Pácsonyi Imre tankerületi igazgató

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kovácsné Kerepesi Márta felülvizsgálati referens
Advertisements

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Helyi Érték – Értékhely! KEOP /B/
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
Zalaszentgróti Foglalkoztatási Paktum szerepe a foglalkoztatásban
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Klemmné Lőrincz Ildikó
INTERAKTÍV DIÁKÖNKORMÁNYZAT
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program fenntartói szemmel Páva Péter igazgató Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pécsi Megyeközponti Tankerülete.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
integrációs szaktanácsadó
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
A kormányhivatal közoktatási feladatai és az új oktatási koncepció
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Egészséges életmódra nevelés az iskolában, a Nemzeti Iskolagyümölcs-program fenntartói szemmel Selmeczi Zoltán.
Tudatjuk mindenkivel, hogy a Bethlem Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési és ÁMK 2.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Tájékoztató a 2014/15-ös tanévi tankönyvrendelésről Budapest, április 7. Emberi Erőforrások Minisztériuma.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
A gyakorlatvezető mentor
A leendő 1. osztályosoknak: április 7-8-án a beiratkozáskor, A leendő 5. osztályosoknak: május 20- ig kell nyilatkozni a döntésükről.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
„Egy jó gyakorlat az együttműködésre” RÉV Országos Hálózati Találkozó „Egy jó gyakorlat az együttműködésre” Budapest, november 19. Borsos József.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program fenntartói szemmel
Zöldségek és gyümölcsök az egészséges táplálkozás tükrében
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
Nemzeti Iskolagyümölcs-program - az európai iskolagyümölcs része - Bittsánszky Márton főosztályvezető-helyettes Miskolc május 21.
Török Szabolcs tankerületi igazgató
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Oktatás kiemelkedő fontossága
Intézményvezetők válaszai a tanulmány kérdéseire.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
A szaktanácsadó segítő szerepe
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNY június 12. Rövidebb képzési idejű szakképzés a Ganz-Munkácsyban TÁMOP B-12/
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
TÁMOP / „Tudásdepó Expressz” Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban –élethosszig tartó tanulás könyvtári környezetben február.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Szakiskolai Fejlesztési Program I
„Első lépés” a Zemplénben TÁMOP C-09/
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Előadás másolata:

Pácsonyi Imre tankerületi igazgató Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Zalaegerszegi Tankerülete Zalaegerszeg 2014. április 23.

A PROGRAM CÉLJA Az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket, ezáltal hosszú távon emelje a korosztály zöldség-, gyümölcsfogyasztását, így hozzájáruljon az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához, valamint a túlsúlyosság és az elhízás elleni küzdelemhez.

LÉNYEGES VÁLTOZÁSOK a 2013/2014-es tanévben JOGSZABÁLYI HÁTTÉR A Vidékfejlesztési Minisztérium 50/2012. (V.25.) VM rendelete az iskolagyümölcs program végrehajtásáról LÉNYEGES VÁLTOZÁSOK a 2013/2014-es tanévben Kibővített célcsoporttal folytatódott a program, hiszen ettől a tanévtől az alsó tagozatosok mellett az általános iskolák 5-6. évfolyamán tanuló gyermekek is részt vehetnek a programban. 2013/2014. tanévtől kezdve az iskolagyümölcs-programban való részvételhez szükséges megállapodásokat nem a köznevelési intézményeknek, hanem az intézmények fenntartóinak kellett megkötni a szállítókkal.

FELADATOK: FENNTARTÓ A megállapodás megkötése a szállítóval. Felelősségvállalás egyes kísérő intézkedések végrehajtásáért. Könyvelés. (pénzforgalom nélküli) Minőségi kifogás esetén az MVH értesítése. Közreműködés a program helyszíni ellenőrzése során. Kérésre közreműködés a program értékelésében.

FELADATOK: ISKOLA A termék átvétele, átmeneti tárolása a tanulóknak való kiosztásig. A termék kiosztása a tanulóknak (a közétkeztetéstől eltérő időpontban). Legalább két kísérő intézkedés végrehajtásában való közreműködés. Plakát elhelyezése a főbejáratnál.

FELADATOK: ISKOLA Nyilvántartás vezetése (a programban és a kísérő intézkedésben résztvevő tanulók számáról és a kiosztott termék mennyiségéről), a nyilvántartásokat 5 évig meg kell őrizni. Selejtezési jegyzőkönyv vezetése. Minőségi kifogás esetén jegyzőkönyv felvétele. Közreműködés a program helyszíni ellenőrzése során. Kérésre közreműködés a program értékelésében.

FELADATOK: SZÁLLÍTÓ A termék kiszállítása és átadása a köznevelési intézménynek (legalább heti egyszeri szállítás). Legalább két kísérő intézkedés vállalása(önállóan, vagy az intézménnyel közösen - megállapodás alapján). Kommunikáció (plakát elkészíttetése és átadása a köznevelési intézménynek).

Zalaegerszegi és a zalai járási tankerületek: 2013. június - BALATON KER-TÉSZ Szövetkezet 2015/16-os tanév végéig Valamennyi szállítói szerződés szállítói előfinanszírozású.

Szállított termékek (kizárólag magyar termékek): - alma - körte - gyümölcslé A szállító által vállalt kísérő intézkedések: - interaktív honlap létrehozása - oktatási segédanyag készítése - versenyek, pályázatok kiírása, szervezése, azok jutalmazása

Résztvevő intézmények száma Zalaegerszeg: 33 Keszthely: 14 Lenti: 13 (intézmény + tagintézményeik): Zalaegerszeg: 33 Keszthely: 14 Lenti: 13 Letenye: 9 Nagykanizsa: 19 Zalaszentgrót: 8 Összesen 96 intézmény

A résztvevő gyermekek száma (1-6. osztályos): Zalaegerszegi Tankerület: 5 026 fő Keszthelyi Tankerület: 2 617 fő Lenti Tankerület: 948 fő Letenyei Tankerület: 752 fő Nagykanizsai Tankerület: 3 686 fő Zalaszentgróti Tankerület: 697 fő Összesen 13 726 fő

A PROGRAM MEGVALÓSULÁSÁNAK TAPASZTALATAI Az iskolák motivációi: Az egészséges táplálkozási szokások, a rendszeres gyümölcsfogyasztás, a hátrányos helyzetű gyerekek gyümölcsfogyasztásának javítása. Az idei tanévtől kiszélesedett a célcsoport (1-6. évfolyam) A programban résztvevő partnerek (fenntartó – szállító – intézmény) között jó munkakapcsolat A program egyértelműen növeli a gyerekek gyümölcsfogyasztását

A PROGRAM lehetséges fejlesztési területei A KÍSÉRŐ INTÉZKEDÉSEK ANYAGI TÁMOGATÁSA nagyobb költségráfordítás, tartalmasabb programok. A SZÜLŐK AKTÍV BEVONÁSA AZ ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAMBA a szülők tájékoztatása, ismereteik bővítése a programban (pl. a kísérő intézkedésekben történő aktív bevonásuk). AZ ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM ÖSSZEHANGOLÁSA más programokkal: pl. versenyek, projektek, tanulmányi kirándulások