„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Beiskolázás és pályaválasztás a Szent László ÁMK-ban.
Csuhaj Andrea Programvezető
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
A Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács mint mentor tehetségsegítő tanács, mint mentor Mentorok: Dégenhardtné Szántó Ágota, Kőrösi Tibor Budapest, november.
Az iskolai szociálismunka
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
Iskolánkról.
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül” hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása c. pályázat
„Fiatalon és képzetten a kisvárosból” TÁMOP A Az elfogadott elszámolható összköltség: Ft Az elfogadott támogatási intenzitás:
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
Csete György Eörs A TÁMOGATÁSKEZELŐ A KÖZNEVELÉS SZOLGÁLATÁBAN
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
NYITÓRENDEZVÉNY TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül”- hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása.
A gyakorlatvezető mentor
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Ábrám Tibor Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
A mentorrá vált pedagógus a Foglalkoztatásba ágyazott képzés (FÁK) című programban Singer Péter
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Évzáró értekezlet 2006 Minőségbiztosítás Önértékelés 2006 mérés.
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozásának pedagógiai szakszolgálati feladata BMPSZ Pécsi Tagintézménye Berta Zita.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása TÁMOP B számú projekt Projektzáró rendezvénye.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY Iránytű az esélyhez TÁMOP B
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
Mentorprogram Bagon Both Emőke Pest Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat.
DARUS a gyermekekért.
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Általános kerettantervű képzés emelt szintű biológia oktatással
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Pályaválasztást segítő mentortanár és közösségfejlesztő program
Készítette: Werb Józsefné Regionális konferencia: KECSKEMÉT Külföldi tanulmányút: Mérés-értékelés fejlesztési terület NORVÉGIA OSLO október 14 -
Előadás másolata:

„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”

Előzmények Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 2013 februárjában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt „Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása” pályázati konstrukcióra.

Előzmények A pályázatunkat „Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban” címmel adtuk be és pozitív elbírálásban részesült, így Ft vissza nem térintendő támogatásban részesült.

A pályázatról röviden Pályázat számaTÁMOP B Pályázat címe „Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban” Pályázat időtartama20 hónap Támogatás összege Ft Pályázatban részt vevő diákok száma 20 fő Pályázatban részt vevő mentorpedagógusok száma 7 fő

Pályázat céljai Hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók továbbtanulásának segítése.

Részcélok A pályázat keretében végzett tevékenységekkel cél a bevont tanulók: alapkészségeinek fejlesztése, képességeinek kibontakoztatása; középfokú iskolában tartása, tanulási motivációjának erősítése; felsőfokú oktatásban való részvételi szándékának megerősítése; felsőfokú oktatásban való részvételének segítése; tanulmányi eredményének javulása, kiemelten a továbbtanulásban

Továbbképzések Cél: kiváló mentorok segítsék a tanulókat,ezért 7 tanár mentorképzésen vesz részt.

Közös célok Tanulmányi eredmény javítása, kiemelten a továbbtanulásban kulcsfontosságú tantárgyak körében Közösség- és kapcsolatépítő tevékenységek, valamint tanulási motivációt erősítő tevékenységek támogatása

A mentorálás A mentor rendszeresen, hetente találkozik a mentorálttal. A mentorálások alkalmával nyomon követi a mentorált egyéni fejlődését, és segíti sikeres tanulmányi előmenetelét, továbbá a tehetségének kibontakoztatását. A tanuló tanulmányi eredményének függvényében szükség szerint iskolaidőn kívül is hetente legalább 1 alkalommal minimum 1,5 órában.

A mentorálás A mentor javaslatot tehet arra, hogy a diák egy szaktanár vagy egyéb pedagógiai szakember segítségével fejlessze a képességeit. A hangsúly itt is az egyéni képességek kibontakoztatásán van.

A mentorálás DIÁK ISKOLA CSALÁD

Fejlesztési terv A tanulmányi eredmények javításának egyik megoldása, hogy a programban részt vevő minden diák egyéni fejlesztési terv alapján „dolgozik” majd, amit a tanuló szaktanára készít el.

Fejlesztési terv Cél: sikeres érettségi, továbbtanulás Mely tantárgyakból készül fejlesztési terv? Magyar, matematika, idegen nyelv, történelem + 1 választott tantárgy Az alapkompetencia-mérés eredményeinek figyelembe vétele egyéni fejlesztési terv 3-5 havonta értékelés

Tárgyi fejlesztések A pályázat keretében az alapkompetenciák fejlesztéshez szükséges könyveket, lexikonokat, szótárakat, míg a tantárgyi ismeretek bővítéséhez cd- ket és dvd-ket szereztünk be. Továbbá kialakításra kerül majd egy úgynevezett tanulószoba is, ahol a mentor és a mentorált diákja nyugodt körülmények között megbeszélhetik a legfontosabb teendőket.

Nyílt nap és pályaorientáció A Szent István Egyetem és a Szegedi Tudományi Egyetem által szervezett nyílt napokon való részvételt biztosítjuk a végzős tanulók számára évente 1-1 alkalommal. A megyei pályaválasztáson való részvétel biztosítása a végzősök számára. Ezen a vásáron képviselteti magát a munkaügyi központ és a munkáltatók is.

Kirándulás A projektben részt vevők számára a projekt elején és a projekt zárása előtt 1 napos kirándulást szervezünk, melynek célja a tanulói közösség kiépítése, az egészséges életmódra nevelés és helyzetfelismerés, problémamegoldó képesség, és segítőképesség fejlesztése.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!