hányféleképpen ülhetnek le nyolcan egy- más melletti székekbe, ha úgy szeretnének helyet foglalni, hogy házaspárok egymás mellett ül- jenek? b) Hányféleképpen ülhetnek le az egymás melletti székekbe, ha úgy szeretnének helyet foglalni, hogy a négy férj négy egymás melletti székben, és a négy feleség is egymás melletti székekben üljön?

a)a)

b)b)

3. feladat A képen egy ameri- kai kisváros térkép- részlete látható. Az R pontból indul a rend- őrség, hogy elkapja a B-ben levő, mit sem sejtő betörőt. Hányféle- képpen juthatnak el a rendőrök R-ből B-be a lehető legrövidebben?

J, J, J, F, F, F, F, F, F, F J, F, F, J, F, F, F, F, J, F F, F, J, J, F, J, F, F, F, F

4. feladat Régen Magyarországon a rendszámtáblák 2 betűből és 4 számjegyből álltak. Milyen rendszámtáblából lehetett több: amelyben mind a négy számjegy különböző, vagy amelyben vannak azonos számjegyek is?

Ha minden számjegy különböző: Ha vannak azonos számjegyek:

5. feladat Adott két párhuzamos egyenes; mindkettőn kijelöltünk n db (de legalább 2) pontot. Eztán képeztük az összes olyan háromszöget, melynek csúcsai a kijelölt pontok közül valók, majd képeztük az összes olyan négyszöget, melynek csúcsai a kijelölt pontok közül valók. Mekkora lehet n, ha ugyanannyi háromszög van, mint négyszög?

Háromszögek száma:

Négyszögek száma:

A telefonos feladat megoldása A-nak 4-gyel oszthatónak kell lennie, tehát A háromszög szögei: