Hisszük, hogy ezeknél is több! A szelektív hulladékgyûjtés mára a közszolgáltatás egyik elengedhetetlenül fontos elemévé vált. Bár, amíg a jogszabályok,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

Felmérés a magyar lakosság szelektív hulladékgyűjtési szokásairól SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS A MINDENNAPOKBAN, AHOGY AZ UTCA EMBERE LÁTJA Sajtótájékoztató.
Hulladékudvar hatása a pápai gyűjtőkörzet hulladékgazdálkodási helyzetére Készítette: Kanozsai Gábor 2013.
Lakatos Huba Textrade Kft
ZEMPLÉN EURORÉGIÓ PROGRAMTERVEZET I.Határon átnyúló infrastrukturális természet- és környezetvédelmi fejlesztések II.A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok.
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
A hulladékgazdálkodás eredményei és jövőképe Magyarországon
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
A papír hulladékként is érték
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
A Főváros települési szilárd hulladék
Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program PR kampányának ismertetése István Zsolt osztályvezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Logisztikai.
Szelektív Szilárdtól a Szuperkukákig
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
Építési- és bontási hulladékok képződése és lehetséges hasznosításuk Szombathely május 3-5. A hulladékgazdálkodás szabályozása hasznosítási irányok.
A digitális médiaterjesztés új irányai: koncepciók, lehetőségek és realitások a földfelszíni műsorszórásban Schneider Henrik Stratégia és Üzletfejlesztés.
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
Magyar Akkreditált Grafológiai Iskolák Fóruma Grafológiai Konferencia augusztus „A tehetség kibontakozásának göröngyei és gyöngyszemei.”
E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai.
Előzmények 2005 – Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – ÖKO-Pack Kht. Lakosság részére nincs visszacsatolás a szelektív hulladékgyűjtés.
Zalaegerszeg december 13.
LAKOSSÁGI SZELEKTÍV GYŰJTÉS EREDMÉNYEI ÉS PERSPEKTÍVÁI A KÖZSZOLGÁLTATÓK SZEMÉVEL (előadási anyag) februárSiklóssy Mihály FKF Zrt.
A magyar csomagolási hulladék kezelési modellje
A szemét útja Diák:Ricz Emese Tanár: Csekéné Molnár Erika
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Mobilitás és közösségi média – „Szép új világ?”
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
Zöldszemlélet minden napra avagy a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft
Hulladékból termék c. kiállítás ÖKO- Pack Kht
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
Szemléletformálási stratégia az ÖKO-Pack Kht.-nál
A hulladékgazdálkodás aktuális feladatai
HKI, OHT, OMP Államigazgatási szervezetrendszer
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szervezése, működtetése az önkormányzatok szempontjából Hosszútávon csak a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok.
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
Civil Kezdeményezések Programja
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Újrahasznosítás: meddig éri meg?
Gazdasági időtávok A közgazdasági időtávok arra utalnak, hogy milyen módon képes a vállalat reagálni a piaci eseményekre.
A sajtótájékoztató a Zöld fesztivál keretein belül kerül megrendezésre Vállalások: - Anyagtakarékossági célból a sajtóközlemény CD mellékleten kerül kiküldésre.
Szerkesztette: Babay-Bognár Krisztina
NATURLAND A KÖRNYEZETÉRT Szerző: Parászka Előd Irányító tanár: Leopold Anna Mária 2009 Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós.
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program
Mit lehet és mit kellene tenni?
Áttekintés a magyar hulladékgazdálkodásról Dr. Hornyák Margit
Az Egri Kistérség hulladékgazdálkodása
Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás – szelektív házhoz menő hulladékgyűjtés Budapesten Hadnagy Attila hulladékgazdálkodási szakreferens Főpolgármesteri.
ÖKO-BATYU A folytatáshoz nyomja meg az ENTER billentyűt! T.A.P.S. Project.
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / A papír útja-Tóth-Pliska Ágnes.
MISKOLC ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-KEZELÉSI RENDSZERÉNEK TOVÁBBFEJLESZTÉSE – KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A PROGRAM ÁLTAL ÉRINTETT LAKOSOK KÖRÉBEN PROJEKTAZONOSÍTÓ:
Megszorítások, reformok, versenyképesség – Magyarország 2006.
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Kutatások a digitális átállás társadalmi fogadtatása területén ORTT Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet Hazay István.
Hatékony házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési kampány indul Bátaszéken és környékén lévő 10 településen! Akommunális hulladékgyűjtő edény mellé kell.
A hulladékok környezeti problémái
Környezetvédelem: olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzése,
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
a logger-használat kérdései
A 10 éves pécsi szelektív hulladékgyűjtés története és eredményei
Előadás másolata:

Hisszük, hogy ezeknél is több! A szelektív hulladékgyûjtés mára a közszolgáltatás egyik elengedhetetlenül fontos elemévé vált. Bár, amíg a jogszabályok, irányelvek erõteljes irányt mutatnak afelé, hogy a lakosság részére biztosítani kell a környezettudatos életforma kialakításához szükséges eszközöket és szolgáltatásokat, addig a mai kor embere nincs felkészülve és legfõképpen felkészítve a már számára megszokott életforma átalakítására. Gy akran szembesülünk kommunális hulladékkal teli szelektív szigetek látványával, bármerre is járjunk. Ennek legfõbb oka (a megfelelõen alkalmazható szankciós háttér hiánya mellett) a nagyfokú tájékozatlanság. T apasztalatunk azt mutatja, hogy szórólapokkal, fórumokkal, hírdetésekkel a lakosság kis része és- illetve rövid idõre aktivizálható. A megoldás a felnövekvő generáció következetes, célirányos környezettudatos életformára nevelése. E zen felismerésbõl és széleskörû gyakorlati tapasztalatokra alapozva alkottunk meg egy olyan interaktív oktató és játékprogramot, amely hosszú távon aszközt ad a közszolgáltató kezébe egy minõségileg a mai kornak megfelelõ szolgáltatás kialakításához. A z Öko- Kvíz egy olyan, oktatóanyagra épülõ interaktív kvízjáték, amely segítségével a gyerekek elsajátíthatják a lakóhelyükön a közszolgáltató által kialakított szelektív hulladékgyûjtés fortélyait.

Mert a kvízjáték során feltett kérdések a szelektív hulladékgyûjtés és közszolgáltatás kritikus pontjait érintve információt nyújt a lakosság tájékozottságáról. Rámutat a hiányosságokra, ezáltal lehetõséget nyújt az így megszerzett információk visszacsatolására.

Egy interaktív kvízjáték, amely 3 korcsoportra bontva felméri a játékosok tájékozottságát, és információt nyújt a szolgáltatónak. Egy oktatóanyag, amely alapvető tájékoztatást nyújt a háztartásban keletkező hulladékok valamennyi típusára vonatkozóan, különös tekintettel a szelektíven gyűjtött hulladékokra. Mindez a szolgáltató igényeire szabva, a szolgáltatási terület sajátosságait kiemelve! Többféle terjesztési lehetőséget biztosítva. A visszagyűjtött információ alapján folyamatos frissítést és fejlesztést!

Tapasztalati eredményeink azt mutatják, hogy látványos mennyiségi és minõségi javulás mutatkozik rövid idõn belül, kellõ energia befektetésével. házhozmenő és intézményi gyűjtés Az eredményesség megfigyelhetõ az intézményi gyûjtés a szelektív hulladékgyûjtõ szigetek a házhoz menõ gyûjtés esetében is! Interneten Adathordozón (CD-n vagy DVD-n)

TEL:70/ / FAX:53/ Cím:2700, Cegléd, Fûtõház út 38