Amikor sikerül! Babamasszázs oktatás hátrányos helyzetű szülők számára, az Angyalkert Gyermekházban Zsanda Emília Okleveles csecsemőmasszázs oktató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A jelzőrendszer működésének tapasztalatai
Advertisements

A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
Kapcsolattartás a szülői házzal
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Az iskolai szociálismunka
Gyermekvédelem a védőnői munkában
Gyermekvédelmi alapellátás
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Biztos kezdet- gondolat Projekt? Program? gyerekházak.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Szilvási Léna szakmai vezető november 11.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
IV. kerületi v édőnők munkamegbeszélése május 26. Budapest Toma Andrea OGYEI.
MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával.
Óvodai és iskoláztatási támogatás lehetőségei és korlátai Herczog Mária TÁRKI - Világbank műhelykonferencia május 7. Novotel Hotel.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Konfliktusfelismerés fáziskéséssel (meghalljuk-e a másik vészjelzéseit…)
Biztos Kezdetről immáron sokadszor elindult 5 modell program elindult 50 program 2007-elindult Szécsény alkalmazott kísérlet ?
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Biztos Kezdet Gyerekház Dokumentációs rendszer
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Biztos Kezdet Gyerekházak
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Team munka egy többcélú intézményben
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
SZOCIÁLIS HELYZET ÉRMIHÁLYFALVA TELEPÜLÉSEN. MUNKANÉLÜLISÉGI RÁTA -10% SZOCIÁLIS TÉMOGATÁSBAN RÉSZESÜL: -99 CSALÁD, 214- SZEMÉLY FOGYATÉKKAL ÉLŐ SZEMÉLYEK.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Kistérségi fejlesztési mátrix a Kisteleki kistérségben március 31.
TÁMOP A-12/ „ÖSSZEFOGÁS A KADARKÚTI-NAGYBAJOMI KISTÉRSÉG GYEREKEINEK JÖVŐJÉÉRT” CÍMŰ PROJEKT KADARKÚTI-NAGYBAJOMI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Ágazatközi együttműködés
Romák a felsőoktatásban Fekete Ilona Dóra
Biztos kezdet- gondolat
Óvodai és iskolai szociális segítés
Család – és Gyermekjóléti Központ
Előadás másolata:

Amikor sikerül! Babamasszázs oktatás hátrányos helyzetű szülők számára, az Angyalkert Gyermekházban Zsanda Emília Okleveles csecsemőmasszázs oktató

Bemutatkozás Hogyan kerültem kapcsolatba a programmal? Kezdeti hezitálás Anyagi oldal

Angyalkert Gyerekház Uniós forrásból 2009-ben 35 Biztos Kezdet Gyerekház kezdi meg működését országszerte A Biztos Kezdet Gyerekház azokat a 0-5 éves gyereket nevelő családokat várja, akik hátrányos helyzetű településeken, településrészeken élnek és korlátozottan, vagy egyáltalán nem férnek hozzá a jó minőségű szolgáltatásokhoz

Angyalkert Gyerekház Esélyegyenlőség-elvű szemléletet elterjesztése, megerősítése a kisgyerekekkel foglalkozó szakemberekben és a helyi közösségben A Gyerekháznak rendszeres együttműködést kell kialakítania a családokkal foglalkozó szakemberekkel, kiemelten a védőnővel és a gyermekjóléti szolgálat szakemberével, a gyermekorvossal, szociális munkással, óvónővel és gyógypedagógussal

Angyalkert Gyerekház

Angyalkert Gyerekház

Angyalkert Gyerekház

Angyalkert Gyerekház

A tanfolyam Különös első alkalom Bizalmatlan édesanyák Tartózkodó édesapák Vigyázó nagymamák Támogató védőnő Talpraesett vezető …és én

A tanfolyam

A tanfolyam Az első alkalom tapasztalatai Beszélgetés a védőnővel: - Mitől más ez a közösség? - Mire számíthatok? - Segítek ha tudok…

A tanfolyam Az első alkalom tapasztalatai Egy 14éves anya története Egy nevelőszülő története

A tanfolyam

A tanfolyam Hogyan tovább? Feladom! Vagy mégsem? A második alkalom újabb nehézségei „Mi nem gyakoroltunk.” „Ne tessék már kikérdezni!”

A tanfolyam Megtört a jég? Egyre több figyelem Történetek a családról Az édesanyák megnyílnak

Miért sikerült? Mert mindenki egy célért dolgozott! Tiszteletben tartottuk egymás munkáját Elfogadóak voltunk Ez a tanfolyam nem jött volna létre, ha nincs az Angyalkert Gyerekház! Az ott dolgozók több éves tapasztalata segített a szervezésben és abban hogy a helyi közösség elfogadjon.

„A leghosszabb utazás, amit valaha megtehetsz, a fejedtől a szívedig vezet.” /Sioux/ Köszönöm a figyelmet!