B udapesti M űvelődési K özpont A főváros közművelődési szakmai szolgáltató és tanácsadó intézménye.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Kulturális vidékfejlesztés
MegyeVersenysport (fő)Amatőr sport(fő) Baranya Bács-Kiskun 38 Nincs adat Békés 26 Nincs adat Borsod-Abaúj-Zemplén Budapest Csongrád.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Emberi Erőforrások Minisztere alapította,
Hova vezet ez az út? A megyei feladatellátásról….
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
A megyei (fővárosi) közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Modellprogram. Összehasonlítás Főváros 66 órás ügyelet/hétvége Telefonos – 33 % személyes – 2 fő Kizárólag Áldozatsegítő Szolgálat Telefonszám kiadása.
Az összevont intézmények helyzetéről, működéséről Egy év végi vizsgálat alapján Fehér Miklós Gödöllő,
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Megyék és megyeszékhelyek gyakorlójáték
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Az ipari növekedés mai területi folyamatai
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
ELKÉPZELÉSEK A NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL Budapest, ősze Dr. Varga Árpád elnökhelyettes, APEH.
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
2009. év rendezvényeinek összefoglalója február 8-16.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
Társadalmi szervezetek elhelyezése
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
CÉL BÁRKI, BÁRHONNAN RÉSZESE LEHESSEN A HAZAI KÖNYVTÁRI RENDSZER SZOLGÁLTATÁSAINAK KSZR = AZ ODR KIEGÉSZÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÁSOK.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
Szektorok közötti együttműködések
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.

Településszerkezet, Humán erőforrás Korompai Attila – TFTE 2012 május 31. Budapest.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
2. Az egészségközpontú gyógyítás programja
A jogszabályi környezet változása Tájékoztató a BMK, BNE szakmai fórumán október 30. Óváry István OKM Közművelődési Főosztály szakmai főtanácsadó.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Tájékoztató A járási tréningekről Dr. Marosi János MKKSZ Szabó F. Attila MKKSZ Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
A szakképzés helyzete az iskolafenntartó szemüvegén keresztül
Regionális statisztikák a 2008-as adatok alapján [ Hornyák Attila, Marsal Géza] Konszenzus konferencia Szeged 2009.
Többcélú közösségi terek fejlesztése Agora és térsége 1 TÁMOP /B-12/1C
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
évi statisztikák. 2014/15-ös bajnoki szezonra kiadott licencek típusának megoszlása.
KISTÉRSÉG ÉS REGIONALITÁS A KÖZMŰVELŐDÉSI GYAKORLATBAN Pap István Megyei Művelődési Központ, Békéscsaba.
A magyarországi K+F politika
A helyettes szülői ellátás működése
Az invazív meningococcus-betegség járványügyi helyzete Magyarországon,
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
Speciális szóródás: Koncentráció
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
Lorem ipsum.
Készítette: Koleszár Gábor
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

B udapesti M űvelődési K özpont A főváros közművelődési szakmai szolgáltató és tanácsadó intézménye

A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai A megyei közművelődési tanácsadást és szolgáltatást ellátó intézmények tevékenysége Országos tanácskozás - Győr, október Művelődési Intézmények, Megyei és Regionális Kulturális Szerveződések Országos Szövetsége

* Mit tekinthetünk a feladatellátás minimumának * Meghatározható-e a szolgáltatások optimális feltételrendszere * Ismerjük-e a szolgáltatások valódi értékét * Tudunk-e jól kommunikálni * Mérjük-e, dokumentáljuk-e munkánkat * Mérjük-e, dokumentáljuk-e mások munkáját Néhány megválaszolandó kérdés: A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

A közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás jogszabályi háttere * Az évi CXL. Törvény a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről * A megyei közművelődési rendeletek A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

A megyei (fővárosi) közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás A megyei (fővárosi) önkormányzat a közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás feladatkörében a) elősegíti a területén működő települési önkormányzatok, nemzeti és etnikai kisebbségi önkormányzatok és a megye területén működő közművelődési szervezetek művelődési céljainak megvalósulását, b) együttműködik a Magyar Művelődési Intézettel, az országos szakmai érdek-képviseleti szervezetekkel, c) közművelődési tevékenységgel összefüggő elemzéseket és fejlesztő programokat készít és hasznosít, d) részt vesz a térség nemzetközi, országos, megyei közművelődési rendezvényeinek szervezésében, gondozza a kistérségi, megyei, regionális, országos és nemzetközi kulturális kapcsolatokat, e) gyűjti és összesíti a közművelődési információkat, megyei (fővárosi) adattárat kezel, f) elősegíti a megye (főváros) környezeti, művészeti, közművelődési értékeinek, sajátosságainak bemutatását, g) végzi a közművelődési tevékenységek szervezőinek, vezetőinek szakmai képzését és továbbképzését. (1997. évi C XL törvény) A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

A megyei közművelődési feladatellátás fontosabb ismérvei * megyei (fővárosi) hatókörben * területi elven * térségi kapcsolatok kialakításával * önállóan és/vagy együttműködés keretében * a célcsoportok (megrendelők) körének ismeretében * a szolgáltatások rendszeres elérhetőségének biztosításával A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

Kik a célcsoportok * települési önkormányzatok * kisebbségi önkormányzatok * közművelődési intézmények * civil szervezetek * közművelődési szakemberek * művészeti csoportok és foglalkozásvezetők * rokonszakmák képviselői A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

A szolgáltatások ára * díjmentes, * díjköteles Arányát a fenntartó, illetve a szervezet anyagi-tárgyi-személyi feltételrendszere határozza meg A szolgáltatások értéke Mérőszáma lehet: - a szolgáltatások szakmai hatása - a megrendelők és igénybe vevők száma A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

A közművelődési szolgáltatás feladat-együttese szaktanácsadás képzés, továbbképzés információ, tájékoztatás eredmények, új módszerek, eszközök bemutatása szakmai fejlesztések A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

Mit tekinthetünk a feladatellátás minimumának mit mennyiből (támogatás, saját bevétel) hol (székhelyen, kihelyezett formában) hány emberrel (létszámkeret) mennyit A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

A szolgáltatás feltételrendszere - fenntartó által biztosított anyagi, tárgyi keretek - a szolgáltatás sajátos feltételei: a személyi feltételek A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

A szolgáltató intézmények típusai * intézmény * összevont intézmény * intézet *összevont intézet A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

Előnyei * nagyobb mozgástér * több gyakorlati tapasztalat * műhelymunkák * nagyobb ismertség *jobb finanszírozhatóság Intézményi működés Hátrányai * az intézményműködtetés terhei * az épület értékesíthetősége * arányok, egyensúlyok biztosításának nehézségei A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

Honnan-hová - a szolgáltatás történeti aspektusai * 60-as évek: népművelési tanácsadók * 70-es-80-as évek: megyei művelődési központ hálózat * 90-es évek: vagyonvesztések, összevonások * 1998: a kulturális törvény hatása * 2000-től: újabb veszteségek A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

Funkcióváltások - Első korszak: szaktanácsadás túlsúlya - Második korszak: teljes körű szolgáltatás : - Harmadik korszak: teljes körű szolgáltatás - módosuló hangsúlyok - Negyedik korszak: az ellentmondások kora -A jelen: fokozatos térvesztés, leépítés, összevonás, ellehetetlenítés - A jövő: ??? A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

tervezettség stratégia, „piacképes” szolgáltatások projektszemlélet, „beágyazottság” nemzetközi kapcsolatrendszer mérés eredmény és teljesítménymutatók, dokumentálás elemzés, értékelés, publikálás, disszemináció marketing minőségirányítás A szakma gyenge pontjai - kitörési pontok A megyei közművelődési tanácsadás és szolgáltatás feladatrendszere, funkcióváltozásai

Mi a helyzet ma? Önálló intézmény tiszta profillal 4 ( Bpest, Fejér m. Vas m. 1KHT Győr- m) Önálló intézetek 3 (Pest m,Bács-Kiskun, Veszprém ) Összevont, integrált intézetek, intézmények Könyvtárba integrált 3 (Nógrád, J-NSzolnok, Hajdú.. ) Könyvtár humán szolgáltató centrum 1 (Békés) Múzeumba integrált 2 (Komárom, Somogy) Pedagógiai Intézet része 2 (Heves, Szabolcs-.) ÁMK és Sportlétesítmény 3 (Zala, Tolna, Csongrád) Idegenforgalommal 2 (Baranya,Miskolc)

Mit állapított meg a szakfelügyelet? „Mert felülről nézvést még megvolna az ország….” Hol és hogyan és mikortól érzékelhető az összevonások, leépítések hatása? Ami biztosan várható : A hálózatban működés szakmai előnyei megszűnnek Szűkül a szakma mozgástere Gyengül az érdekérvényesítés A veszteségek néhány éven belül az egész intézményrendszert érintik

A fürdővízzel a gyermeket is? Tények: Az OKM stratégiában nincs jelen a megyei szint. A térségi feladatellátás új rendszerének kialakítása lassú, töredezett A túl korán ellehetetlenített megyei feladatellátás nehezíteni fogja az új szolgáltató terek beindítását is A forrásallokációs képessége is csökken a szakmának ( ld pl TÁMOP 3.2.3/ 1.) Veszteség éri az egész közművelődési szakmát, végső soron a helyi társadalmat.