Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005. Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Márkaépítés – Hitelesség
Advertisements

A Nemzeti Fejlesztési Terv regionális egyeztetésének folyamata, eredményei Dönsz Teodóra, Magyar Természetvédők Szövetsége Civilek az NFT Nyilvánosságáért,
Magyar Export-Import Bank Rt.
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
IBM Software Group © 2006 IBM Corporation Hatékonyság és üzleti intelligencia Egységesített felület meglévő alkalmazásainkhoz Szabó János Technikai szakértő.
Adattárház alapú vezetői információs rendszer
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése A turisztikai pályázatok gazdaságélénkítő hatása az Észak-Magyarországi régióban.
I NFORMÁCIÓS T ÁRSADALOM T ECHNOLÓGIÁI PÓLUS Dr Magyar Gábor BME
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Naprakész Microsoft technológiák banki környezetben Bessenyei László Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
1 A hírközlés szerepe a nemzetgazdaságban – új célok Vitaindító Vasváriné dr. Menyhárt Éva.
2002. február 6. Mobil marketing a hirdetők szemszögéből.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Csoportmunka szolgáltatások megvalósítása a T-Mobile-ban Keresztúri Éva T-Mobile Magyarország.
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
E-learning alapú komplex képzések
A magyar gazdaság helyzete, fejlesztési prioritások Varju László államtitkár Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
1950-es évek 1960-as évek 1970-es évek 1980-as évek 1990-es évek
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az ERP jövője – a jövő ERP-je Biber Attila Microsoft Magyarország Kft.
Divizionális (divíziós) szervezet
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Copyright © 2005 | update software AG | update software Magyarország Kft. Radics Sándor principal IV.
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
IT-ÜZLET-INTELLIGENCIA Polner Tamás Szerver üzletág vezető Microsoft Magyarország
Pannon Egyetem, Szervezési és Vezetési Tanszék
A vidéki tér sikertényezői
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az Euro One Számítástechnikai Rt. Egy távmunka-projekt bevezetésének tapasztalatai Vass Gábor gazdasági igazgató Euro One Számítástechnikai Rt December.
(ágazati) Lehetőségek és kihívások a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia december 6.Eszes Gábor.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
Premier plán A CIO a vállalat informatikai rendszerének folyamatos alakításában április 17. CIO 08 Hangszerelés változásszimfóniára Engel László.
A jelenlegi válság és a reálszféra Chikán Attila egyetemi tanár, igazgató Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet Versenyképesség Kutató.
Új utakon a Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség FAIRPRINT február 4. Hajdúszoboszló Dr. Peller Katalin.
Üdvözöljük az IIR Konferencia résztvevőit! IIR Konferencia 2001.
Fenntarthatóság és káoszelmélet
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
Vállalati Informatikai Megoldások  VIM bemutató  Szolgáltatásaink  Projektjeink  Technológiánk  Kapcsolatok.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005
Az utazásszervezés kihívásai TO stratégia / 1 Milyen TO vállalati stratégia tesz ma versenyképessé? 1.NAPRAKÉSZ A világ kihívásainak megfelelő!
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Innovációs helyzetjelentés Kis Gergely. A K+F ráfordítások a GDP arányában* 2004 (százalék) Mit is mutatnak ezek a számok?
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Szervezeti kultúra a közszolgálati- és a versenyszférában
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS
IVSZ AKADÉMIA, október 2. Cégműködtetésről, gyakorló vezetőknek Dr. Kornai Gábor, elnök AAM Tanácsadó Zrt.
Informatika a gyógyszeriparban Informatikai Vállalkozások Szövetsége E-egészség munkacsoport Lukács Lajos Munkacsoport vezető
Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Dr Máthé Ákosné HR vezető tanácsadó Interim.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Az Európai Unió Információs-társadalom politikája
Magyar Útügyi Társaság
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005

Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó Rt.

•Moore 50 éves törvénye még legalább 5 ciklusban érvényesül •A technológia-váltás ciklusa hónapra rövidül •Fegyelmezett adaptációs, bevezetési és kivezetési stratégiára van szükség •Az IT beruházásokra a 3/24 szabályt kell alkalmazni •Legalább még öt évig minden IT döntés kompromisszum – még mindig nincsenek ideális, vagy tökéletes válaszok •Kockázat-minimalizáló döntések váltják fel a Return on Investment (RoI - tőkehozam) alapú döntéseket Az IT piac dinamikája

Versenyképes előny Idő 2002 ciklusok 2005 ciklusok 1999 ciklusok Semmittevés Elvesztegetett lehetőségek Nem versenyképes Sokat markol... Minimális üzleti érték Elpocsékolt idő és pénz Nem megfelelő időzítés Gyorsuló idő

10 évvel ezelőtt  Internet   MIS  DSS  DW  ERP Ma  Portal  CRM  Tudásmenedzsment  Contact Center  Intelligent Searching  Content Manager

„A” típusú szervezet  Élvonal  Magas kockázatvállalás  Az új technológia agresszív használata  Stratégiai előny kovácsolása IT nélkül nincs üzlet! Az IT és a versenyképesség

„B” típusú szervezet  Második hely  Az IT taktikus használata  Produktív eszköz  Hatékony működés biztosítása  Érték alapú befektetés Az IT versenyelőny! Az IT és a versenyképesség

„C” típusú szervezet  „Várjunk!”  Alacsony kockázatvállalás  Mindennapi használat - a hatékony gazdálkodás elősegítése  Hasznos befektetés? Az IT hatékonysági tényező! Az IT és a versenyképesség

„D” típusú szervezet  „Mik is vagyunk mi?”  „Mi az, hogy A, B és C típus?”  Presztízs, vagy üzleti kérdés?  A főnök, vagy a verseny mondja meg? Speciális hazai kategória Az IT és a versenyképesség

Az egyes szervezetek egymáshoz való viszonya Az Önök véleménye szerint a vállalkozások hány százaléka A, B, vagy C típusú?

Az egyes szervezetek egymáshoz való viszonya  A – 10%  B – 60%  C – 30% De…. A=10% B=60% C=100%

Az IT és a kultúra Nem szeretnék beszélni:  Az IT társadalomformáló hatásáról  Az Internet társadalmi kérdéseiről  Az Információs Társadalom kihívásairól Az IT mindenre és annak az ellenkezőjére is használható TÁMOGATÓ eszköz. Lehet:  az „empowerment”, vagy  a tökéletes kontroll eszköze

Mi is a Kultúra? Emberi Természet Kultúra Egyéni Csoport specifikus Általános Öröklött Tanult Öröklött és tanult Egyéniség “Az emberi elme olyan kollektív programozása, amely az egyik embercsoportot megkülönbözteti a másiktól”

Mire is legyünk programozva?...Mivel? innováció hatékonyság ügyfélfókusz egyetem vegyesbolt gyár tanácsadó Kutató-fejlesztő intézet Tömeg-szolgáltató (pl. bank, távközlés) Pl. tudás és kompetencia tárak Contact Center, CRM, adattárház tudás és kompetencia tár Portal, csoportmunka eszközök Workflow, tervező eszközök, gyártás mgmt.

„Szerintem megpróbál visszaemlékezni a jelszavára”

Elérhetőség: Név: dr. Kornai Gábor Cím: AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Rt Budapest, Pannónia u Web: Köszönöm megtisztelő figyelmét!