Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, 2011. november 30. dr. Tamás Gábor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs vezérigazgató-helyettes Budapest, június 15.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Várkonyi Gellért FRH Nonprofit Zrt Régióvezető.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
JEREMIE Program Magyarországon
Önkormányzatok finanszírozása
Magyar Export-Import Bank Rt.. Alapítás: évi XLII. Tv. u 100 % állami tulajdon u Az Eximbank alapításának célja:  a magyar külkereskedelmi kapcsolatok.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Magyar Export-Import Bank Rt.
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
KKV hitelezés és kockázatkezelés pénzügyi konferencia
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A kis- és középvállalkozások exportjának finanszírozási lehetőségei
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Avem încredere EU és üzlet határok nélkül román–magyar üzleti konferencia Egyszerűen a siker felé Befektetési és uniós tanácsadás Romániában Diósi László.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Sok kicsi sokra megy? A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió bejegyzett.
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Garanciaintézmények szerepe Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Bendó János RFH Nonprofit Zrt.
Vingelman József vezérigazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február 16. Mikrofinanszírozói Szakmai Nap.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
KKV-szektor likviditása, finanszírozása banki szemszögből
Vállalkozási ismeretek
Hiteles múlt, biztos jelen
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
Such Sándor KKV régió igazgató KKV Alföld Régió CIB Bank Zrt.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Előadó: Bendó János RFH Nonprofit Zrt ÉMO Régióvezető.
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére Kelbertné Lenthy Judit vállalati hitelüzletág vezető Szigetvári Takarékszövetkezet
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
GINOP-8. hitelintézeti szemmel, valamint az egyéb vállalkozásfejlesztési források Osztrogonácz Gábor ügyvezető igazgató Szigetvári Takarék.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor

2 Helyzetkép?

Mit mutat a statisztika? 3

Változtattak-e hitelezési politikájukon a bankok?  A bizonytalan gazdasági helyzet miatt visszafogott igények fékezték a hitelezést, nem a források vagy a banki aktivitás hiánya  Partnerek pénzügyi helyzetének romlása  Forrásköltségek drágulása  Szigorodó finanszírozási feltételek (biztosítéki elvárások, Basel II,)  Fókuszban a hitel/ betét arány  Portfolió romló minősége, növekvő CT – polarizáció a bankok között  Bankadó, jelzáloghitelek előtörlesztésének hatása 4

5 Igények felmérése •Az ügyfél igényeinek megismerése, megértése és összegzése 1 Helyzetértékelés •Az igényeknek és az ügyfél piaci helyzetének, életciklusának elemzésével a megfelelő eszközök meghatározása 2 Termékajánlás •Aktív tanácsadás, az ügyfél igényeihez igazodó megoldás ajánlása 3 Hosszú távú partneri kapcsolatok erősítése A személyes tanácsadás és a pontos ügyféligény felmérése lehetővé teszi a VALÓDI ügyféligények kielégítését, a legkedvezőbb kondíciók kiválasztását

Finanszírozási lehetőségek kiválasztása  Hitelcél meghatározása  Likviditási hitel vs. Fejlesztési hitel  Támogatott, refinanszírozott hitelek – kölcsönös előnyök  MFB – Új Magyarország hitelprogramok  Forint finanszírozás EUR kamatbázison, árfolyamkockázat nélkül  EIB – KKV és Mid Cap beruházási hitel,  Kedvező forrásköltség, már 2 éves tartós forgóeszköz finanszírozás célra is  Eximbank – 2 éven túli export előfinanszírozási hitel  kedvezményes, CIRR bázisú, fix kamatozású hitel  Kombinált hitel garanciával – támogatás és hitel kombinációja  Egyablakos pályázati eljárás, támogatás és hitelhez jutás egy lépésben  Rugalmas, könnyen hozzáférhető forgóeszközhitelek hiánya 6

Fedezet biztosításának lehetőségei  GARANTIQA Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása  AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY kezessége  Új Magyarország Hitelgarancia (portfolió garancia)  EIF CIP (versenyképességi és Innovációs Keret Program) garanciája 7

8 Köszönöm a figyelmüket