Reklámoktól a reziliencián át a valós változásokig… Dr. Szigeti Cecília.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.”
Advertisements

A Föld 71%-át víz borítja, édesvíz készletének 90 %-a hó
Ellentétek közöttünk. Földünk népessége 100 évvel ezelőtt 1.6 milliárd fő volt. Ez mára több, mint 6,7 milliárd. Ebből 1,2 milliárdan élnek szegénységben,
GLOBÁLIS ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
A megújuló energiaforrások
KIÚT Térségfejlesztési Egyesület Lehet-e Záhony és Csap az V. számú Páneurópai Közlekedési folyosó kereskedelmi és logisztikai központja? Lehet-e Záhony.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
A víz-háborúk kora jöhet
II. sz. Belgyógyászati Klinika
Megdöbbentő tények a vízről!
A Víz Világnapja Március 22..
A Föld megújuló energiaforrásai
A FÖLD egyetlen ökológiai rendszer
Tantárgy: Energia gazdálkodás Készítette: Bratu Gréta
A Víz Világnapja Március 22..
Az ökológiai lábnyom és számítása
KÖRNYEZETVÉDELEM VÍZVÉDELEM.
Megújuló energiaforrások
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
A környezet-szennyezés
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
A cég alapítója, és tulajdonosa James Ward
Vállalkozások. A vállalat: olyan szervezeti egység, amely a piac más szerepl ő it ő l elkülönülten gazdálkodik, ezekhez piaci kapcsolatok f ű zik, megteremti.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Megújuló energiaforrás
Progresszív klímaszabályozás
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Organica gazdálkodás Szennyvíztelep.
Szigyártó Erzsébet XI.B
Benkovics László, február 2013
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
A gazdasági válság és a klímapolitika különös házassága Kerekes Sándor.
Mennyire vagyunk tudatos vásárlók?
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT LOVÁSZI ATTILA.
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Ökológiai fenntarthatóság – veszélyek és kiutak
Magyarország a globális világgazdaságban
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A cipő, amit hordasz? A zene, amit hallgatsz? A könyv, amit olvasol? És az e-book olvasó, amin a könyvet olvasod?
Természeti erőforrások gazdaságtana
Csökkentsük együtt a hulladékot!
AZ ELKERÜLHETETLEN VÁLTOZÁS Tóth Gergely. INTRO Display, RTB, Online video.
Reklámoktól a reziliencián át a valós változásokig… Dr. Szigeti Cecília.
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
1. BEVEZETÉS. EMBER,ENERGIA, KÖRNYEZET
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Marketing és innováció. A Lego történelme 1932, Dánia, Ole Kirk Christiansen „leg godt” - „játssz jól” 1947 – műanyag játékok Kezdeti sikertelenség 1958.
Környezetvédelem.
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
Nemzetközi folyamatok a globális vízgazdálkodás terén Baranyai Gábor Igazságügyi Minisztérium.
IPAT és a Jevons paradoxon
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Mesterséges intelligencia Áttekintés. Mesterséges intelligencia (MI) Artificial Intelligence (AI) Filozófia Matematika Pszichológia Nyelvészet Informatika.
1111 Budapest, Műegyetem rkp Tel: (361) Fax: (361) M ÉRNÖKÖKOLÓGIA Előadó: Dr. Szilágyi Ferenc.
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
GEOTERMIKUS ENERGIA.
Vállalati fenntarthatóság
Kolozsvár.
Környezeti innovációk, tisztább termelés, ipari ökológia
Bioenergia, megújuló nyersanyagok, zöldkémia
Jelentések és reklámok
Tökéletesen keveredő szennyeződések
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Előadás másolata:

Reklámoktól a reziliencián át a valós változásokig… Dr. Szigeti Cecília

Agyonhasznált szimbólumok • jégtáblán sétáló jegesmedvék ( Ariel, HSBC, a Philips és a Ben & Jerry ) • virágok ( Toyota, a Volkswagen és az Ibuyeco.co.uk ), • játszó gyermekek ( Philips, a B&Q és az Earthwatch ), • egzotikus állatfajok ( HSBC, az E.on és a GE ), • kék ég zöld mezőve l ( E.on-on a B&Q és az Anchor Butter )

Zöld reklámok • lehet-sikeres-zold-reklamot-csinalni-hhttp://365.postr.hu/rendezok-remalma-hogyan- lehet-sikeres-zold-reklamot-csinalni-h •

Bölcsőtől a sírig McDonough-Braungart: Bölcsőtől a bölcsőig kitermelés átalakítás eladás használat Eldobják. De hol van az „el”?? Akár 90% azonnal hulladékká válik

b_hopkins_transition_to_a_world_without _oil.html

Ipari ökológia Az ipari ökológia nem a folyamat optimalizálására törekszik, hanem egy „ipari ökoszisztémát” kíván létrehozni. A folyamat vagy gyár hulladéka a másik gyár alapanyaga. Tóth 2007.

Biomimikri Úszódressz-cápabőrTépőzár- bogáncs

Bölcsőtől a bölcsőig • C2C Cradle to Cradle •„Ökohatásosság” (eco-effectiveness) elve- nem hatékonyság!!! •Természeti folyamatokat tekinti követendőnek az iparban, építészetben.

A Nike gyár Considered cipője Ezen cipőben a talpat technológiai tápanyag ként, a felső részt pedig biológiai táplálék ként tekinthetjük, melyeket a készítő gyár újrahasznosít, méghozzá oly módon, hogy a cipőt nem áruként, hanem szolgáltatásként adja el. Ez azt jelenti, hogy a vásárló egy cipő árának csak a töredékét fizeti ki, és kötelezi magát, hogy a cipő elhasználódása után (elkopás, tönkremenetel, megunt modell) azt visszaszolgáltatja a kereskedőnek, ő pedig a gyárnak.

A felső rész, mint biológia tápanyag komposztálható (vagyis akár az erdőben is eldobható, ott lebomlik, és tápanyagot szolgáltat a fáknak és egyéb növényeknek), a talp, mint technológiai tápanyag pedig visszakerül a gyárba, hogy újabb cipők gyártásának legyen az alapanyaga. Ezen modell szerint a felhasználó tehát valójában a cipő használatbavételéért fizet, az értékes anyagok pedig vagy a gyárba, vagy a természetbe kerülnek vissza, kiiktatva többek között a szemétlerakók és hulladékmegsemmisítők járulékos költségeit.

Az új mez a klub történelmének több elemét vegyíti az új idők technológiájával. A pólók újrahasznosított palackokból készültek, mindegyiket egyenként nyolc műanyag palackból állították elő a Nike a „Considered Design” program részeként.

Kék gazdaság G. Pauli azt állítja, ha a bemutatott 100 módszert alkalmaznák a különböző iparágakban, azzal 10 év alatt 100 millió munkahely teremtődne világszerte, a többszörös innovációk többszörös készpénzforgalmat generálnának és az összes alapvető szükségletre megoldást hoznának, emellett az ökológiai problémák is megszűnnének.

Víz nélkül és szétválasztásos módszerrel működő illemhelyek – 19. történet •Az Egyesült Királyság lakossága naponta 2 milliárd liter friss ivóvizet használ fel az ország 45 millió WC-jében. •Indiában több mobiltelefon van, mint WC. •Kettős probléma megoldása, higiénia és vízkészletek megóvása.

Ford autógyár Rouge River ipari központ •Ford Rouge River ipari központ újjászületésekor őshonos növényeket telepítve a gyártetőkre azok természetes vízszűrőként és hőmérséklet- szabályozóként működve évi mintegy 75 millió köbméter vizet szűrnek meg, és hűtik (nyáron) illetve fűtik (télen) a gyárat. •A vízszűrő rendszer kiépítése az egész komplexumban 18 millió dollárba került, mellyel egy nagyjából 50 millió dolláros mechanikai víztisztító telep kapacitását sikerült kiváltani (mely az előírások alapján egyébként kötelező lett volna).

Chicago, városháza A chicagói városháza épületét koronázó zöld növényzet enyhíti a kő- és acélépületeiről híres metropolis szögletességét, s a tetőkert egyúttal a nyári meleget is csökkenti. Miután a világszerte terjedő új irányzat megihlette Richard Daley polgármestert, Chicago Észak-Amerika első számú „zöldtetős” városa lett.

Zöld városok Masdar Projekt Abu Dhabi fallal körbekerített zöld városának projektje a világ minden tudását felhasználja. A hat négyzetkilométernyi város megépítésére 20 milliárd dollárt szánnak. Működtetését nap- és szélenergiával kívánják megoldani, emellett hasznosítani kívánják a geotermikus hőt, és víz újrahasznosító rendszert telepítenének.

Köszönöm a figyelmet!